Florile din Gradina 2013

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

carla

Active Member
Eu nu mai zic nimic, am zapada de 20 cm in gradina si inca ninge
Ma uit la pozele Taiei ca la SF :eek:
 

taia

Active Member
Carla,primulele au fost inflorite toata primavara,vara ,toamna, iarna. Eu asa ceva n-am mai vazut ! :eek:
Domnu' Popescu, treaba cu ursul este exact invers : daca e senin si-si vede umbra,se sperie si intra inapoi in barlog; daca e innorat ,pleaca dupa mancare.Eu asa stiu, de la buna mea ! :D De aceea ma bucur ca se anunta ploaie ,sambata.
 

taia

Active Member
Primule simple , cumparate anul trecut prin februarie-martie , de la Baumax din Timisoara. Au costat ceva de genul 1.5 lei bucata.Am luat multe ,fiindca erau inflorite si aratau tare bine puse la gramada in cosulete.Dupa ce s-au uscat florile,au inceput sa se vestejeasca si frunzele, si ma pregateam sa le "fac vant", cand am observat ca de jos le dadeau frunzulite.Pe unele le-am plantat prin gradina,pe altele, care aratau mai rau, le-am pus unele langa altele in niste ghivece,tot in gradina.Toata vara ,pe rand ,au tot facut flori.In toamna,cand am plantat bulbii le-am pus si pe ele in pamant, iar unele au continuat sa infloreasca.Saracutele, cred ca au vrut sa-mi arate ca nu sunt de aruncat.
 

elipopa

Active Member
si la mine s-a topit zapada si am primii ghiocei infloriti, am vazut si un crocus care mai are putin si se deschide, daca vremea va ramane la fel de calda:

 

elianna

Well-Known Member
Frumoase floricele. Vine primavara dar la voi. Eu am inca zapada intre 20 si 50 cm. Nu cred ca e peste tot prin imprejurimi asa mare dar la mine s-a strans mai multa. Dadea semne sa se topeasca dar ultima ninsoare a completat"stocul". Si anul trecut tot asa a fost.
 

popescu gp

Well-Known Member
Taia eu sunt de origine mocan si asa am invatat de la batrani ca ursul daca vede umbra crede ca vine primavara si nu mai ierneaza,iar daca nu o vede intra din nou in barlog;numai ca concluziile batranilor nu mai sunt valabile astazi;dupa cum se vede si in februarie temperaturi de 17-18 grade.Totul este anormal.Astazi m-am uitat la lonicera fragrantissima este plina de muguri de flori si unii boboci sunt detul de marisori;pe caldurile de maine cred ca se desfac; este inflorire pentru a doua oara:una in decembrie si una acum in februarie.Nu am vazut pana acum asa ceva de cand o am( si sunt ceva ani)Si natura este data peste cap,dar noi oamenii?..........
 

taia

Active Member
http://www.etno.ro/traditii/360-2-febru ... sului.html

Nu vreau sa intru intr-o polemica pe aceasta tema,dar dupa postare dumnevoasrta, am intrat pe net si m-am uitat , nu cumva sa gresesc eu.Si sigur nu gresesc - ursul se sperie de umbra si fuge in barlog,prevestind prelungirea iernii cu inca 6 saptamani.
Acum vorbind despre anotimpuri,vreme.....adevarul este ca nu am mai avut asa o iarna usoara din 2003, daca nu ma insel, cand nici pe Semenic ( muntele cu o perioada mare de zapada), nu am prea putut schia.Daca e sa ma iau dupa temperaturi,pot sa spun ca sunt la nivel de noiebrie.Am facut astazi ( din nou ), o plimbare prin gradina ,si toate florile de pimavara sunt cu capsoarele afara, am tras deoparte crengile de brad de pe rhododendroni , clematitele au deja muguri noi, iasomia de iarna e plina de muguri care stau sa se deschida...sper din tot sufletul sa nu vina vreun ger,care sa strice tot.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:hipnotizat: :hipnotizat: Vai doamne, e clar ca eu locuiesc pe alt continent. La mine mai e zapada, desi ieri au fost 8 grade, dar azi au foat doar 4 si copaia dintre dealuri in care locuiesc eu e mai racoroasa iarna...inca nu au rasarit bulboasele, ca inca au un pic de zapada pe ele si sper sa se mai racoreasca zilele urmatoare, ca de se trezesc pomii si pe urma da iar frigul ne-am ras de poame :roll:
 

popescu gp

Well-Known Member
Si eu sunt in dilema si cred ca din cauza acestui timp voi pierde multe flori pentru ca atunci cand vremea va deveni mai stabila (fara geruri mari) curatind gradina de covorul de frunze voi rupe si din plantutele iesite printre frunze;de abia astept prognoza cea mai avizata de la centrul International englez de meteorologie pe februarie ,martie,aprilie).Asta este situatia de anul acesta;ceva ma face sa cred ca iar o sa avem un an cu multe modificari climatice:vanturi,seceta,ploi torentiale pe unele locuri,chiar mici tornade.Sa dea D-zeu sa nu fie asa.Nu sunt sceptic sau pesimist ,dar incerc sa gasesc si unele solutii in aceste conditii pentru mine.
 

ghia_don

Active Member
Si la mine in gradina vor iesi toate cele, dar dupa ce se va duce jumatatea de metru de zapada care troneaza peste tot ;-)
Pina atunci ma bucur de florile voastre :D ..
 

popescu gp

Well-Known Member
Eu va fericesc ca aveti zapada si asta inseamna mai putina pierdere la curatarea gradinilor, fata de cei ce au plantute ivite bine,mai ales ca astazi a fost la noi destul de cald ,cu ceva vant si nor si anunta ploaie ce inseamna o pornire mai rapida a celori ivite.Acum ce o sa facem?Cu D-zeu inainte.
 

Roxana Peled

Active Member
Eu stau cu stres pentru ca m-am uitat ieri la trandafiri si au mugurasi rosii porniti destul de hotarat. Daca mai vine vreun ger am dat-o naibii :nu-mi_place:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
La mine s-a topit zapada de pe zona unde sunt ghioceii, au crescut binisor, au cam 5 cm, stau si eu cu morcovul in vorba ceea ca azi ploua la mine ca vara, zapada mai este foarte putina si februarie e o luna periculoasa :(
 

Roxana Peled

Active Member
Nu putem decat sa ne rugam sa aiba astia de la accuweather dreptate :rugaciune: . Cel putin pentru Bucuresti aratau temperaturi majoritar pozitive pana pe 27 februarie iar minima pe care am vazut-o pe acolo era -6 grade si asta numai intr-una din nopti. Daca ramane asa nu o sa prea aiba plantutele noastre de suferit :D
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus