Achimenes partea a II-a

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Interesant! Si eu m-am intrebat daca se pot diviza rizomii, dar nu am testat. Inteleg ca nu toti. Ma gandesc totusi ca macar una din cele 2 jumatati, varful, ar trebui sa lastareasca.
La anul, daca se vor inmulti rizomii, probabil voi incerca divizarea, si poate facem o lista cu cei care permit si cei care nu.
 

popescu gp

Well-Known Member
Nicola este corect ce spui caci rizomul asa cum am mai spus are varful ce porneste sigur si la celalalt capat al rizomului este un nod de siguranta;de aceea rizomii se planteaza orrizontal
 

Kati

Active Member
Frumosi, dl Popescu!

Ai mei infloresc deja aproape toti de vreo 2-3 saptamani, o sa incerc sa fac niste poze zilele acestea.
 

popescu gp

Well-Known Member
Mi se pare normal ca in zona Brasovului cu aer curat si ceva racoare sa le mearga mai bine decat in Do0brogea cand apogeul lor este septembrie-octombrie.
 

Kati

Active Member
Aer curat si racoare :visator:...
Nu prea mai exista nici aer curat, si nu mai e nici racoarea de altadata, din pacate. Murim de cald de pe la ora 11-12 incolo. Noroc ca, dimineata cat de cat este un pic mai racoros, ca sa putem aerisi, insa prea putin ne ajuta.
Se pare ca va trebui sa ne obisnuim si noi cu canicula treptat-treptat.
Noroc ca Achimenesii nu sunt afectati deloc de caldura, nici cei pe care ii tin pe terasa nu se plang, cu toate ca primesc si un pic de soare pe la amiaza.
 

popescu gp

Well-Known Member
Oricum nu este ceva saratura in aer ca la noi;anul acesta am avut parte de o invazie de musculita alba,mai ales pe florile din gradina;cred ca le-a priit umezeala si acum canicula
 
Sus