Expozitii de orhidee

marean

Active Member
National Orchid Show, Londra
Tina a spus:
Cornelia a spus:
http://community.webshots.com/album/548777292FZRPXz

Cateva zeci de poze superbe realizate in expozitia de orhidee de la Londra din martie 2006.

Daca am avea si noi asa ceva... :cry:
Expozitia de orhidee din Toronto
popgeo a spus:
La o aruncatura de bat de casa, weekendul trecut, Feb 10 si weekendul urmator.

http://good-times.webshots.com/album/562430432XTZlGv .
Ca sa nu mai spun, aveau si o sala cu vinzatori. Cele rosiii aratau mai bine in realitate decit in poza. Se pare ca aparatul meu nu e foarte precis in a prinde unele nuante de rosu.
Magnolia-Cluj

sini a spus:
pentru iubitorii de orhidee
nu am retinut preturile,dar erau multe si frumoase.
o sa mai pun poze dupa ce le selectez,pentru ca am facut multe.
intradevar,pacat ca e asa departe ,dar e asa de frumos acolo!
nu numai plantele vii ci si aranjamentele de plante artificiale sau combinatii de plante uscate sunt foarte frumoase.
de ce or fi facut acest colt de rai tocmai acolo?
e la vreo 16 km de Cluj.
Gradina Botanica din Cluj

carmenn a spus:
IULIA a spus:
si Carmen, off topic, superbe pozele dar si orhidicile lagradina botanica Cluj.
sincer nu credeam ca exista undeva, in vreo gradina de la noi, atita pasiune la cineva. fff bine ingrijite, si plante rare ca si culori. deja visez la vreo 2.....de unde le-or avea frate?
vind vreodata ceva acolo, din plantele lor?
:D
Ca sa stie intai oamenii despre ce vorbim, las o poza,

si restul le derulati din album...
Sunt mult mai multe decat am pozat eu, foooarrrte multe, dar nu erau toate inflorite...
Si da, Gradina din Cluj e superba, si o ingrijesc mereu, sunt foarte atenti cu ceea ce fac acolo...nu stiu altele cum sunt caci n-am vizitat altele la noi, dar mie asta mi-e draga...
Din florile de acolo nu vand decat foarte rar mimoze, arbore de cafea si cam atat am vazut eu.
Am reusit o data sa cumpar si un trahicarpus de acolo...
La orhidee, ce sa zic, poate dc mergi in vizita si-i rogi sa-ti dea cum se zice, keiki ? :?
Poate faci un schimb cu ei...
Sunt foarte draguti...eu am dus ca si cadou o Hoya pe care n-o aveau...la primavara voi merge iar sa vad cat a crescut :)

Expo 'Lumea Orhideelor' Hornbach-Bucuresti 2008

cornelia a spus:
Am facut cateva poze:
http://home-and-garden.webshots.com/alb ... 2880NeWbTd
Nu s-a putut mai multe ca a venit gardianul si ne-a stricat cheful.
cornelia a spus:
Am trecut in seara asta pe acolo si totul era ras. Disparusera 4 etajere mari cu de toate orhideele si chiar si pe spatiul expozitiei erau doar cateva dintre cele initiale. Mi se pare incredibil cat au putut sa vanda.
Sash a spus:
Am vizitat iar expozitia azi. Daca am retinut bine ar trebui sa tina pana la sfarsitul lunii. Mai erau cateva floricele dar majoritatea nu aratau prea grozav, insa am gasit ceva "chilipiluri" - o miltonia frumusica, cocotata cel mai sus si mai greu accesibil, la 30 ron si o phale redusa la 9 ron.
Am luat si un pliant cu tipurile de orhidee pe care le aduc si cu preturile aproximative. In majoritatea cazurilor pretul variaza in functie de numarul de tije.
 

marean

Active Member
celeste a spus:
Nu stiu cum sa incep... Am avut drum la Hornbach Militari, dar inainte de a intra am vazut pe magazin un afis mare: "Lumea orhideelor". De curiozitate, mi-am propus sa ajung si eu, dar am avut prea multe de facut intr-un timp prea scurt (ca de obicei :rofl: ) si n-am reusit sa ajung la standul de flori pana la inchidere. :( In schimb, acasa am deschis pagina de internet si am gasit la ce se referea afisul cu pricina: http://www.hornbach.com/home/ro/html/in ... _start.jsp . Eu (inca) nu am ajuns sa ma ocup de orhidee, dar daca intereseaza pe cineva... Daca nu am deschis topicul unde trebuie, rog moderatorii sa-l mute acolo unde ii e locul.

Festivalul Orhideelor Bricostore 2009

Diversitate de hibrizi(ascocende,paph,miltoniopsis,phalae,dendro,ludisia,etc.),nu am vazut exemplare deosebite nici macar la phalaenopsis .
Preturile foarte mari.
 
Dragi impatimiti intr-ale orhideelor,
Am colindat zilele astea pe la mult trambitatele expozitii de orhidee de pe la Hornbach si Bricostore. Preturi mari, plante comune, nici o noutate. Respectiv, la Hornbach, miltonii cu una si doua tije(de la 39,99 la 49,99 ron), paphiopedilum hibrizi bulldog type si hibrizi de paph. spicerianum, cu forma mai alungita si sepala dorsala de culoare alba (69,99 ron), phalaenopsis de diverse forme si culori (de la 29,99 la 59,99 ron), cambria si oncidium frumusele, dar cu un singur bulb si, eventual un nou pseudobulb abia vizibil (49,99 ron), cymbidium de toate culorile (69,99 ron). Nu era nimic care sa-ti taie respiratia, insa plantele erau expuse foarte frumos. La Bricostore, atmosfera sordida, plante pline de paduchi lanosi si preturi mari. Singura care merita atentie era un paphiopedilum mottled leaf, fara floare, insa era o planta sanatoasa cu 3 pseudobulbi vigurosi, la pretul de 48 ron. Mi s-a parut, totusi, prea scumpa si nu am cumparat-o, desi am cam ramas cu gandul la ea. Daca va intereseaza amanunte, intrebati cu incredere fiindca m-am tot plimbat pe acolo. PS: Am uitat sa mentionez ca la Hornbach aveau si vanda, superbe, multe culori, de la Anco Orchids, insa preturile porneau de la 180 de ron. Daca ati fost pe la alte expozitii, impartasiti-ne si noua cum a fost.
 

Edelweiss

Active Member
La hipermarket nu ai ce vedea. Acolo sunt de regula orhidee destinate vanzarii, ceva comun, nu ca ar fi urate, dar vreo 10 specii de fiecare data. Celelalte aproximativ 29.990 de specii le gasim la colectionari. La hipermarket gasesti pt "incepatori" in ale orhideelor, sa aiba si ei ceva...
Astia la Londra, la expozitia aia, se cunosc toti intre ei, au alte conditii acasa, alti bani, alte posibilitati. In afara faptului ca isi vand orhideele scumpe intre ei, vizitatorii nu au posibilitatea de a cumpara decat ce este de vandut.
Astfel, a fost vanduta o orhidee cu 55.000 de lire...sunt curios...de ce nu s-o gasi asa ceva la Hornbach? :evil:
 

Edelweiss

Active Member
De fapt expozitia aceea este pentru ei, vin din diferite parti cu ceva frumos, un fel de concurs...mai vorbesc, se mai lauda...mai iau un premiu de la asociatia lor...pentru public...ceva mai ieftin sau daca are bani si vanzatorul vinde...cine stie :D
 

Sash

Active Member
Anul trecut la Hornbach au organizat o expozitie de orhidee care a fost mult msi bogata decat cele de anul asta... de exemplu au avut masdevalli albe, galbene, portocalii si roz, mai multe feluri de zygo, cred ca si encyclia si altele...
 
parere

Din pacate, in Romania nu stiu cand vom gasi si altceva, fiindca si ca hobby si tot nu e ieftin, dar ca afacere! Cum speranta moare ultima...
 
Sus