camellia sinensis oleifera

mirela06

Active Member
Pt. ca este putin aparte decit suratele ei, prin faptul ca ea este planta din care se face ceaiul si se extrage uleiul din semintele lor mari si negru-maronii, am gindit ca-i bine sa-i fac ”presentarea” separat.
Multumesc pe acesta cale lui Ionascuta mea draga, care mi-a donat, cu mult drag 4 semintioare cumparate de ea din Anglia.
Mi-au rasarit , deoarece una prezenta din cauza transportului, un defect, din 4, celelalte trei.
Acum, deocamdata ,sunt micute. Au numai 3 zile, dar sunt atit de fericita de ele ca am trebuit sa vi le arat si nu am avut rabdarea sa fie mai mari.
Ca sa reusesc sa le prind, le-am pus in apa calda, nu f. calda si le-am lasat 48 ore la inmuiat, dupa care le-am pus in pamint, nu f, adinc bagate.
Am pulverizat mereu solul sa-l tin umed, nu ud, le-am pus o folie(punga plastic transparenta ) peste ele si le-am tinut in casa la cald si la lumina geamului.
Dupa 6 saptamini au rasarit.
Acum trebuie sa vada si sa simta cit le iubesc, pt. ca de dorit le-am dorit enorm de mult si sa-mi faca bucuria de a creste mari si viguroase. :)
Ce-i interesant ca s-au abonat repede, la cite una si fetele, dar , mai trebuie sa astepte :rofl:
Le voi tine eu si pt. ele pina consider ca le pot lua si intretine :)
http://mirela06.sunphoto.ro/casa_mea/EB ... AXJPUJDRVV
Pe parcurs, am sa va tin la curent cu evolutia lor :)
 

ionascus

Active Member
Ok

Hehe.... :dans: ce ma buucur....
eu nu mai pun iarna seminte la incoltit ca a fost un fiasco....
Astept luna martie sa pun rasaduri de rosii....am adunat o multime de soiuri.....Off.....
 

lelia

Well-Known Member
:eek: Asta da ,reusita !Sunt asa dragute si cu pofta de viata ! :visator:
Felicitari Mirela ,sa creasca mari ,sanatoase si sa te bucuri de frumusetea lor :D
Te admir pt. rabdare si pricepere ,tu mereu reusesti ,felicitari si multa sanatate :D
 

mirela06

Active Member
Multumesc fetelor. Sunteti niste dragute. :)
Pai cred ca datorita faptului ca-mi doresc atita ceva, se intimpla asta, dar ati vazut ca am cite odata si unele intimplari care-mi produc pierderi si asta tot din neglijenta noastra sau aparitia unor neprevazute si atunci chiar nu avem ce face.
Majoritatea semintelor, pt. ca primavara sa ma bucur de ele, le pun sa rasara, la caldura (din florile cu durata mare de incoltire), in casa . Cum nu am ce face prea multe, in acesta perioada, stau si am grija de experimentari :rofl:
Ionascusa, pui, sa dea Dumnezeu sa ai cit mai multe soiuri ca la papat, asta da gust si culoare mincarurilor.
N-ai vazut la pop. asiatice, hinduse, etc, o masa ”colorata” este vesela si linistitoare, mai ales ca nu prezinta calorii negative :) . Oamenii sunt mereu veseli si se hranesc nestresati. Culorile curcubeului te aduc mai aproape de natura si Dumnezeu :)
 

mirela06

Active Member
Iarta-ma Kata ca nu am raspuns. Situatia a fost de asa natura.
Multumesc. Sunt doar 2 care s-au inaltat cea de a 3-a a ramas f.f. mica.
Nu stiu ce nu-i convine. :(
Nici nu creste, dar nici(Doamne feri) nu trage pe dreapta.
Le-am scos afara la aer si de 4 zile, acolo stau, asa cum stau si poncirus trifoliata de la Riana si daturele, tot de la Ionascus (mi-au iesit din 5 seminte 3. Scuzati off topicul) :)
 

katakuna

Member
Mirela...arata foarte bine...nu stiu ce rata de crestere au in mod normal,dar imi par sanatoase si fericite ! :D Sa-ti traiasca ! :D
 

mirela06

Active Member
Multumesc fetelor. Eu tot tiarzie. :oops:
Cameliile de la Ionascus le-am pus in gradina fericita de cresterea lor.A venit acea grindina si mi le-a lovit tare rau. Acum se refac dar de la un stadiu tare mic. Ma bate gindul da le repun in ghiveci.
Aduc pe aceasta cale multumiri si lui Popgeo care prin bunatatea lui si a parintilor sai am reusit sa primes seminte de Camellia oleifera( 2 soiuri).Abea acum ,dupa o luna si ceva , au inceput sa rasara, dar nu toate. Eu oricum astept si, fericita , zilnic ma uit la ele. :)
 

Aura

Member
Am si eu arbisori de ceai. Dupa ce am deschis topicul la exotice am vazut ca mai vorbise cineva despre plantutele acestea minunate.Eu i-am cumparat azi si mi-e tare drag. :D
Bafta cu ai tai, Mirelusa. Am dat pe link-uri, curioasa fiind...si nu am putut sa le accesez..ca nu mai exista albumul. Poate mai postezi fotografii cu plantutele tale de ceai.
Aura
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Anul asta am incercat germinarea cu semintze de camellia Oleifera si un hibrid intre Oleifera si Japonica. Se pare ca semintzele au fost bune pt ca a toate au rasarit. Ramine de vazut cum se vor descurca si cum vor trece iarna.

Un set de 4 am sa le pun direct in gradina sa vad cum se descurca.

Camellia Oleifera si Camellia Oleifera x Camelia Japonica.




Pt cei care incearca sa le cultive din semintze... atentie... dezvolta o radacina pivotanta foarte lunga, foarte repede si le trebuie ghivece extrem de adinci...care e esentiala pt rezistentza la frig.
Se pare ca cele care se gasesc in comertz au tiat virful la radacina pivotanta.... ceea ce le face mai usor de transplantat dar mai putin rezistente..
 

lelia

Well-Known Member
Felicitari Geo ! un succes total ! plantutele arata foarte bine ,sigur se vor descurca si in gradina .
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Cred ca voi avea de vinzare in toamna pt ca am prea multe acum .. mie 3-5 imi ajung.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Da, o sa incerc initial cu un lot de 4.... si restul le tzin in casa... si apoi in primavara pun mai multe afara. Cred cxa si cele 4 ar trebui sa treaca iarna cu bine afara ... ramine de vazut...

mymo a spus:
O sa raman in gradina peste iarna?
 

mirela06

Active Member
Popgeo multumesc pt. semintele de oleifera si cea hibrida. Au rasarit, mai tirzioare, dar au rasarit . Chiar daca nu mai dau semn celelalte 6 ca ar rasari, eu vreau sa le astept cu speranta ca vor ”scoate capul”.Ar fi iesit toate daca eram mai atenta.
Acum sunt asa:
http://mirela06.sunphoto.ro/arbusti_si_ ... i/17842590
http://mirela06.sunphoto.ro/arbusti_si_ ... i/17842619
http://mirela06.sunphoto.ro/arbusti_si_ ... i/17842642
<a><img src="http://cdn.content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/00020367.gif" border="0" title="Click to get more."></a>
Voi avea grija ca pina se ”intaresc” sa le tin peste iarna in casa si am sa iau ghivece mai mari decit cele actuale ca sa nu stea inghesuite . Astfel vor creste mari si frumoase. Cind vor fi destul de mari , incet, am sa le aclimatizez cu frigul
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Sunt noi.Sunt frumoase.Sunt marisoare.
Vor sta pina la -15 afara si poate chiar la mai mult :roll:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Cele 2 camelii lasate in gradina de test se pare ca au reusit sa treaca iarna. Ramine de vazut confirmarea 100% dar pina acum mama zice ca arata bine si au shanse mari sa inceapa procesul de crestere...
Au pierdut ceva din frunze peste iarna.. dar avind in vedere ca e primul an si sint micutze e oarecum de intzeles... va dau de veste cum se vor descurca in continuare...
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Cele doua plante de Camelia Oleifera care vor ramine afara peste iarna:

 
Sus