Fuchsia - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

daisy111

Active Member
Multumesc! :* Astept sa ma bucure toate cu flori in vara asta si sper sa le si trec iarna cu bine pe toate,ca o parte sunt de anul asta. :ros_unghii:
 

alirare

Member
fuchsia mea bolnavioara (datorita musculitei, care nu prea se mai vede) este foarte trista: :cry: isi pierde bobocii (cei care erau mici la "atac"), acestia fiind patati. am stropit-o de 2 ori cu apa-spirt-sapun, la interval de 7 zile. are si bobocei mici noi. :D nu parea a fi foarte "afectata" de "vizita" musculitei. se prefacea? care o fi cauza caderii bobocilor? :( spirtul si sapunul?

bobocul e patat
 

alirare

Member
sini a spus:
Cea alba cu petale rosii cred ca e Swingtime.Cealalta ar putea fi Royal Mosaic.Nu prea-i clara poza.
Sa dea Domnul sa scapi de musculita cu Mospilan,dar nu prea cred.Si eu ca si taia m-am luptat toata iarna cu ele.Am stropit alternativ cu tot felul de insecticide.Vreo patru fucsii n-au rezistat.Pana la urma am invins musculitele.Nu as mai lua flori care au aceste preferinte.
la fuchsia 2 in 1 difera mijlocul, una are alb-roz (swingtime), cealalta visiniu-mov. este cea care crezi? am cautat si pe plant-shop.ro pentru denumire dar nu am gasit.

asta nu stii cum se numeste?
 

sini

Well-Known Member
asa arata cele care cred eu ca sunt

compara aceste poze cu florile tale
cealalta nu stiu
 

puffy80

Member
S-ar putea sa fie Eva Boerg. Nuanta de movuliu difera in functie de varsta florii- cand se deschide are o culoare mai intensa, apoi se mai deschide.
 

laural

Well-Known Member
daisy111 ce frumuseti ai....
Eu in fiecare an imi cumpar de la plant-shop, pt ca iarna mereu le pierd :(
Anul asta le-a avut mai mici, tare greu au crescut, intr-un ghiveci e mai mare verdeata decat fuchsia :rofl:
 

lexa

Member
Of, fetelor, ce frumuseti aveti. Cat de mult imi plac mie fuchsiile, si sunt printre putinele flori pe care nu am reusit aproape niciodata sa le trec prin iarna. Am avut doar 2 plantute care au trecut fara probleme prin prima iarna, dar s-au dus la a 2a, cand nici nu ma asteptam sa le pierd :(
 

Roxana Peled

Active Member
Eu m-am saturat de plantele astea.
Le-am trecut prin iarna cu bine dar pline de musculitze din acelea nenorocite :evil: . Nici nu a contat cu ce le-am stropit ca nu am reusit sa le omor cu nimic. In primavara le-am scos afara si mi-au umplut toata gradina de musculite :eek:f:
La toamna adio! In gradina raman cu tot cu musculitele lor :evil: . Nici sa le dau nu pot, ca umplu pe altcineva de musculite.
 

Dea

Active Member
Cam aceeasi situatie si la mine :( ma omoara musculita alba, iar aceste plante sunt principalele purtatoare.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Pe vremea cand locuiam in bloc eu am renuntat la fuchsii tot din cauza musculitei, de cand m-am mutat la tara e foarte interesant, dar nu am vazut nici urma de musculita pe unica fuchsie, nici macar anul trecut, cand a fost un infern fierbinte si uscat. Din pacate a dat coltzul cu succes peste iarna, desi a petrecut-o in aceleasi conditii ca si cu un an inainte. Asa ca eu am zis pas la fuchsii,dar prin iunie mi-a adus tata o piticanie de la o cunostinta asa ca iar am belea pe cap!
Chestia e ca la mine nu se dezvolta frumos, sunt anemice, cu 2-3 lastari fleoscaiti, lungi si anemici, nu stiu ce nu le fac cum trebuie :roll:
 

lexa

Member
Inseamna ca eu sunt norocoasa, n-am avut decat o data probleme cu musculitele, le-am adus cu o fuchsie luata de la Bran. Si mi i-am umplut si pe-ai mei de acasa + impatiensii. A fost sublim.

In schimb, perseverez. Si anul asta mi-am luat de la plant-shop. Poate-poate.
 

geodezia

Well-Known Member
Fucsii de la mine
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419216
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419217
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419227
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419247
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419249
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419251
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419253
http://geodezia.sunphoto.ro/anul_cu_flo ... 3/91419309
toate fucsiile mele sunt de la d-l Levy trecute peste iarna la caldura si sunt in vase mari
anu asta le-am stropit cu zeama bordeleza si pe ele ca si pe toate florile si nu am fost multumita ca am multe frunze uscate asa ca nu am sa mai stropesc trebuie sa le dau cu ceva foliar neaparat
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus