Bougainvillea partea a II-a

shanzha

Member
Pai de saptamani bune sta numai afara, in soare. Acum, sincer, nu stiu daca a fost soare mai puternic de marti pana acum, ca am fost plecat. Dar din cate am tot cautat pe net, s-ar putea sa fie carenta de zinc, ca si frunzele le are rasucite (si inainte de a avea culoarea asta erau cam tot asa rasucite).
 

popescu gp

Well-Known Member
Eu zic ca lipsa de apa ar fi o cauza si cred ceva ingrasamant poentru plante meditaraniene ar fi de folos,daca nu gasesti, cel putin pentru plante florifere.
 

shanzha

Member
Pe aici a cam plouat, dar a fost si soare f. puternic zilele acestea cat am lipsit eu (adica de marti pana vineri seara).
Dar sper sa aveti dreptate, chiar acum am pus Floraline, si sper ca isi va reveni.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
nu are nimic , doar apa sa i dai cata are nevoie , sunt incoviate sa minimizeze pierderea de apa mai ales ca vreamea extrem de calda a venit cam brusc dupa una cu ploi si frig

poti sa o duci la umbra cateva zile sa si recapete fortele sa infrunte canicula ce vine


Ingrasamant cu precautie , poate arde radacinile daca nu e udata temeinic

succes
 

shanzha

Member
Multumesc pentru raspunsuri.
Acum, am inca o intrebare: cum se descurca bugile care cresc relativ salbatic? Cum de nu se usuca? Adica mai concret, exista nenumarate care cresc intre benzile unei autostrazi in Mexic, si nu am vazut niciodata pe nimeni sa le ude, decat pe bunul Dumnezeu. Si nu am vazut niciuna cu frunzele asa incovoiate.
 

popescu gp

Well-Known Member
Radacinile ajung destul de adanc si-si iau apa din straturile adanci (asa si in zona Grecia si Antalia),dar in ghiveci sunt limitate si trebuiesc ajutate.
 

spica

New Member
Bougile mele cresc foarte frumos de cand le-am scos afara dar nu infloresc, si mai ales, cresc cam in toate directiile, se pune cumva spalier? am 2 tip copacel si 2 tip tufa.
multumesc
 

shanzha

Member
De cand le-ai scos afara? Cat din zi au soare direct?
Se pot forma (prin taiere) copacel, tufa, bonsai chiar, sau pe spalier, depinde cum le vrei. Nu stiu exact cand se taie, insa...
 

spica

New Member
sunt scoase de aproape 2 luni, iar cele gen tufa stau toata ziua in soare si tot nu sunt colorate...
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
spica

bouga are un repaus vegetativ iarna apoi e urmat de o lastarire de primavara iar pe acesti lastari la maturare apar mugurii florali care stopeaza cresterea ei planta fiind preocupata doar cu florile , dupa ce florile trec urmeaza o perioada de lastarire secundara puternica sau slaba in functie de hrana disponibila si pe acestia se vor forma florile din stagiul doi

cat timp are soare tot asa o tine , caldura e un factor la fel de important pentru mugurii florali

probabil la tine daca a inceput sa lastareasca a sarit peste faza de primavara sau nu a avut repaus corect asta iarna(tinuta prea la cald)

succes
 

spica

New Member
multumesc mult, m-am lamurit, intr-adevar am tinut-o prea la cald dar imi aduc aminte ca prin februarie a avut o tentativa de ceva flori.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
aaia au fost muguri formati in toamna si care din lipsa de soare au fost in repaus si la prima zvacnire de primavara au pornit usor si fara vlaga

cu placere ,oricand! :D
 
Sus