Cum alegeti un cadou?

cornelia

Fondator
Membru staff
Cum alegeti un cadou? Care sunt criteriile de selectie? Ce buget alocati fiecarui cadou? Cum alegeti cel mai bun moment sa-l oferiti? De unde le cumparati? Cum le ambalati?

Ce de intrebari, haideti si cu raspunsurile. :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Eu m-am obisnuit sa intreb persoanele carora le fac cadouri cam ce isi doresc, sa-mi dea macar o directie :) E frumoasa surpriza unui cadou, dar cand deschizi caoul si dai peste un obiect e care nu ai nici nevoie si nici nu-ti place, surpriza devine neplacuta :mrgreen:
Nu vad nici un rost sa daruiesti un obiect ce va fi aruncat, depozitat pentru viitorii 20 de ani in fundul unui dulap, deci mi se pare mai practic sa ma informez putin...si prefer ca si altii sa faca la fel cu mine :rofl:
 
ne gandim intai la ce le-ar mai trebui , la resursele noastre ,apoi cautam ceva, sa fie de calitate ,utilitate......
 

claude

Well-Known Member
Moderator
sevastregeanina a spus:
Intotdeauna daruiesc ce vreau eu sa primesc si nu prea am dat gres(mereu imi fac sperante ca o sa raman eu cu acel cadou :rofl: ).
Pai de unde stii ca n-ai dat gres, nimeni nu se apuca sa-ti spuna ca ce i-ai daruit nu-i place :mrgreen:
 
Corect,dar am vazut ca folosesc cadourile de la mine.Nu cred ca le-ar folosi doar asa ca sa le vad eu.Imi place sa cred ca le sunt placute si necesare.
 

Blitz

Active Member
Criteriile sunt: ce i-ar place fiecaruia si de ce ar avea nevoie.

Eu am primit deja cadoul de Craciun din partea sotului, mi-a luat un costum complet pentru mers la ... vanatoare. El este vanator si eu il insotesc cu mare placeere, fiind foto/video-reporterul de servici. Si se plictisise si necajise ca prietena fiului meu si cu mine asteptam sa se imbrace "vanatorii"(adica sotul si fiul) si noi doua sa ... impartim "resturile". Asa ca si eu si prietena fiului am primit acelasi lucru care ne bucura foarte mult. O blana scumpa sau o poseta "Louis Vuiton"(sper ca am scris corect, ca habarnista sunt in domentiul modei :rofl: :rofl: :rofl: ) nu ne-ar bucura de nici un fel comparativ cu un echipament pentru sportul care ne place: schi, vanatoare, inot.

Pentru mama am luat un aparat de radio (vesnic il "fura"pe cel din bucatarie si il duce in camera), iar socrilor le-am luat niste prosoape adevarate, sa nu mai am la spalat doar un fel de "carpe" si cele bune sa fie pastrate pentru... nu se stie ce.

Sotul si-a luat niste pantaloni tot pentru vanatoare, fiul nostru capata o camasa de corp tot pentru vanatoare.

Deci la noi cadourile sunt cele necesare pentru pasiunile noastre. Mai cuget ce le-ar place parintilor prietenei fiului nostru.

Nu prea imi plac cadourile "conventionale", dar tare ma bucur daca sub brad este totusi o ... surpriza, indiferent daca este valoroase si/sau utila sau nu.
 

angela draganoiu

Active Member
eu merg pe principiul sa iau cam ce nu si-ar cumpara omul cu banii lui imbinat cu necesar.
dar si micile prostioare fac uneori deliciul surprizei. nu intreb niciodata insa incerc sa tin minte pe parcursul anului, si ma refer aici la cei apropiati, ce dorinte au si daca nu se materializeaza si pot atunci ii iau ce isi doreste fiecare.
ambalajul il aleg in functie de cadou.
 

interval

Active Member
Dupa mine, spiritul Craciunului inseamna dragoste, iubire. Craciunul este un prilej sa-i arati cuiva cat de mult il/o iubesti, cat de mult inseamna el/ea pentru tine.

Suntem tentati sa oferim lucruri scumpe, sclipitoare. Imi aduc aminte de un film care prezenta o familie in seara de Ajun. Se imparteau cadourile. In familie erau doi copii, cel mic suferind de o boala grea. Cel mare i-a oferit in dar manusa lui de baseball, un lucru vechi, folosit, uzat. Cel mic era in culmea fericirii, fratele lui renuntase la un lucru de care era foarte atasat, la care tinea extraordinar de mult. Renuntase la acea manuse din dragoste.

Avem destule prilejuri in an sa oferim lucruri noi, scumpe, pretentioase. De Craciun ar trebui sa impartim celorlalti iubire si sa ne bucuram impreuna cu ei de ea.

Dumnezeu sa va ocroteasca pe voi si pe cei dragi voua.
 

miki70

Active Member
Anul trecut am facut cadou la toate rudele pijamale cu maimutoi haiosi :) , am zis ca astea trebuie mai mereu si nu este un articol care ni-l cumparam din proprie initiativa.
Anul asta nu stiu, ma mai gandesc.
 

veretregn

Active Member
depinde de persoană.

prietenilor le cumpăr cărți, băuturi, praline, delicatese, semințe
rudelor apropiate cărți, articole vestimentare sau pentru bucătărie sau semințe
nepoților (14 și 18 ani) le dau doar bani în plic.
vecinilor câte-o carte poștală

cumpăr cadourile din timp, îndeosebi atunci când sunt în străinatate sau într-o călătorie.
dacă cadoul este cumpărat, cer să fie ambalat corespunzător în momentul cumpărării. dacă cadoul este producție proprie îl ambalez eu.

prefer hârtia albă necerată sau dacă nu este posibil o pungă pentru cadouri de calitate care poate fi refolosită.
 
Sus