Brugmansia

lelia

Well-Known Member
Adina ,au lastarit frumos ,curand vei avea si flori :visator:imi plac mult cele abe duble ,au un parfum deosebit ,...eu le-am pierdut acum doi ani ...imi e teama sa mai incerc par pretentioase .
Epi alb e demential !:visator:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Mie una imi sunt mai dragi cele duble deoarece infloresc permanent odata ce incep. Au mereu boboci in diferite stadii si flori deschise spre deosebire de cele simple care infloresc numai in "valuri". In ce priveste pretentiile nu imi par cu nimic mai deosebite. Ierneaza tunse drastic in pivnita, in sezonul cald stau la soare doar dimineata, alaturi de celelalte. Sunt la fel de setoase, consuma ingrasamant regulat si ma rasplatesc cu flori multe. Sa fiu chiar sincera au o hiba, cel putin la mine. Nu am reusit inradacinarea din lastarii tunsi toamna, spre deosebire de cele simple care au inradacinat in apa peste iarna desi am ignorat butasii si i-am tinut la racoare si lumina putina.

P. S. Epi alb e la fel de plin de flori ca in fiecare an. Nu am mai postat poze fiindca nu are cine stie ce sustinatori. Am impresia ca vorbesc singura.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
eu am doua duble de la tine @Adina-Ioana :hug: ,mi le-ai trimis toamna (2013)si au facut radacini ,dar anul trecut nu au inflorit ,anul asta au pornit binisor ,si sunt sigura ca vor avea si flori :visator:
 

manuella_1970

New Member
buna ! daca cineva are de vanzare un puiut de brugmansia alba cu floare dubla parfumata..... sunt interesata!!!! eu am pierdut-o anul trecut! o aveam din 2002 ... (;
 

adrianam

Well-Known Member
Splendide toate! sa va traiasca!
Daca as locui la casa, sigur as da si in patima lor! :visator:
Am gasit si eu o poza cu un exemplar frumos:
https://www.pinterest.com/pin/139189444711449477/

Pacat ca infloresc asa tarziu, si nu poti sa te bucuri de frumusetea lor prea mult!
Adina, dar tu le tii pe sub o streasina, de nu sunt afectate de bruma?
 
Ultima editare:

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Adriana, sa stii ca nu infloresc tarziu. Simplele au 2-3 valuri de inflorire. Cea cu flori duble infloreste permanent. Dureaza doar vreo luna si jumatate pana lastareste (eu o tund drastic toamna cand intra la iernat). Dureaza ceva pana apar noii lastari din cracile groase, lemnificate si pana cresc putin. Odata ce apar primii boboci, planta produce noi boboci mereu daca are conditii bune. Permanent vezi pe crengi cateva flori deschise, altele imbobocite si alti boboci in diferite stadii. Insa la venirea toamnei, odata cu cresterea diferentei de temperatura intre zi si noapte toate brugmansiile primesc un nou avant si inflorirea e spectaculoasa.

Intrebi de pozitionarea lor, le tin pe un strat langa gard. Sunt sub cerul liber. Au suportat cam doua brume usoare si de doua zile le-am tuns si dus la iernat. M-am bucurat ca anul acesta vremea le-a permis sa duca inflorirea pana spre sfarsit.
 
Sus