Crini

rem_2007

Member
Da, exact! N-am stiut ca nu infloresc repede...imi faceam probleme si ma gandeam daca sa-i mut... F frumosi ai tai :clap:
 

miki70

Active Member
Multumesc Rem, poza a iesit frum pt ca aparatul meu nu face fotografii clare decat mai pe inserat. Dc fotografiez ziua ies neclare, nu stiu de ce.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Cred ca popular se numeste crin, pt ca are o floare oarecum similara, in rest nu prea are egatura cu crinii. Provine din Africa de Sud si este un bulb care nu are solzi. Crinii prin asta se recunosc, bulbul e format din straturi concentrice de solzi...dar popular pt ca nu a existata o floare care sa semene mai bine cu asta..i-au spus crin. In engleza e si mai rau, pina si la nufar tot crin ii spune, la fel si la cala si la agapanthus si la o gramada de alte flori care nu au nici cea mai mica inrudire cu crinul. Ce nu e din familia Liliacee nu prea e crin decit prin asociere in lipsa de alt nume mai bun.

Dar Amarilisul tau e frumos, sa iti traiasa.

rem_2007 a spus:
Sa ma laud si eu cu crinul meu:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
O mica sinteza a ce a inflorit pina acum, si mai sint o gramada infloritzi dar inca nu am poze:Apropos, cine trece prin Caransebes si vrea sa vada gradina, sa sune la mama si sa spuna.
 

v.cristina

Active Member
minunati :wink:
la mine inca nu au inflorit mai au putin
dar cei care i am plantat anul acesta in primavara nici o sansa...abia au rasarit
 

adrianam

Well-Known Member
La inceputul lunii erau infloriti acestia:
, ,

Cel roz a avut opt cupe si este parfumat. Este inca inflorit! :D

Cei galbeni sunt mai putin spectaculosi pentru ca se trece prea repede floarea.
 
Sus