Bougainvillea partea a II-a

spica

New Member
si totusi daca acum am parte de o lastarire puternica sa ma astept la flori? iar la iarna unde sa le pun?
merci
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
da , daca se va opri din lastarit in cam 2 sapt se va preocupa de flori ...daca!! ...are destul soare , all day

iarna la lumina medie si temp cam de 7C

succes
 

miki70

Active Member
La mine au facut flori asta iarna si fac si acum. Un secret care l-am aflat daca nu face flori este sa o uzi doar cand i se blegesc frunzele de sete.
 

popescu gp

Well-Known Member
Bravo Iudit ;la mine unele au fost inflorite,altele inca sunt si altele sunt pe cale de inflorire.Astept ca cele ce au fost inflorite prin primavara sa infloreasca din nou.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
S-a pornit mai tarzior, dar s-a umplut de culoare

Desi nu e o noutate intre plantele mele inca n-am reusit sa-i prind secretul in ce priveste udarea. E destul de "betiva" si cum n-a primit destula apa, cum isi arunca din frunze. Acelasi efect il are si apa in exces. N-am ajuns inca la un echilibru! :(
 

popescu gp

Well-Known Member
Cand stratul la suprafata de cca 2 cm este uscat si planta da senzatia de pleostire trebuie udata abundent;asa procedez eu.(la noi cam la doua zile)
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
cred ca procedura de uscare aduce mai mult rau decat bine , infloritul prin stres hidro e o chestie valabila dar planta o face in sensul ca producand seminte va spera la o inmultire dar facand asta si multe din varfurile de la radacina se vor usca

eu le ud zilnic si arata superb


asta e doar parerea mea fireste :D
 

popescu gp

Well-Known Member
Dane ,dar nici udarea permanenta si abundenta cu expunere la soare nu este nimerita la bouga( planta mediteraniana cu sol nisipos si mai uscat la origine-vezi Turcia,Grecia si Balcic- Bulgaria-gradina botanica) dar apreciaza stropirea pe planta ceeace inseamna umiditate atmosferica zic eu.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Daca as omite sa ud planta mea zilnic in aceasta perioada fierbinte, s-ar defolia complet. Se pleosteste si asa cu mare rapiditate si ma taxeaza rapid prin cateva frunze compromise. Nu am mai obsevat la niciuna din plantele de interior sau de balcon/ terasa sa aiba frunzisul asa de sensibil. Trebuie sa fiu cu ochii pe ea mai ceva ca pe butelie! :)
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
eu ud incepand cu ora 20 asa ca nu e nicio problema , nu am avur frunze "pletoase" si flori berechet :)
 

tamara

Member
M-ati pus pe ganduri cu apa :? pe caldurile astea, am ajuns sa le ud si dimineata si seara, altfel sunt pleostite, vai mama lor. Oare gresesc?
Ia zi, Dane, ca esti taticul lor :)
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
le uzi mereu , dar problema e ca e cam "uscacios" solul tau , formula ta nu asigura autonomie , unei plante ii place ca mediul sa fie cat mai sonstant nu "ud-uscat" ci intre


ar trebuie revizuita reteta la sol si schimbat cu unul usor mai , nu mult , doar usor mai retentiv

succes
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cite zile sau luni :? pe an le aveti inflorite?Pura curiozitate :)
De cind pina cind?
Dar daca ati putea fi sinceri va rog.
 
Sus