Cum va alegeti ingrasamintele?

cornelia

Fondator
Membru staff
Atunci cand va cumparati ingrasaminte exista vreun criteriu anume de selectie? Cumparati ceva ce ati mai folosit cu rezultate bune? Sunteti gata sa incercati si ceva nou? Luati ce gasiti la magazinul din apropiere?

Cum procedati?
 

Hariclea

Member
Eu folosesc Vitaflora de vreo 2 ani si nu pot spune ca am avut rezultate extraordinare, asa, sa ma dea pe spate... si ma gandesc sa trec la altceva, dar astept propuneri... :wink:
Voi ce ati experimentat si ati avut succes?
 

simona2

Member
Si eu am folosit Vitaflora si Miracolo verde , dar nu am observat nimic spectaculos. Mai nou folosesc Bionat . Se pare ca le prieste mai bine .
 

floare mica

Member
Pentru violete folosesc de trei ani ingrasamint Vitaflora si sunt foarte multumita.
La inceputul lunii septembrie mi-am cumparat doua orhidee din Hornbach si ingrasamint FloraSelf special pentru ele! Le merge super, au inflorit toti bobocii si acum au aparut altii in virful tijelor si la fiecare orhidee am observat ca a dat o frunza, sunt inca mici, ma mir foarte tare ca le merge asa bine. Sa fie vorba despre norocul incepatorului :?
 

angela draganoiu

Active Member
prima data am cumparat ingrasamint de plante dupa ce o prietena mi-a spus ca pune ingrasamint la plante si dau rezelutate foarte bune, dar nu mi-a spus ce fel de ingrasamint asa ca m-am dus la supermarket si am luat un ingrasamint universal, nu imi mai aduc aminte numele, l-am folosit si mi s-a parut ca e bun apoi, dupa un timp, am intilnit la piata un batrinel care vinde flori si care mi-a spus ca foloseste Vitaflora. am luat si eu si mi se pare bun.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
In mod normal nu. Exceptie fac, cel putin in cazul meu, plantele anemice care efectiv au nevoie de ajutor.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eu stiu ca nu, insa dupa vara trecuta care a fost asa torida toate sunt lesinate (ca energie pentru producerea de flori). Asa ca din cand in cand da-le o mana de ajutor.
 

blueheart_d

Member
azi am gasit ingrasamant pt orhidee, iar phalaenopsisul meu scoate o minunata tija florala. e recomandat sa folosesc ingrasamant acum?
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Socrul meu foloseste regulat zeama de urzici in gradina ,atat la zarzavaturi,legume,cat si la flori.Tot timpul e minunata gradina.
 

Floria

Active Member
O lingura planta uscata de urzica la 200 ml apa.
Alte plante :
pt fortificarea plantelor: - o lingura flori uscate de musetel la 200 ml apa
pt favorizarea cresterii plantelor: - 200 g papadie la 10 litri apa.
 

Floria

Active Member
Asa este.
Si plantele au nevoie de hrana diversificata ca si omul. Nimeni nu se poate hrani zi de zi cu acelasi fel de mancare.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Desi stiam de zeama de urzici nu am incercat niciodata. :( Timpul insa nu este pierdut.Mai este un picut si apar.
Si acum o intrebare pentru Flori:decoct sau infuzie?Si la papadie flori sau frunze?Sau si+si?
 

Floria

Active Member
Se procedeaza astfel : O lingura de urzica uscata si faramitata se fierbe 5 minute in 200 ml apa la foc mic.
Eu am citit asta int-o revista in urma cu cativa ani si mi-a fost teama sa folosesc solutia asa concentrata. Asa ca la plantele de apartament am adaugat-o la un litru de apa plata (sau de ploaie depinde cum ai) si am udat plantele de apartament primavara in perioada in care incep cele din gradina sa intre in vegetatie. La cele de gradina am folosit-o ca atare.
Am repetat dupa doua luni aceeasi reteta.
Cu papadia procedezi la fel. Folosesti planta uscata cu tot cu radacina. Daca nu ai poti lua de la Plafar.
Pentru plantele din gradina folosesc si gunoi de pasare. Pentru plantele de apartament nu este prea potrivit deoarece nu are un miros prea placut.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Vedeti ca nu tot ce se publica prin reviste se si aplica. E adevarat ca exista tot felul de "tratamente" din popor, dar eu zic sa fiti prudente. De multe ori sunt doar povesti (va mai amintiti? pamantul de cartita, usturoiul, etc.).

Eu am aplicat un singur tratament "naturist" ca sa zic asa. Acum cativa ani am avut un bulb de hippeastrum atacat de putregai. Am scos bulbul din pamant, am taiat portiunea afectata si ca sa grabesc cicatrizarea ranilor + sa tin apa la distanta am aplicat un strat de alifie obtinuta din catina. Si a mers. Dar a fost un tratament improvizat.
 
Sus