Achimenes -partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

popescu gp

Well-Known Member
Nu am avut decolorari ,adr au inceput sa se usuce prea din timp frunzele la unii achi .ma gandesc la un pui de mana si de aceea am facut un tratament cu folpan;sa vad rezultatul.
 

gabriela61

Member
deocamdata eu sunt o fericita cu achii mei.La inceput au pornit greu si au inflorit mai greu dar acum arata super.Si am avut si surpriza sa gasesc o gramada de achi in ghiveciul calelor(nu stiu de unde au rasarit acolo).Mi se mai usuca si mie cate un varf de fir printre ei dar nu arata a avea ceva boala.Vreau sa intreb daca am primit cate un fir care probabil nu a avut rizom si el infloreste acum,o sa-si dezvolte rizom si sa-mi rasara iarasi in primavara?
 

kerkyra

Well-Known Member
Eu am umblat deja in vreo 4-5 ghivece, unde lastarii erau ofiliti si nu am mai gasit rizomi. Dau erau cativa, dar moi. Nu cred ca mai existau sanse sa apara ceva. Mai am cateva ghivece care inca se prezinta bine, i-am lasat in continuare. Mai pot produce de acum incolo rizomi? La anul, clar, renunt la ei.
 

popescu gp

Well-Known Member
La mine in zona achi infloresc cel mai bine in septembrie-octombrie si de aceea in noiembrie sunt nevoit sa tai tulpinitele sa-i trimit la culcare pe unii chiar cu flori.Dupa parerea mea inca vremea fiind buna ei au sansa sa fac si alti rizomi ,dar asta in functie de soi.Din prognoza meteo am inteles ca la nivelul tarii vom avea o toamna lunga buna pana in final de octombrie.
 

gabriela61

Member
sunt superbi.Am o intrebare.Eu am achizitionat ceva mai tarziu cateva culori si nu cred ca aveau bulbisori in pamant dar au inflorit si-s frumosi.Or sa-mi faca bulbisori ca sa mai rasara si la anu?
 

Simina

Active Member
In mod normal trebuie sa faca rizomi.
Atentie cu udatul cand nu mai e asa cald, in functie de cerintele solului, pana se usuca planta. Apoi se intrerupe udatul pana la anul, in februarie. Cam atunci incep sa-i reud si rasar singuri.
 

popescu gp

Well-Known Member
Fain Sini ;la mine acum sunt multi cu boboci dar nu stiu daca se vor mai deschide din cauza timpului-s-a racit si lumina este cam slaba;sa vedem ce va mai fi.
 

tama

Member
frumosi achimenesii. am si eu cativa si nu stiu ce fac cu ei.
inca nu s=au uscat, ba vreo 2 au boboci de mai bine de o saptamana care nu s=au deschis. astept sa se usuce sau ii tai si=i bag la iernat?
 

popescu gp

Well-Known Member
Sfatul meu este , daca ai conditii : lumina ,caldura si umiditate ei pot continua sa infloreasca si in octombrie;spre sf lunii insa nu se mai uda ,se usuca pamantul si treptat in noiembrie se pot trece la iernat.
 

tama

Member
dap ... acum toate florile mele sunt bagate de o saptamana in casa mare care este doar acoperita. camera in care sunt o vom inchide provizoriu cu ceva usa si fereastra si vrem sa iernam acolo florile. peretii sunt destul de grosi(caramida de 38)si ma gandesc ca la iarna nu va scadea temp sub 0 grade decat fff putin sau deloc daca ,mai pun un radiator 1=2 ore/zi. dupa noptile astea cu temp sub 0 grade vad ca se prezinta bine toate floricelele, desi nu=i inchisa camera cu nik. toata ziua bate soarele pe ele, chiar daca=i cu dinti. le=as mai scoate afara dar nu stiu daca nu vor mai scadea iarasi temp sub 0 grade si cum eu toata saptamana stau in oras, doar vineri ajung acasa, nu are cine sa le care pe toate la adapost
 

popescu gp

Well-Known Member
In aceste conditii lasa-i sa se usuce ( nu-i mai uda) si incet incep sa se usuce si intra singuri la iernat;dupa ce se usuca tulpinile se taie si se pun la intuneric si sa nu inghete pana cam in 15 februarie ,atunci sunt scosi rizomii se verifica ,se schimba pamantul si se pun la lumina chiar soare direct pana la inflorire, udandu-se prin stropire cu apa putina si pe parcursul cresterii plantutei se creste si cantitatea de apa
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus