Ce fel de insecta e asta?

florin srcl

Active Member
Este foarte mică și zboară haotic, însă ce am observat e că iese din ghiveci,se ascunde în pământul din ghiveci și dacă-l scurmi puțin își ia zborul. Poate să-mi spună cineva ce este și dacă e vreun dăunător pentru plantă?
 

crysty

Active Member
Nu sunt sigur dar pare a fi viespea (musculita) neagra a prunelor sau viespea samburilor de prun :
http://www.horticultorul.ro/insecte-boli-daunatori-fungicide-insecticide-ingrasaminte-pesticide/viespile-prunelor-viespea-neagra-si-viespea-samburilor/
Am spus ca nu sunt sigur pentru ca nu am vazut viespea neagra a prunelor in realitate sau asta a fost cu multi ani in urma.
Scapa de ea cat mai repede , da-i drumul afara sa iasa ca sa nu te trezesti ca depune oua in fructe precum mere sau prune sau naiba stie ce ii place sau ce gaseste prin casa , si sa dai de vreun vierme in mar cand vrei sa mananci un mar din camara..
Daca mai apare si alta ganganie din acelasi ghiveci atunci scoti planta care o ai si arunci pamantul ala ca sa fii sigur ca nu are oua sau stropesti pamantul cu ce se recomanda in linkul care l-am postat mai sus . Dintre acele insecticide cunosc Calypso adica stiu ca nu miroase urat se poate stropi la interior . Despre Decis nu mai stiu. Cat despre Faster (fostul Fastac) care se gaseste si asta la fiola de plastic precum Calypso, miroase urat (mirosul aduce a gaz lampant si ceva chimic) si nu se recomanda stropirea cu asa ceva in spatii inchise.
Poate nu e nevoie sa stropesti si poate nu e gangania care am spus, pentru ca e chiar curios ce sa caute un astfel de daunator iarna cand el apare la prune cand fructele abia se formeaza.
Cat despre costuri o fiola de calypso costa vreo 5 lei si cred ca si faster e undeva tot cam atat. Astea sunt de regula mai scumpe decat un plic de nisorun sau mospilan care ajunge 3 lei .
Ar fi mai bine daca raspunde la topic cineva care sta la casa si are pomi fructiferi si are cunostinte ca sa confirme daca este vorba de gangania care am spus.
 
Ultima editare:
Sus