Muscate pe balcon - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

roxy

Member
cum sa nu, cu cea mai mare placere, numai sa isi revina calculatorul asta al meu sa pot pune pozele :x
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Albela,ce pamint le-ai pus si unde le tii? :? Sau sufli inspre ele ceva aburi de inflorire??????? :rofl: Ca prea sunt bogate si frumoase........
 

albela

Active Member
Multumesc, Gabiuta. De suflat nu prea am suflat peste ele, si sincer nici nu prea ma ocup exagerat de ele. Stau afara, pe terasa descoperita, ploua pe ele intr-o veselie, iar pamant au din cel obisnuit, de la supermarket (nu mai stiu ce marca). Le pun ingrasaminte pentru plante cu flori sapatamanal. Au soare de la 9 la 13.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fetelor,oare muscatele clasice se corcesc (adica schimba culoare de la una la alta) daca sunt puse mai multe culori intr-o jardiniera????

sunt cam derutata fiindca am vazut in primavara la fereastra unei case doua jardiniere pline d emuscate colorate.COLORATE: albe,mov.rosii si roz.
Acum cind am trecut toate erau roz.
Oare sa le fi schimbat proprietara sau pur si simplu s-au schimbat ele?

Eu sunt interesata de a face un astfel de aranjament tri sai bi sau quatru-color.
 

claudia_s

Member
Gabiuta eu nu pot sa-ti raspund dar sa va povestesc ce am patit eu 2 ani la rand. Am agatat pe gard 4 jardiniere cu muscate curgatoare. In unele aveam 3 muscate, in altele 2 muscate Fiecare muscata alta culoare. Despre astea vorbesc :
in jardiniera din stanga se observa ca muscatele sunt dungate. Una era un rosu cu alb iar cealalta era un visiniu-mov cu alb. Acum cea rosu cu alb e pur si simplu rosie. Asa mi-a facut si anul trecut. Primavara au dungi iar dupa 2 luni de inflorire dispar. Stiti cumva care e cauza? Nu le-am schimbat locul si nu am schimbat nimic in ingrijire fata de perioada din primavara.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Da,o chestie ciudata cu care m-am confruntat si eu.Nu am avut nici o explicatie pentru asta. :?
Noroc ca sunt fooooooooarte frumoase Claudia si asa.

De cele povestite de mine ...........chiar nu imi explic fenomenul in nici un fel :(
 

nutilepadat

Active Member
Fetelor ,dragutelor ajutati-ma si pe mine in legatura cu o problema :cry: .De ceva vreme am observat ca frunzela la muscatele curgatoare au pe ele ca niste bubite maro
href="http://s44.photobucket.com/albums/f2/nutilepadat/plante%20bolnave/?action=view&current=IMG070.jpg" target="_blank"><img src="http://i44.photobucket.com/albums/f2/nutilepadat/plante%20bolnave/IMG070.jpg" border="0" alt="muscata curgatoare">

href="http://s44.photobucket.com/albums/f2/nutilepadat/plante%20bolnave/?action=view&current=IMG069.jpg" target="_blank"><img src="http://i44.photobucket.com/albums/f2/nutilepadat/plante%20bolnave/IMG069.jpg" border="0" alt="muscata curgatoare">
si nu stiu ce sa fac ca sa le salvez.Va rog care a mai patit asa ceva cu muscatele sa ma sfatuiasca si pe mine cum sa le redau buna dispozitie plantelor.Mentionez ca nu au daunatori iar frunzele nu sunt lipicioase.Ce sa fie? :?
 

Roxana

Active Member
am achizitionat un puiut de muscata englezeasca si vreau sa o pun la inradacinat. care este cea mai buna metoda? in apa sau pamant?
 

Fleur

Active Member
Eu le pun direct in pamant si se prind cam 95%. Sa nu uzi foarte tare pamantul si sa le pui mai la umbra.

Nuti stai linistita ca nu mor muscatele din cauza asta. Se intampla si la mine si cred ca e din cauza caldurii prea mari dar in afara ca se usuca frunza nu se intampla nimic muscatei.
 

nutilepadat

Active Member
Multumesc pentru sfat Fleur,
Roxana si eu am aceeasi metoda ca a lui Fleur si este buna
dar sa nu fiu indiscreta ce culoare ai? :oops:
 

Fleur

Active Member
Roxana, eu as rupe lastarul in 2 fiindca se prinde mai usor si se dubleaza sansele sa se prinda. S-ar putea sa fie cam lemnoasa baza butasului. In general se fasoneaza butasii pastrandu-se numai cateva frunze.
 

Roxana

Active Member
nutilepadat a spus:
dar sa nu fiu indiscreta ce culoare ai? :oops:
nu stiu. cand am luat-o nu era inflorita.

Fleur a spus:
Roxana, eu as rupe lastarul in 2 fiindca se prinde mai usor si se dubleaza sansele sa se prinda. S-ar putea sa fie cam lemnoasa baza butasului. In general se fasoneaza butasii pastrandu-se numai cateva frunze.
deci trebuie sa-l rupt. multumesc.
 

Bridget

Member
Hello!
Sunt si eu noua pe acest forum, si mare pasionata de muscate. :)
am o intrebare: am o muscata englezeasca, foarte frumoasa- a facut flori vreo 2 luni continuu de cand am luat-o iar acum s-a oprit. i-au ingalbenit ff multe frunze, iar cele noi sunt ff mici, nu prea au mai crescut. am mutat-o de la soare puternic, mai la umbra, insa nu mai face nici o floare, si-acum nu mai face nimic- nici o frunza noua, nici o miscare. ce s-o fi intamplat cu ea?
 

Fleur

Active Member
Nu te speria roxana unele frunze pica dar in locul lor cresc lastari.
Bridget, caldura asta mare nu le-a facut bine muscatelor care prefera vreme mai racoroasa si mai fac si ele pauza intre infloriri. O sa-si reia inflorirea chear daca na va mai fi la fel ca prima. Rupe-i toate florile uscate de la primul nod.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus