Identificare cactusi

Maranta

Member
Buna seara ,

am si eu un Gymno care seamana la spinatie (nu prea se vede bine poza)si la culoarea florilor cu acesta , este un Gymnocalycium amerhauseri dar totusi nu sunt sigurca este amerhauseri.....Gymnocalycium este sigur :) ..alte pareri ?
 

anyny

Member
nr.3 este echinopsis, iar nr.7 este mammilaria gracilis , dar e mai bine sa asteptam si parerea specialistilor.
 

Alina L.

Member
Buna ,

Buna tuturor sunt noua pe aici si sper sa ma integrez destul de repede .
Am si eu cativa cactusi si unul din ei are un boboc . Sper ca am nimerit bine topicul destinat lui .
Atasez cateva poze si as vrea sa imi spuna cineva denumirea cactusilor din ele ca pe urma sa pot posta in topicurile destinate lor . Multumesc anticipat .




 

Alina L.

Member
Multumesc tuturor .
Lastarul acela il las acolo fiindca "da bine" :) . Sau daca sunt doritori il donez sau il dau la schimb pentru alt tepos .

Planta din ultima imagine o am de cateva luni , a fost luata dintr-un supermarket si asa arata de cand am primit-o numai ca era mult mai mica . Tocmai soarele a facut-o asa .
 

Roxana

Active Member
da, si eu las puii pe planta mama, dar uneori se rup si ii pun in pamant si inradacineaza destul de repede. Este unul dintre cei mai nepretentiosi cactusi.
 

adrianam

Well-Known Member
Incerc si eu sa identific fiecare cactus din colectia mea, si poate puteti sa ma ajutati. Am facut un director in care am pozele tuturor cactusilor, atat neinflorirti, dar si infloriti, la cei pe care i-am prins dupa ce am venit de la servici.
Incep cu primul, achizitionat in 2007, an in care a si inflorit, de atunci nu am mai gasit nici o poza cu el, deci cred ca nu a mai inflorit. Anul acesta se pregateste din nou sa infloreasca:
 

adrianam

Well-Known Member
Multumesc, o sa-i trec denumirea in album, sa nu o mai pierd.
Cand infloreste, sper sa il prind deschis si sa-i fac poza din nou. Deocamdata estem inca mic bobocul.
 

adrianam

Well-Known Member
Vad ca de trei ani de cand o am nu a facut pui. Rebutiile am vazut ca sunt mai mult colonii.
 

anne`mary

Member
buna. Aveam frigiderul gol asa ca m-am dus la cumparaturi si am luat...un cactus. Am acumulatorii descarcati dar planta arata cam asa http://www.egirl.ro/images/articles/1764/cactusi.jpg Are tepii galbeni si fini (nu inteapa)...mai am un cereus columnar cu tepii asemanatori. Daca va puteti da seama din descriere ar fi bine, daca nu o sa incarc iar bateriile si-i fac o poza
 
Sus