Există varietăți mai rustice de Agapanthus însă doar pentru sol ușor și cu minim 25 cm de mulci iarna + folie peste. Nu am crescut însă știu că există. Carol Klein a discutat acum vreo doi despre ei într-o emisiune Gardeners World.Caramell a spus:Foarte frumosi! Sunt splendide aceste plante. Pacat ca nu pot fi crescute direct in gradina.
Arselia tu ai cele 3 tije la aceeasi planta? Sau sunt 3 plantute? Ar fi minunat ca o singura planta sa poata dezvolta mai multe tije florale. Ai mei pana acum au facut doar cate o tija pe planta.
Eu nu cred că este deloc un fâs. Și tocmai înghesuiala în ghiveci face parte din simularea unor condiții. Iar Agapanthus este o plantă căreia îi place înghesuiala.claude a spus:eu cred ca teoria asta cu plantele care au nevoie de inghesuiala in ghiveci ca sa infloreasca e un...fas :mrgreen: Pana la urma tot ce crestem noi in ghivece provine din natura, de oriunde or fi si ma gandesc ca acolo nu sunt chiar asa inghesuite si isi fac treaba :? Cred ca simularea unor conditii cat mai apropiate de cele din natura este raspunsul corect, nu? Sigur ca uneori e imposibil...iar unele plante se adapteaza la ce le oferim si infloresc iar altele, chiar si din aceeasi specie, nu o fac, din diferite motive...sau poate la unii dintre noi au totusi un microclimat care le ajuta, iar la altii nu si-atunci e clar ca nu avem aceleasi rezultate