Mersi , Cornel.
Stiu ca in Franta este un castel renumit care iarna pune lamaii in beci , dar e drept , au ceva mai multa lumina decat am eu.
Nu stiu daca va pierde frunze deoarece la un citric sub 12.7 C si peste 31-32 C la nivelul radacinilor ,planta intra in stand-by, nereactionand la mediul inconjurator
Temperatura in beci nu urca decat cand e deja sigur sa i mut in sera protejata , si cand deja soarele cu ale sale raze incepe sa incalzeasca sera pe timpul zilei,
La mine nu era doar aspectul intunericului , dar si frica de frig , pe care am rezolvat-o izoland pe exterior peretele cu iesire la aer , si astfel temp nu mai scazut sub 6 grade , fara vreo sursa de incalzire
Apoi mai erau vaporii de la vin , dar cand aflasem deja era prea tarziu , caci CO2 face bine la plante.
Deasupra vine casuta , dar din pacate se locuieste si nu poate scadea sub 15 grade cel mai putin ca nu mai e locuibil , si un citric are nevoie de ceva lumina si partea noastra la nord nu e prea "imbelsugata" cu soare iarna.
Ramane deci varianta beci sau sera incalzita , sincer prefer sa am un cost de vreo 1-2 mil cel mult pe luna la incalzire si sa i tin in sera impreuna cu gasca mea de plante , decat in bezna in beci.
Dar....vremea le va aranja cum trebuie....
Asa cum imi place mie sa zic ....."Natura Va Gasi Intotdeauna O Cale"