Frunza violeta

Sash

Active Member
Prin vara am pus la prins o frunza de violeta. Dupa ce au aparut puii frunza nu s-a ofilit. Am taiat-o si am pus-o la prins iara. Daca reuseste ii fac poza si o declar eroina.
 

Sash

Active Member
In apa. Initial am avut doua - cea din pamant s-a uscat, asta e cea care s-a prins in apa . Asa ca incerc tot in apa.
 

Sash

Active Member
Sincer nu stiu exact.
Am pus-o in apa pe la mijlocul-sfarsitul lui iunie. In pamant cred ca acum o luna... sau doua :? Acum are cateva frunze la fel de mari ca "mama" lor.
Iar apropo de nereusite am observat ceva - am tuns o violeta in vara si au facut radacinute in apa aproape toate frunzele; am tuns aceiasi violeta acum 1 luna si au murit aproape toate frunzele.Probabil conteaza temperatura, lumina si... starea "de spirit" a plantei.
 

anaelis

Member
eu am pus in pamant frunza de 5 luni deja si nu a dat nici o frunza dar nici nu s-a ofilit....sincer nu am mai patit asa....unele dupa 2 luni au dat frunze dar asta nu......o mai las putin sa vad ce se intampla cu ea. niciodata nu am incercat sa inradacinez aceasi frunza de doua ori....hmmm, interesanta treaba...succes!
 

Sash

Active Member
Daca nu s-a ofilit eu cred ca munceste de zor prin pamant "coace" ea ceva :D Asta-i un alt motiv pentru care eu prefer sa le inradacinez in apa - vad ce face frunza tot timpul.
 

marean

Active Member
Am reusit u sa inmultesc frunze de violeta in apa :mrgreen: !!!!!
Am pus cateva frunze acum 1-2 luni intr-un vad cu apa,insa le-am pus putin diferit : la gura vasului am pus hartie cerata pe care am prins-o bine cu sforicica,exact ca si la borcanele de zacusca,diferenta fiind ca am facut cu un foarfece mici gaurele in care am pus frunzulitele,astfel ca nu statea in apa decat codicta,nu si frunza !
In mijlocul hartiei se face o gaura mai mare,prin care se completeaza cu apa cand nivelul scade,insa mare atentie sa nu stropiti si frunzele,ca altfel putrezesc .
Acuma ,radacinile sunt mari si frumoase,ma pregatesc sa le plantez,sa vad ce si cum de aici incolo :wink: !
Bafta !
 

marean

Active Member
Pai o sa le plantez rapid ca sa faca puisorii,insa apoi le zburatoresc,eu am inmultit propria-mi si singura-mi violeta :mrgreen: ,deci nici vorba sa-i vad infloriti la mine !
 

daisy111

Active Member
La mine se intampla ceva ciudat :roll: am pus frunzulite in apa,au facut radacini,le-am plantat si stau plantate de vreo 2luni si nu misca nimic :? Oare de ce nu dau frunzulite din ele? :roll: Si am observat ca cele albe inradacineaza muult mai repede in apa,decat cele de alta culoare,insa puse apoi in pamant nici din astea nu au dat frunze.De ce... :? ..nu stiu. :roll:
 

daisy111

Active Member
nu stiu ce sa zic :roll: ..e posibil sa le fi plantat prea adanc pe unele pt ca aveau codite prea lungi...dar unele cu codite scurte,nu cred ca le-am plantat asa de adanci.. :roll: important e ca-mi stau verzi si probabil cand o sa dea caldura o sa le fie mai bine si or sa creasca. :wink: astept... :astept:
 
D

dyayzh

Guest
Poate merg pe principiul : "sunt greu batranii de pornit, dar cand pornesc...." :rofl: Eu spun sa ai rabdare. Atata timp cat sunt ok o sa-si de-a ei drumul si la crestere cand se vor simti pregatiti.
 
A

Anonymous

Guest
Parerea mea, e ca vis-a-vis de frunzute,sintem la bunul lor plac. Atit cele de violete,cit si cele de gloxinici,fac cind au ele chef,radacini!!!!! Am primit pe 4 octombrie niste funzute mici de violete. Stau in apa pe jumatate,si am vazut acum o saptamina ca dedeau radacinute. Azi m-am uitat la ele, si eu ma gindeam ca sa nu putrezeasca, si au radacini bine dezvoltate. Alta data,timp de 4 luni o frunza nu facut nimic.
 

daisy111

Active Member
Multumesc Cornelus :* . Toate frunzele sunt tari,asa ca astept cu multa nerabdare :dans: in special ca la cateva am scris pe pahar ce flori face :) ,dar la unele am uitat in ziua aia si a doua zi nu mai stiam care cum e si sunt f curioasa :roll: ...doar ca pana se vor face mari sa-mi infloreasca cat mai am de asteptat :? :( ...dar si cand mi-or inflorii toate :dans: deja le visez :wink:
 

marean

Active Member
La frunze trebuie multa rabdare....muuuuuuulta rabdare,nu au un ritm consecvent,depinde de specie ,de pamant,de temperatura....de o gramada de chestii care ne fac pe noi sa ne pierdem rabdarea :mrgreen: :oops: ,tooot asteptand sa vedem frunzele cu plante si flori :D !
 

valentyna

Member
nu am reusit niciodata sa inmultesc in apa,pe cand in pamant am avut realizari si am fost destul de multumita.doresc la toata lumea multa bafta!!1 :wink:
 

Sash

Active Member
Eu cred ca frunza de care vorbeam la inceput - cea care s-a prins iar apoi am taiat-o iar sa vad daca face iar radacinute - da semne de viata. Din pacate prea marunte ca sa le pot surprinde cu aparatul foto dar vad 2 puncticele mici verzi la capatul coditei si parca pe la mijloc unii perisori s-au albit si ingrosat un pic.
 
Sus