Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

paula

Member
nu-i nimic Marmoset toti am fost incepatori dar cu ajutorul minunatilor forumisti am descoperit multe taine ale floricelelor , iti urez succes .
 
dupa 4 zile de la taierea bulbului planta rezista eroic! E primita cadou acum 3 ani de ziua mea si an de an s-a comportat exemplar! Mai e cazul sa imi fac probleme ca se strica bulbul?

Asa era anul trecut!

<table><tr><td><a><img src="http://lh4.ggpht.com/_nyjH4fSN3yI/SbpypimHlnI/AAAAAAAAAGE/m07GFXnq1GE/s288/DSC00644.JPG"></a></td></tr><tr><td>From <a>flori 2008</a></td></tr></table>
 

olivia31

Member
Nu am mai intrat de vreun an pe forum dar intre timp mi-am vazut de plante si am mai achizitionat noutati. Dar... nu inteleg ce se intampla cu gloxiniile. Am scos din iernat bulbii de anul trecut dar se comporta ciudat. Plantele care ies din iei (chiar si 2 sau 3) cresc lungi si subtiri cu putine frunze si se rup de propria greutate.... Care este oare problema?
 

olivia31

Member
Le tin in geam si nu sunt pomi in fata sa tina umbra.. dar se lipesc de geam cu frunzele... Si in ce sens grija cu udatul? Sa le ud des sau rar. Stiu ca vor apa si fertilizant.
 

karmenutza

Member
Imi dau cu parerea si eu, poate i-ai scos prea devreme de la iernat? Si inca e ziua prea scurta pentru ele, de se lipesc frunzele de geam cautand lumina? Nu stiu cand ar trebui scoase teoretic dar practic tot se intuneca devreme.
 

marean

Active Member
Cand gloxiniile cresc asa desirate,clar sunt probleme cu lumina putina !
Eu cand am patit asa,am taiat lastarii si am asteptat sa rasara altii,mai compacti .
Ai grija cu apa in sensul ca le trebuie putina in perioada asta,uzi mai mult abia cand sunt mari lastarii . Eu fertilizez rar , numai cand sunt mari si au boboci,altfel nu au ce sa faca cu surplusul de nutriente .
 

sini

Well-Known Member
Multumesc
Nu le am promise Karmenutza,ci doar vreau sa salvez ceva,pentru ca ea oricum va muri.
 

marean

Active Member
Pt ca majoritatea celor cumparate inflorite mor .... e un lucru ciudat,dar se intampla foarte des ...nu mereu,dar des .
 
mor dupa ce trec toate florile sau cum? A mea primita acum 3 ani in aprilie plina de flori a rezistat pana in septembrie, si am credinta ca la fel se va intampla si cu cea cumparata acum cateva zile (desi se vede ca a avut multe flori, acum n-are decat 3)
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus