Condurasi

v.cristina

Active Member
eu i-am pus mai intai in casa si apoi afara
le-a luat o gramada de timp pana s-au acomodat dar acu sunt de neoprit
in poza prezentata sunt combinati normali cu cataratori ..m-am gandit eu ca da mai bine asa :wink:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Hai sa iti zic curioaso :rofl: :nu prea imi plac :( ca fac mai mult frunze decit flori care nu se prea vad cind se indesesc asa de mult.......Am avut anul trecut unii de se vedeau numai florile.
Datorita lui Caramell,careia ii multumesc pentru semintele date la intilnire :D , am pus citiva si in gradina unde parca arata mai bine. :?
In fine........bref este ca nu ma omor dupa ei decit in lipsa de alte plante :)
 

angela draganoiu

Active Member
ce sa zic si eu m-am agitat ani de zile cu seminte puse in curte. unii au rasarit dar n-au inflorit altii ......... ce sa mai lungesc anul asta in primavara am primit seminte de la Mariucamariuca, multumesc frumos, le-am gasit un loc mai la umbra si .......... au iesit, au inflorit dar, sa nu dati cu rosii, nu-mi plac. au facut flori destul de multe dar frunzele sint cam mari si acopera florile. ar trebuie vazute de sus. dupa ce ca nu imi place cum arata mai vine si sotul meu si zice ca parca sint ........ castraveti :x . deci ........ la anu' nu mai pun.
 

albela

Active Member
Angela, condurasii fac frunzele mari si florile dedesubt daca nu au destula lumina. Am patit si eu anul trecut cand i-am pus in butoaie pe terasa la umbra. Anul asta s-au autoinsamantat (am avut anul trecut si in gradina) si sunt superbi. Au frunzele mici si florile deasupra multe. Uita caut o poza

Daca sunt pusi in plin soare sunt frumosi si merita sa mai incerci cu ei.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Vai... ce pornite sunteti pe bietii papucei :) Mie imi plac si frunzele, ca sunt asa compacte, si printre ele apar floricelele care au niste culori foarte puternice, frumoase. Din pacate nu mai am noroc cu ei. Poate nu e pamantul bun, poate trebuia sa le pun niste ingrasamant :? Dar nu renunt :)
 

v.cristina

Active Member
eu am observat ca daca sunt la umbra fac frunzele mai mari , mult mai mari si inflorirea mai saracacioasa dar tot sunt frumoasae

am citit de curand ca daca le pui ingrasamant au tendinta sa se faca frunzele mai mari decat florile ..oare o fi adevarat?? :?
 

valentyna

Member
anul trecut am avut si eu in gradina.anul acesta n-am mai vrut.am ramas cu un plic cu seminte.....o sa-l fac cadou....
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Da, le place soarele. Insa si multa apa, va trebui sa ii uzi destul de des. La noi se gasesc 2 varietati de condurasi: din cei "atarnatori" - cresc pe tije lungi de 2-3m. Si mai sunt cei "bulgarasi" care cresc grupat, avand 30-40 cm inaltime.
 

LauraT

Member
Multumesc Caramell pt sfat ! Eu am condurasi rosii pitici asadar o sa-i plantez mai la primavara !
 
am plantat asta vara condurasi impreuna cu petunii,in aceeasi jardiniera.....condurasii s-au ofilit mult mai repede....
 

iris

Active Member
Mi-am cumparat si eu doua plicuri cu seminte de condurasi . Unul e soiul care se catara cu flori portocalii si un plic cu soiul pitic "bulgare de foc" cu flori rosii. Planul meu e sa-mi realizez o lada pt. compost (din cativa paleti ) si sa repic cativa condurasi din cei care se intind in jurul lazii asta e teoria practica nu stiu cum va fi dar cand ma pun pe mesterit lada fac poze :) .Pe cei pitici "bulgare de foc" ma gandesc sa-i plantez la baza trandafirilor cataratori pe care inca nu i-am plantat :rofl: astept oferta celor de la Coral in fine ideea e urmatoarea, langa casuta de unelte voi planta cativa trandafiri si acolo vreau sa repic cateva plantute insa nu stiu daca e indicat sa repic mai multe plantute intr-un loc doresc sa am tufe bugate. :?
 

iris

Active Member
:eek: Vai cat sunt de frumosi ! Sunt plini cu floricele . :visator: Daca ai de vanzare seminte sunt prezenta :)
 

iris

Active Member
Am vazut in Obi seminte profi de condurasi roz :) daca ajung "intamplator" pe acolo ma lipesc de un plic.
 
Sus