Plante atractive

pentru gradina si ghivece


Frezii parfumate in gradina de vara


Frezii in propria gradina? De ce nu? Pe oricine ai intreba iti va spune ca sunt minunate flori de primavara, cu un miros superb si de care ne bucuram in luna martie. Cate dintre noi nu am primit cadou de 1 sau 8 martie macar un buchetel de frezii... Cu toate astea, ne putem bucura de frezii in mijlocul verii pentru ca le putem cultiva cu usurinta in propria gradina. Eu vi le recomand cu caldura nu numai pentru pata de culoare pe care o vor da rondului de flori ci si pentru parfumul superb si durata lunga de inflorire pe care o au.

Freziile sunt plante bulboase perene. Cumparati bulbi si incercati sa obtineti mix de culori. Dupa mine cele rosii sunt foarte spectaculoase in gradina si usor de pus in valoare, pe cand cele galbene sunt o prezenta mai discreta si care nu "sare in ochi". Plantati-le conform instructiunilor - de obicei de la sfarsitul lunii aprilie pana in prima jumatate a lunii mai. Procedand astfel, ele vor inflori incepand cu sfarsitul lunii iunie si pana in iulie. Ganditi-va ca inaltimea maxima a plantelor este cam de 50 de cm, de aceea e de preferat sa le pozitionati in fata stratului de flori sau sa asezati in linia intai plante care sa nu depaseasca 20 cm inaltime. O combinatie interesanta ar fi: frezii in fata, trandafiri in planul doi si ierburi decorative ca fundal.

Udati-le cu masura doar daca sezonul este secetos. Indepartati cu grija florile ofilite pentru ca plantuta sa infloreasca in continuare. Administrati cu incredere ingrasamant pentru plante cu flori si dupa inflorire lasati foliajul sa se usuce in mod natural. Veti scoate bulbii la sfarsitul toamnei si ii veti replanta primavara urmatoare. Lasati afara peste iarna ei vor ingheta, asa c amare grija. Merita un loc in gradina voastra pentru ca va vor bucura cu flori o perioada indelungata. Nu am incercat cultivarea in ghiveci asa ca nu v-as putea face recomandari dar cu siguranta freziile se vor adapta mai greu conditiilor de ghiveci.Autori
Madalina Stroiescu (text si foto)


Mai multe informatii
gasesti in forum:

Experiment: Frezii in ghivece
Frezii in gradina

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Ultima actualizare: 15 mai 2011


Copierea materialelor din acest site sau din albume este strict interzisa.
Nerespectarea drepturilor de autor se pedepseste conform legii.