Clematite pe balconul deschis

carla

Active Member
E mai bine ca ai scos-o, am avut si eu o Hania plantata prea aproape de Crown Princess Margaret si dupa doi ani nu s-a mai vazut nimic din ea, facea 2-3 flori pe sub trandafir
In cele din urma am scos-o primavara asta si am mutat-o intr-un loc mai aerisit
 

geodezia

Well-Known Member
da asta am decis si cred ca am facut bine ca avea si radacinile cam maro doar vreo 2-3 erau albe si am scos-o tare greu cred ca avea vreo 30 cm in pamint am sapat mult sa o scot ca imi era frica sa trag de ea si sa o rup fara radacini si bine am facut ca am mutat-o sigur o asfixiau rosele imi pare rau ca nu am facut operatia mai devreme dar cred ca nici acum nu e tirziu
scuze offtopic
 

miki70

Active Member
Eu am omorat una care era plantata langa un trandafir, trandafirul cerea multa apa iar clematita mai putina. Din cauza de prea multa apa am omorat-o :(
 

geodezia

Well-Known Member
pai da si era pusa si in spatele lor .. dap bine ca ma hotarii sa o mut ca o omoram sigur
multam de sfaturi
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am pus pamant de florarie. Daca vrei sa le tii mai multi ani in ghiveci, trebuie sa le pui ingrasaminte primavara si vara.
 

catalina_d

New Member
Fetelor, puteti sa-mi recomandati o clematita albastra-mov, florifera pentru balcon semiumbrit? Si sa nu creasca prea mult in inaltime daca se poate.Multumesc!
 

Ariana

Member
Am nevoie de un sfat de la cunoscatori. Clematita mea Gurnesay Cream are deja mici boboci, am numarat astazi in jur de 15. Am vazut ca maine dinineata la ora 7 vor fi -3 grade. Sa pun o patura peste ea sau sa o las asa ca se descurca si singura? Anul trecut am plantat-o si a facut o singura floare. S-a dezvoltat si s-a ramificat ata de frumos ca mi-ar parea rau sa o pierd. Ceva pareri? Multumesc!
 

liliann

Member
Nu sunt deloc experta in clematite, dar ma gandesc ca daca ai tinut-o pe balcon iarna, nici acum nu ar trebui sa aiba nimic
 

adrianam

Well-Known Member
Eu le udam cu zgarcenie primavara, pana trecea pericolul de geruri. Abia cand vedeam ca nu se mai anunta geruri, incepeam sa le ud mai bine, asa ca incepeau sa intre in vegetatie mai greu si faceau boboci cand era suficient de cald afara.
Probabil clematita Gurnesay Cream a pornit in vegetatie in casa, asa ca este bine sa fie bagata iar in casa pana trece pericolul gerurilor.
 

Ariana

Member
Guernesay Cream a supravietuit cu bine valului de frig dar si unei ploi torentiale (ca de vara) cu piatra. A stat toata iarna pe balcon, dar este o clematita care porneste mai repede in vegetatie. Este pe balcon deschis asa ca, de udat au udat-o ploile. Are deja boboci de flori. Intr-o saptamana ma astept sa se deschida bobocul cel mai mare.
20160404_092112.jpg
 

Ariana

Member
IMAG0368.jpg

IMAG0370.jpg
Peste vara balconul s-a umplut de flori.
Clematita The President a facut cateva flori, in al doilea an de cand este la mine. Trandafirul Parade (catarator)a facut primele flori in varf de ramura. Pentru el am in plan sa-l dirijez din primavara, pentru a putea inflorii din ramurile secundare, nu doar in varf din ramura principala.
 
Sus