Arbori Sequoia, Giant sequoia (Sequoiadendron giganteum), Arbore mamut - vanzare

kukubau

New Member
Puieti de Giant sequoia sau Sequoia gigantica (Sequoiadendron giganteum) sau arborele mamut - varsta 9 luni. Disponibili pentru vanzare incepand cu luna martie 2022 cand vor avea 1 an de zile.

Puietii au 25-30 cm inaltime.

Pot creste 20 cm pana la 30 cm pe an, daca sunt udati regulat, mai ales in primii ani dupa plantare.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pret: 100 lei
--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ------
Sequoiadendron giganteum, (Sequoia gigantica sau arborele mamut) este un arbore de dimensiuni foarte mari, originar din munții Sierra Nevada din estul Californiei. Unele dintre cele mai longevive și populare exemplare au peste 80 m înălțime și peste 1600 de ani. Proporțiile sale gigantice i-au adus popularitate, de cele mai multe ori locațiile unde se găsesc acești arbori impresionanți devin atracții turistice, la fel cum s-a întâmplat și cu exemplarul de Sequoia gigantică plantat de un agronom în comuna Săcuieu, din județul Cluj.

Este un conifer veșnic verde, cu un singur trunchi. Obiceiul de creștere este asemănător cu al arborilor masivi pentru umbră. Copacii tineri au o formă piramidal-ovală, iar pe măsură ce se maturizează încep să piardă ramurile din partea inferioară a trunchiului și să capete o formă mai degrabă conică și simetrică. Scoarța poate fi considerată atractivă, de culoare maro-roșiatică, puternic brăzdată.

Frunzele sunt asemănătoare cu cele de la Chamaecyparis Pisifera, sunt de un verde-albăstrui, în formă de ace solzoase, ascuțite la vârf și acoperă din abundență crengile. Este un soi recomandat pentru grădini sau parcuri foarte mari deoarece are nevoie de mult spațiu pentru a se dezvolta și nu poate fi utilizat într-un cadru mixt. Chiar dacă tunderea se poate realiza în primii ani, cele mai frumoase și spectaculoase exemplare se vor obține daca este lăsat să crească în voie.

Este ușor de cultivat, odată transplantat nu are nevoie de nici o întreținere, în afară de udare ocazională în primi ani, până când se instalează bine în sol. Va crește în majoritatea tipurilor de sol, cu condiția să fie bine drenate. Face rădăcini groase, care fac trunchiul stabil în timpul vânturilor puternice. Rezistă în general până la aproximativ -29 grade Celsius.

1. sequoia.jpg
2. sequoia.jpg3. sequoia.jpg4. sequoia.jpg7. sequoia.jpg8. sequoia.jpg9. sequoia.jpg3. sequoia.jpg4. sequoia.jpg5.sequoia.jpg6. sequoia.jpg
 
Ultima editare:

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Si zici ca ai citit regulamentul forumului sau pur si simplu esti atit de focusat pe vanzare incit nu mai ai si timp de altceva ?
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
La cat de rare sunt postarile consider ca este interesanta aceasta oferta!!!
Da... e interesanta... dar spun eu e bine ca omul sa posteze mai multe contributii uzuale inainte sa posteze ceva comercial.....
 
Sus