Hibiscus de Gradina

ana popa

Member
delilu a spus:
Am rupt si eu niste lastari de hibiscusi de gradina, alb si mov si am inteles ca se prind cu petul in cap ca orice trandafir dar eu de-abia peste o saptamana ma duc la casuta si pot sa-i pun in pamant. Pana atunci ce pot face cu ei? Ii tin in apa aici sau ii pun in ghiveci? Si daca lastarii au boboci trebuiesc rupti bobocii??
Pune-i in ghiveci cu un pet in cap, poti sa-i transferi in gradina cand au facut radacini. Rupe boboci daca exista, de asemenea elimina si din frunze, lasa doar 2-3 in varf. Bafta!
 

Sash

Active Member
Tenger a spus:
eu am taiat cate o crenguta din hibiscusi de gradina si i-am tinut in apa am sperat ca fac radacini :( nu stiu daca ii pun in pamant cu sticla pe ei se prind? ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cum sa ii inmultesc?
:)
 
la 100 de boboci pe tija, nu scoti si tu niste seminte la vanzare? cand or fi coapte. eu sunt cap de lista si te asigur ca lista va fi destul de mare :D
 

sorina

Active Member
emundin , este superb sa-ti traiasca . La iarna il lasi afara ??? E hibiscus syriacus sau altceva ?
 

elipopa

Active Member
am si eu hibi de gradina , 2 culori alb si mov!
cine vrea seminte sa spuna!
am si multi puieti pe langa , daca stiti ca se pot transfera acum toamna, va pot da!
daca nu la primavara!
eu ii smulg ca sunt multi si nu-i las sa creasca!
 

miki70

Active Member
As vrea sa altoiesc unu hibiscus syriacus mov cu alb simplu si roz, se poate? A altoit cineva ? Cat de groasa tb sa fie tulpinita pt a putea purta un altoi?
 

popescu gp

Well-Known Member
hibi

Atentie nu trebuie confiundat hibiscusul siriacus care rezista afara iarna si hibi de gradina care se seamna in fiecare an , iar daca-l plantezi direct in ghiveci iar peste iarna il scurtezi la cca 20cm si in casa cu el,il ai si anul urmator( exemplu hibiscus coccineus)
 

Floria

Active Member
mikishor a spus:
As vrea sa altoiesc unul hibiscus syriacus mov cu alb simplu si roz,, se poate? A altoit cineva ? Cat de groasa tb sa fie tulpinita pt a putea purta un altoi?
Merge !!! am altoit eu de proba pe un Hibiscus Syriacus cu flori lila o crenguta cu flori albe si a inceput sa mugureasca. Am ales una dintre crengutele din mijloc ale arbustului cu diametrul de 5 mm si am altoit "in pana".
 

ana popa

Member
Am trimis anul trecut seminte de hibiscus siriacus dublu la mai multi dintre voi, ati obtinut plantute acest an? Am vazut ca sunt capsule pe hibiscusi si anul acesta si poate mai intereseaza pe cineva.
 

daisy111

Active Member
S-au copt?se pot recolta?ca am vazut si eu undeva unul cu floare roz si as da atacul,dar nu stiam daca s-au copt. :oops:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fiindca este de gradina in alte parti ale lumii unde caldura iernii ii permite sa se dezvolte in aer liber dar de ghiveci in partile climei continentale va prezint un sabdariffa in ghiveci.Fara flori deocamdata dar as zice sa am rabdare ca cine stie?
La frunze abia acum incepe sa se vada adevarata lor forma .
 

popescu gp

Well-Known Member
Si hibiscus coccineus se poate replanta in gradina dupa obtinerea rasadului in ghiveci si toamna dupa inflorire se scurteaza la 10cm si se musuroieste,urmand ca primavara sa porneasca din nou.Se poate pastra si ca planta de ghiveci;este un mare iubitor de apa.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Desi se poate cultiva si intr-o clima continentala cred ca ar putea :rolleyes: rezista si la noi in gradina abia dupa ce trunchiul se ingroasa destul si radacinile nu ar mai fi vulnerabile la frigul iernilor noastre.Dar si atunci cred ca e cu semn de intrebare.:think:
 

popescu gp

Well-Known Member
Eu i-am avut la ghiveci timp de cativa ani si anul acesta m-am hotarat sa-i replantez un pui in gradina;deja a facut flori si dupa inflorire il scurtez la 10 cm de la sol si-l voi musuroi;sper ca va merege;la cei din ghiveci scurtarea se facea la 20cm de pamant si la rece si umbra fara udare peste iarna si primavara porneau singuri.Asa a fot cativa ani,fara sa schimb pamantul si au decedat pe rand caci nu am schimbat pamantul de loc.Acum fac incercarea in gradina.
 

zi_inflorata

Member
Moderator
Vreau sa dirijez un hibiscus comun ca un pomisor. Are déjà peste 1 metru. Cand e sigur sa ii tai ramurile laterale? Acum sau la primavara?
 
Sus