Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

cataliny

Member
Nu se gasesc seminte pentru vanzare , decat printre pasionati , poate iti trimit eu. Dar trebuie sa ai rabdare cu ele , nu fac flori in primul an.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Am luat si eu anul trecut 2 gloxinii. Am crezut ca peste iarna le-am pierdut. Nu stiam prea multe despre ele decat ca nu se uda pe frunze. Peste iarna le-am tinut la o temperatura nu foarte mare si la lumina. Acum, cand m-am uitat la ghivece, am vazut ca au aparut frunzulite mici in pamant. Sper ca vor inflori. La anul o sa am mai mare grija de ele. Sunt intr-adevar foarte frumoase. (Ce flori nu sunt frumoase?)
 

crocus

Member
O problema: dintr-un bulb am 6 butasi, 2 mai mari si 4 mici , ce ma sfatuiti sa fac: sa-i rup pe cei mici sau sa-i las pe toti sa creasca?
 

marean

Active Member
Dar asta nu e o problema,e un motiv de bucurie ca vei avea cu ce sa faci schimb ;-) !
Eu am asa de multi la majoritatea bulbilor.Ii las acolo pana devin suficient de mari,iar apoi rup din ei si mai las 2 plante per bulb matur,restul ii pun in apa/cocos/pamant sa faca radacini !
 

elenaraluca

Member
Una dintre plantutele de gloxinie pe care o laudam ca are boboci la subsoara frunzelor, are de fapt lastari- peste tot unde se poate, uneori chiar 2 din acelasi loc.E un lastar care era crescut putin in punga si cred ca din cauza asta are primele 2 randuri de frunze deformate.Acum ma gandesc ca are si alte dileli din moment ce e plin de lastrai.Sa mai rup din cei mici mici si multi la un nod?Sa il rup si sa las alti lastari mai mici si mai normali sa se dezvolte?
Nu am avut niciodata gloxinii, desi mi-am dorit mult, caci tot liceul treceam pe langa un magazin care avea ferestrele pline de frumuseti din astea, de toate culorile.Dar pana sa intru pe forum si sa iau albumele voastre la cercetat, n-am stiut cum se numesc si acum le bibilesc cum stiu eu mai bine in speranta ca ma vor rasplati cu floricele multe multe multe :indragostit: :indragostit: :indragostit:
 

MERY

Active Member
nu te apuca sa rupi nimic...las-o asa cum este,sa mai cresca si apoi vezi ce se mai intampla pe parcurs
 

Marmoset

Member
Am o Gloxinie primita cadou in ianuarie. Avea 4 boboci si o floare inflorita. Am respectat cerintele unei asemenea plante, dar nu stiu de ce tijele florilor s-au inrosit la baza, unde erau prinse de planta, s-au inmuiat si s-au uscat. Planta in schimb e viguroasa, are frunzele frumoase si s-a mai inaltat putin, fara sa mai faca alti boboci. Am observat la baza frunzelor care sunt chiar pe pamant puiuti de plantuta noua iesiti. Ce sa fac...? Tai frunzele cu pui si le pun la prins in perlit, sau in alt ghiveci separat? :? Mai are sanse planta mama sa mai faca flori? :oops:
 

scd

Member
Floarea este posibil sa se fi ofilit din cauza schimbarii mediului.Oricum in general toate florile cumparate sunt tratate cu un gaz ( imi scapa denumirea) pentru a le da o senzatie de imbatranire si implicit inflorire.Este valabil pentru toate ghivecele cumparate care au si flori.
 

paula

Member
motivul pentru care planta a pierdut bobocii este variatia de temperatura , in ceea ce priveste puisorii parerea mea este sa ii lasi sa mai creasca ( sa aiba 4-6 frunze ) si dupa aceea poti sa-i rupi si sa-i pui la prins ( eu i-am pus la prins direct in panat fara perlit si le-a mers foarte bine ), iar planta mama , las-o in pace ea stie ce are de facut (flori)
 

Marmoset

Member
Va multumesc din suflet pentru raspuns! Sunt incepatoare in ceea ce priveste tainele florilor de apartament, dar am observat intotdeauna ca florile luate din florarii, dupa un timp incep sa sufere. Acum mi-am elucidat misterul si nu-mi mai fac griji ca am gresit eu ceva. Intr-adevar, in ianuarie, cand planta a sosit la mine, venea, daca nu din ger, cu siguranta din temperaturi de maxim 5 grade. Iar la cele 25 de grade din casa, a pierdut florile si boboceii.
O las asadar in pace, cand vor fi puiutii mai mari ii voi transplanta, si astept ca planta mama sa faca din nou flori! Ma inclin!
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus