Gloxinia, un punct de pornire ...

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

cornelia

Fondator
Membru staff
Tre' sa va spun ca bobocii aia nu vor sa se deschida. Se vestejesc. Insa am desfacut un boboc din cei doi si am vazut ca varietatea e minunata. Insa nu stiu ce sa-i mai fac ca sa-i placa... banuiesc ca a suferit destul in florarie, dar ... parca mi-e ciuda ca n-o vad cu flori. :oops:
 

nutilepadat

Active Member
Asa fac gloxiniile din florarii cumparate in aceasta perioada,mai ales daca nu au bulb,depinde si ce sol au,Cornelia important este sa o tii in vegetatie,se vede de la o posta ca a inghitit multe ingrasaminte
 

alfa

Active Member
Ajutati-ma cu un raspuns. Cat de mare e normal sa fie un bulb de gloxinie. Azi am cotrobait in ghiveciul gloxiniei mele batrane de vreo 3 ani, in speranta ca voi gasi mai multi bulbi... si am gasit ...un cartof :eek: :eek:

 

Fleur

Active Member
Ca si oamenii alfa, asa si bulbii unii mai rotofei altii mai ...mici. Am si eu niste cartofi din astia la gloxiniile mai cu vechime si lor le pun niste ghivece mai mari :wink:
 
D

dyayzh

Guest
E adevarat ca poti "taia" cartoful reusind sa inmultesti gloxinia, fiecare bucatica comportandu-se ca un bulb mic?
 

aleynad

Active Member
Moderator
eu asa am citit
dar trebuie ca fiecare bucatica sa aibe un muguras, iar taieturile sa fie f bine dezinfectate
 

alfa

Active Member
Hmm. N-am vazut mugurasi.... era destul de neteda suprafata bulbului. Numai urmele crengutele uscate iesau mai in evidenta. Si nici praf din acela n-am. L-am pus inapoi la somnic. Cat sa il las sa doarma?
 

alfa

Active Member
multumesc Fleur. Asa am sa fac. Frunzele de la tine au facut bulb si le-am plantat in pamant. Pe ele ziceai sa nu le las sa hiberneze, nu-i asa?
 

Fleur

Active Member
Da alfa, pe cat posibil incerci sa le tii in vegetatie, iar daca totusi se usuca, continui sa uzi usor fiindca ea are un bulbisor care trebuie sa intre in vgetatie.
Eu le pastrez peste iarna in ghivecele in care sunt cu pamantul f uscat. Nu le pun niciun strop de apa toata iarna.
 

MERY

Active Member
un sfat de la voi as dori! :rugaciune:
se pot pune bulbii de gloxinii in pamant Florimo -amestec turba universal ?
 

scd

Member
salutare.
am si eu o mica problema cu gloxiniile mele.
prin octombrie mi s-au uscat niste gloxine si am lasat bulbii in pamant asa cum erau. am facut greseala si am pus givecele intr-o camera unde am cam 19 - 20 grade si cand m-am uitat aseara la ele le-au dat plantute noi din bulbi.
ce sa fac? sa le rup si sa pun bulbii intr-o camera racoroasa sau sa le las sa creasca???
 

marean

Active Member
Scd,si eu as proceda cum a zis Adinal,rupe plantutele nou aparute si pune ghivcele la racoare (eu le tin pe ale mele la peste 15 grade si nu am plangeri).
Daca le lasi acum sa creasca,o sa ai plante tiolate,luuungi si degarnisite,iar florile vor aparea tarziu si putine .
 

scd

Member
merci de raspuns... si ca sa le invat minte am sa duc bulbii intr-un beci, unde siguuuur nu o sa mai iasa pana le vine sorocul :rofl: :rofl:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
:D Infloreste gloxinuta lila. Are 2 floricele, una lila, cealalta mai spre mov... Foarte ciudat. :) 2 culori pe aceeasi tulpina.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus