Alsobia

cornelia

Fondator
Membru staff
Faceti cunostinta cu Alsobia. Dupa mai bine de 1 an de la plantare e inca mica si cam lenesa. O fac de ras ca pana acum n-a facut flori. Poate face in primavara. :mrgreen:



Cam asa ar trebui sa infloreasca:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Uite ca nici macar de asta nu-i pasa. Tot nu face flori. Daca nici la primavara nu misca ma supar foc pe ea. :twisted:
 

simonac

Member
am avut si eu un lastar de la ani, dar cand ziceam ca s-a prins, l-am pierdut.... si doar l-am tinut numai in propagator...crezi ca e posibil sa fi murit de prea multa umezeala?
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Da, e posibil. Si mai e posibil sa nu se fi prins daca ai incercat intr-o perioada nepotrivita. Se prinde fara batai de cap primavara/vara (cand nu e foarte cald).
 

simonac

Member
pai era cam toamna cand mi-a dat-o ani (intalnirea de la cafeneaua din romana), dar de murit a murit la inceputul iernii; bine ca macar lastarul de mirt de la ea s-a prins; asta e marisor acum :mrgreen:
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Ce sa mai zic eu? Am un lastar mic de tot de asta toamna si e tot asa cum l-am pus. Nu creste deloc.
 
D

dyayzh

Guest
Pe toate fisele de alsobia gasite pe net, specialistii spun ca are crestere rapida si la voi aud total contrariu. Fetelor, dragelor, cum adica contraziceti voi specialistiii? :rofl: Dati-le florilor sa citeasca negru pe alb ca trebuie sa creasca "ca din apa" :rofl:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Poate se refera la faptul ca planta creste repede in perioada de vegetatie. E cu totul altceva. La mine nici macar atunci nu creste repede. Mugurii apar repede, e adevarat, dar la cat de mica e planta nu se poate spune ca are dezvoltare rapida. Sau poate oamenii se refera la o anume varietate pe care n-o avem noi. :?
 
D

dyayzh

Guest
Am reusit sa-mi incep documentarea prin 2 puiuti mici, gingasi si tare frumosi. Acum, ca am invatat ca se uda rar si putin, vreau sa vad si ritmul de crestere pe "viu" :D
 

Claudiavis

Active Member
Fetelor, ce ma fac cu Alsobitza mea? Cind mi-a dat-o Ani prin noiembrie avea 6 frunze si un stolon mititel. Acum mai are doar 4, inca una e pe duca, stolonul parca e cu 1-2 mm mai maricel... nu stiu, daca isi pierde frunzele asa e in regula? Sa o ud mai des, mai rar? Pamintul ei se usuca destul de repede (bine, la cit e de mica si eu o ud cu seringa). Sta pe la vreo 20 de grade... Ceva sfaturi? Nu vreau sa o pierd, ca mi-e tare draga.
 
D

dyayzh

Guest
Alsobia pentru mine este un mister :D Udarea e obligatorie putina caci e foarte mica si fragila. Daca reusesti sa o redresezi, ceea ce iti doresc din tot sufletul, sa ai ff multa rabdare cu ea, caci este una din cele mai lenese plante cunoscute de mine :oops:
 

isabella

Active Member
Ce floare frumoasa :visator: , e prima data cand vad una :oops:
Claudiavis, iti doresc succes cu plantuta :rugaciune:
 

Claudiavis

Active Member
Multumesc, isabella, va rog sa faceti galerie in continuare si sa tineti pumnii cu nadejde. In felul asta poate reusesc sa trec iarna cu floricica intreaga! Va pup!
 

Claudiavis

Active Member
Va anunt cu tristete ca Alsobitza mea mica a decedat. Cred ca i-am pus prea multa apa, desi o udam cu seringa. :(
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Sunt tare fragile, nu doar cat sunt pui. A mea a ajuns la maturitate si in loc sa faca flori, a sucombat.
 

Claudiavis

Active Member
Multumesc mymo pentru consolare :hug:

Cornelia, ti-ai dat seama de motivul pt care a decedat Alsobia ta?

Ani , ce le faci la Alsobitze de o duc atit de bine la tine? Zi-ne si noua secretul, sa nu mai chinuim bietele flori! :rugaciune:
 
Sus