Geranium macrorrhizum

riana

Active Member
Geranium macrorrhizum sau Priboi este o planta care am primit-o de la cineva care a adus-o din Germania. ii place la umbra si imi pare tare interesanta prin floricelele ei de culoare roz intens.
 

presco

Active Member
si mie imi place geraniumul ...am o planta careia ii miros frunzele a tamaie....si am mai avut o tufa mare exact ca a ta dar cu flori albastre, din pacate am pierdut-o ....dar stiu de unde am sa o recuperez caci creste spontan in zone de munte, bunicii mei din Ardeal aveau si prin gradina, pe langa gard. :D
 

sicora fabian

Active Member
Eu am Geranium roseum - cioc de cocor, dupa forma pastaii, cu flori albastre, dar nu are inflorirea asa bogata ca a ta.
 

alfa

Active Member
Am primit si eu acum vreo doi ani de la cineva de pe forum..... e deadreptul invaziva, noroc ca sta in ghiveci la mine :rofl: Imi place!

 

bradut

Well-Known Member
E foarte frumos, alfa! Si cred ca merge pentru a acoperi o zona mai extinsa, de sol. Ma gandesc ca ar fi o solutie pentru a plivi mai putin.
 

alfa

Active Member
Da, da, merge. Ideal de platat sub copaci. Am observat insa ca ii place sol mai umed si umbra/semiumbra. Nu prea suporta seceta si caldura. Poate de aceea si e o planta asa populara in Germania. Ii prieste clima lor.
 

fixpix

Active Member
nick1971 a spus:
eu am avut si intr-o primavara am uitat de el, am crezut ca-i buruiana si l-am smuls :)
Cine-a zis ca NU e buruiana???
Arata bine... nu zic... dar!
Si papadia e aspectuasa in felu ei!
:rofl:
 

veretregn

Active Member
La capitolul buruieni... am adunat și eu dintr-o pădure din Romania... un Geranium robertianum. Nu este floribund, însă în mica mea secțiune de pădure din grădină se combină minunat cu degetarul, narcisele și celelalte plante. Adevărul este că trebuie să țin ochii pe ea pentru că are tendința de a deveni invazivă și asta foarte ușor vegetativ...

 

alfa

Active Member
fixpix a spus:
Cine-a zis ca NU e buruiana???
Arata bine... nu zic... dar!
Si papadia e aspectuasa in felu ei!
:rofl:
Raule! :rofl: N-avem noi gradini destul de mari in care sa mai incapa si buruiana asta. Exista si varietati albastre... chiar arata bine in amenajari mai rustico-salbatice. :D
 

Roxana Peled

Active Member
E buruienos intr-adevar dar face niste covoare de frunze mari, frumoase si parfumate la umbra...o nebunie!!! iar cand mai si infloreste parca inveseleste toata gradina. Nu mi s-a parut sa se bucure in vreun fel de prezenta soarelui, dimpotriva, cum da soarele peste el cum i se pleostesc frunzele. Mie ca planta de umbra mi se pare foarte performanta.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Am si eu citeva tufe.Una chiar cu flori albastre :)
Roxana cred ca are dreptate.Cele care au stat in umbra florilor mari care le acopereau erau mai reusite ca tufe si cu frunzele mult mai frumoase decit cele care au stat in soare .Dar...exista zeci,zeci de varietati.
Unora le place soarele direct ,altora umbra si semiumbra.Se pare adica e chiar sigur ca in verile mai racoroase nu toride cum a fost cea de anul acesta, infloresc abundent din primavara pina spre toamna, destul de tirziu....Astfel ca chiar si cele carora le place o pozitie insorita nu suporta soarele care a ars in ultima perioada.
Trei din tufitele mele arata jalnic tocmai fiindca au stat in plin soare.
Un minus din punctul meu de vedere:necesita multa apa.Pamintul trebuie sa fie mereu umed dar fara sa balteasca.
 
Sus