hormoni inradacinare

dana_rusu

Member
eu l-am cumparat si-l priveam ca pe un vrajitor dar a fost unul prost fiindca daca ar fi sa ma gandesc bine s-au prins si fara el :cry:
 

popescu gp

Well-Known Member
radistim

Eu am incercat sa folosesc radistim si pe butasi ierbacei si separat pe butasi semilemnosi caci exista plicuri separate ca indicatie, dar fara sa las sa se usuce praful pe butas ;probabil de aceea nu am avut nici-un rezultat ramanand cu inmultirea clasica -fara radistim.In primavara am sa incerc si acest mod de prafuire cu uscarea radistimului pe butas ;o sa va tin la curent cu rezultatele
 

anadometia

Member
Eu am folosit radistim 2 pt.butasi semilemnosi , nu l-am lasat sa se usuce,la rhododendron repens si la gardenie si am avut rezultate bune
 

sicora fabian

Active Member
Eu nu-i las sa se usuce. Ii moi in praf, ii scutur un pic si ii bag direct in substrat. Stimulatorul rizogen nu este un panaceu sa faca minuni, trebuie respectate si celelalte cerinte generale pentru butasire!
 

luk20

New Member
A incercat cineva substanta radifarm la inradacinare? Care sunt opiniile? Eu am folosit la inceput radi-stim pulbere si nu am fost prea multumita. Acum am descoperit radifarm care e lichid si se pune in apa de udat si violetele si gloxiniile par sa faca radacini mult mai repede decat fara ajutor. La fel si abutilonii. Sau poate doar mi se pare mie?
 

luk20

New Member
De unde imi iau toate tratamentele si ghivecele si tot ce imi trebuie: magazinul cu specific de gradinarit din localitatea vecina. La noi e zona buna si multi fac legumicultura si are succes magazinul. Si e super-aprovizionat nenea.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
hmm nu zice asa de bine ca la clonex dar merita incercat

"RADIFARM

REGULATOR DE CRESTERE SI INRADACINARE

RADIFARM este un produs vegetal complex, 100% natural, care asigura dezvoltarea unui sistem radicular viguros. Radacinile bine dezvoltate vor asigura trecerea usoara peste stressul datorat transplantarii si absorbtia elementelor nutritive din sol pentru cresterea rapida si armonioasa a plantelor.

Eficacitate
Stimuleaza formarea de noi radacini
Favorizeaza dezvoltarea rapida a radacinilor laterale

RADIFARM STIMULEAZA SINTEZA DE HORMONI DE FORMARE A RADACINILOR
Glucozidele steroide (saponine) actioneaza ca factori de crestere energetica si stimuleaza activitatea tesuturilor meristematice;
Arginina si asparagina sunt precursori de poliamine, substantele active care actioneaza la dezvoltarea si emisia de radacini;
Triptofanul este precursorul acidului indolilacetic si al auxinei care stimuleaza generarea radacinilor.

RADIFARM ACTIVEAZA METABOLISMUL PLANTELOR

Polizaharidele cresc permeabilitatea peretilor celulari, determinand astfel absorbtia de apa si elemente nutritive;
Vitaminele si microelementele (Fe, Zn) activeaza sistemul enzimatic care regleaza cresterea plantelor.

AVANTAJE

RADIFARM favorizeaza depasirea stressului determinat de transplantare, precum si completa dezvoltare a radacinilor rasadurilor (legume, flori, plante tehnice)

Grabeste ciclul de dezvoltare
(fructificare, rasadnite si plante de ghiveci)

Dezvoltarea uniforma a plantelor transplantate (repicate)

MOD DE UTILIZARE

RADIFARM este omologat in Comunitatea Europeana pentru aplicare prin fertigare, dupa cum urmeaza:
LEGUME 0,5-0,6 L/1000 mp in prima aplicare si 0,3-0,4 L/1000 mp la 7 zile dupa prima aplicare.
PLANTE TEHNICE: 0,1-0,3 L/100 L apa; se aplica solutia la radacina plantelor o singura data in momentul transplantarii sau imediat dupa aceasta.
FLORI: 0,5-0,6 L/1000 mp in prima aplicare si 0,3-0,4 L/1000 mp la 7 zile dupa aceasta.
PLANTE ORNAMENTALE, PLANTE DE GHIVECI: 2-3 tratamente la 7 zile interval, la transplantare si la o doza de 2,5 /m3 de apa.
ARBUSTI FRUCTIFERI SI ORNAMENTALI: 0,2-0,3 /100 L solutie aplicand 2-4 L solutie/planta.
SCOALA DE VITA: 0,2-0,3 /100 L solutie aplicand 2-4 L solutie/planta.

Mod de aplicare

Pentru un succes deplin, trebuie avute in vedere urmatoarele elemente esentiale:
Indiferent de metoda de aplicare, trebuie ca produsul sa ajunga in contact cu radacinile plantelor (rasadurilor).
Se recomanda doua aplicari cu o cantitate de maximum 10 L produs/ha astfel:

1.Inainte de transplantare cu maximum 2-3 zile - in rasadnite - primul tratament
a)Pentru platouri cu rasaduri: se scufunda (imbaiaza) o data platoul intr-o solutie ce contine 300 ml RADIFARM in 100 L apa;
b)Pentru rasadnite cu 'pot'-uri (ghivece) individuale: se uda rasadurile cu o solutie ce contine 300ml RADIFARM in 100 L apa pentru 5.000-5.500 plantute.

2.Dupa transplantare in solarii, al doilea tratament:
a)Irigare prin picurare - 500 ml RADIFARM/1000 mp; daca nu s-a realizat un tratament inainte de transplantare, se va aplica un al doilea tratament similar dupa 5-7 zile.
b)Aplicare locala - se aplica la radacina fiecarei plante 250-300 ml solutie din 250 ml RADIFARM la 100 L apa; daca nu s-a realizat tratamentul inainte de transplantare, se aplica un al doilea tratament la 5-7 zile.
O metoda aplicata cu mult succes pentru a reduce mortalitatea rasadurilor este ca la a doua aplicare, imediat dupa transplantare sa se trateze cu o solutie ce contine 500 ml KENDAL + 250 ml RADIFARM /1000 L apa. Din aceasta solutie se vor aplica local 250 ml/planta. KENDAL are rolul de a mari rezistenta rasadului la stressul post-transplant si la atacul diferitilor agenti patogeni.


ANALIZA GARANTATA

Produs organic 14%
Polizaharide 7%
Glicozide steroidice 0,2%
Polipeptide 11%
Aminoacizi liberi (triptofan, arginina, aspargina) 1%
Complex de vitamine (B1, B6, D, H, PP) 0,04%
Fier chelatat (Fe) 0,2%
Zinc chelatat (Zn) 0,2%
"
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Pentru cei care vor sa faca ceva casnic pot incerca o metoda simpla de gel de clonare

Se iau aspirine cat mai simple , de preferat netamponate , in jur de 20 = cam 80 mg si se amesteca cu 2-3 lingurite de miere de albine mai diluata si voila = gel de clonare

Metoda doi ar fi metoda prezentata de mine in care in apa de salcie se lasa 24 ore butasul in recipient


succes :)
 

luk20

New Member
Suuuuuper! Asta chiar ca e la indemana oricui. Tocmai am incercat si o varianta auzita nu mai stiu pe unde: vitamina b1 si b6 puse in apa pt inradacinat frunze. Am incercat cu gloxinii si a putrezit petiolul la ele... Pot sa inradacinez frunze de gloxi cu "clonex"-ul de casa?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Yep , mai naturala e salcia , dar nu prea putem obtine noi ulei din scoarta de salcie , asa ca ramanem la cele din aspirina simpla sau la apa de salcie :)

succes
 

luk20

New Member
Multzam fain. Sa-mi spui te rog la ce topic gasesc metoda ta cu salcia, sa ma documentez mai bine.
 
Sus