echinacea purpurea

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Gowriel, pai poate s-ar merita sa incerci sa ingradest toti cei 5000mp, si pui niste caini din aia mai rai dupa ce ingradesti.... si apoi faci plantatie de echinaceea....;-) si eventual alte plante medicinale.

Cit priveste porcii mistreti, mie mi se pare ca umbla mancarea de una singura prin zona ta..... numai bine de capturat si facut produse bio...;-)

Faptul ca politzia a promis ceva, nu inseamna mai nimic......
 
Ultima editare:

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cristina si nu numai.Ia uite aici:

puse in 6 aprilie dupa 2 sau 3 luni de stat in frigider in carpa umeda.
Sunt ultrabucuroasa :dans: .Acum sa vedem cum evolueaza si cum vor arata :ros_unghii: .
 

elianna

Well-Known Member
Ce e de pierdut, am pierdut deja ca m-am informat dupa ce le-am semanat. Au vreo doua saptamani si inca nu se vede nimic dar mai astept:)
 

cristinaf

Well-Known Member
Sa creasca mari si sa le vedem florile, ca tare curioasa sunt daca se pastreaza culoarea. Nu stiu cum e la echinacea, dar parca prea multe varietati sunt, si tare ma bate gandul ca sunt obtinute din seminte toate noantele posibile.
 

gowriel

Member
@Gabiuta Arata promitator plantele!Din ce am observat eu cu echinaceea cumparata si cea de la Caramell este ca plantei asteia ii place mult soarele!Si echinaceea de la Caramell si cele cumparate de pe anthesis se dezvolta foarte bine cu toate ca au fost plimbate "afara-inauntru" de vreo cateva ori din cauza vremii total de rah.t ce exista in tara asta... Sau poate e ceva "local" in zona Buzaului ,inca n-am elucidat "misterul" asta!O sa pun vreo doua-trei poze azi cu echinaceea si goji;de-abia astept sa vad flori de echinaceea si in curtea mea! Numai bine!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Multumesc Gowriel.
Cresc destul de greu :( dar arata foarte bine .
Dupa ce au rasarit le-am transferat intr-o camera mai racoroasa dar la multa lumina..De cateva zile sunt deja afara inca in paharelele cu turba.
Vad ca dureaza destul pana sa faca al doilea rand de frunze ca sa le mut in alt pamant si pahare mai mari .Oricum banuiam ca anul asta nu le voi putea pune in gradina iar de flori :roll: nici vorba.
Oricum experienta este buna.
Imi place mult planta ,e nepretentioasa (singurul lucru care nu ii place este apa baltita ) si in primavara asta am mai achizitionat alte doua feluri .Cele motate imi plac muuuult :)
 

elianna

Well-Known Member
Nu stiu ce sa spun despre echinaceea:visator: In primul an cand m-am mutat la casa am nivelat pamantul intr-o zona pe la sfarsitul lui iunie. Nestiind ce sa pun, am cumparat gazon japonez, cu flori. Mai avusesem la bloc din acesta si era cu flori de max 10 cm inaltime. Cred ca au gresit semintele ca mi-au iesit echinaceea, gailardia, lavatera si alte flori minunate ca au inflorit foarte repede si am avut toata vara o pajiste de flori. Doar ca, fiind total nepriceputa, in toamna le-am smuls :banghead: . Asta e motivul pentru care am semanat echinaceea direct in sol si astept sa faca si flori :-D
 

gowriel

Member
salutare din nou! am ajuns cam adineauri p-acasa si "am tras in poza" echinaceele+goji!sunt cam multe poze dar nu-s degeaba atatea!a crescut goji mult mai bine in ghivece improvizate si sol de flori decat cele 2 fire de goji plantate in sol direct! echinaceea se simte bine de asemenea,in toamna sigur le mut la locul lor definitiv insorit si protejat! Am mai dat la 3 persoane goji si la niciunul nu s-a prins cu toate ca unul era ca cei din poze cu tot cu "ghiveci" iar la celelalte doua persoane nici n-au dat frunzulitele!Eu am pus ultimul fir de goji "la misto" in fundul gradinii si spre surpriza mea tot s-a prins si ala;e in ultima poza,l-am taiat eu de unde era uscat sa-l "incurajez" sa creasca! Frumoasa planta echinaceea asta si foarte nepretentioasa!
http://img.plici.ro/image/OE7
http://img.plici.ro/image/OEC
http://img.plici.ro/image/OEx
http://img.plici.ro/image/OET
http://img.plici.ro/image/OEu
http://img.plici.ro/image/OEE
http://img.plici.ro/image/OEL
http://img.plici.ro/image/OEQ
http://img.plici.ro/image/OEs
http://img.plici.ro/image/OEH
http://img.plici.ro/image/OEP
 

gowriel

Member
@Gabiuta cum adica "motate"? si cate feluri de echinaceea exista de fapt?! Eu stiam de echinaceea palida si echinaceea angustifolia! nu ma trimite la internet sa caut ca nu mai pot de oboseala... vreau "mura-n gura" la ora asta :-D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:D motate adica duble :-D.Augustifolia .
Mie alea imi plac.De gustibus.Nu zic ca nu le iubesc si pe cele simple ...
Oricum este o planta de care nu ma satur ca si monarda de altfel .Alta preferata a mea si ma straduiesc sa am cat mai multe culori.

La astfel de flori ma refer:
http://dianadia.sunphoto.ro/LITERA_EF/101917849
 
Ultima editare:

cristinaf

Well-Known Member
Am semanat si eu in solar, mai mult de curiozitate sa le vad cum vor inflori... si nici n-ar strica sa fie mai multe galbioare prin gradina. Cred ca am vreo 10 rasarite.
 

gowriel

Member
@cristinaf Mie daca-mi fac seminte astea 3 plante umplu terenul de la tara cu echinaceea indiferent ce zic altii!Si o sa plantez echinaceea si pe la marginea unor paduri rar circulate pe unde am facut trasee MTB ani la rand!E o planta prea buna sa nu fie plantata peste tot!
 

cristinaf

Well-Known Member
Si daca nu reusesti sa aduni seminte, sa dai de stire la vara, ca-ti adun eu.
Sper sa le mearga bine, ca-s prezente la apel.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Riel (mi-e mai simplu :-D) desi nu imi place sa le vad cu maciuliile maronite o sa incerc strang si eu niste seminte de la ale mele .Vorbim mai spre toamna.
 

lelia

Well-Known Member
Ma bag si eu in seama ca de ,mare fan !
Cei care le aveti in gradina ,strangeti florile si pentru ceai ,sau le cresteti doar pentru frumusetea lor ?
Eu cand am cumparat semintele acum ceva ani ,am facut-o cu intentia clara sa obtin plante pentru mult -vestitul ceai ,doar ca n-am idee daca plantele astea sunt cele
pentru ceai ,cum se recolteaza ,ce se recolteaza ,cand se recolteaza :nu stiu:am nevoie de sfaturi de la conoscatori ,va rog!
 

gowriel

Member
Si daca nu reusesti sa aduni seminte, sa dai de stire la vara, ca-ti adun eu.
Sper sa le mearga bine, ca-s prezente la apel.
in ultimele 3-4 zile au dat melcii in echinacea mea iar unul din goji s-a ales cu multe frunze mancate bine...
Am raspuns "pe masura" cautand si strangand intr-o galeata toti melcii din TOATA curtea apoi dandu-i vecinului meu care are niste gaini prin curte foarte interesate de melci!Se refac echinaceele dar cam greu!Le-am mutat alaturi de goji intr-un loc si mai insorit in curte unde primesc soare muuulte ore pe zi! Postez poze cand vor fi "mai aratoase"!
 
Sus