Ingrasamant la frunzele puse la inradacinat?

floare mica

Member
Pina ajungi tu acasa iti spun ce am eu ! :marfa:
Vitaflora 1
SOLUTIE NUTRITIVA PENTRU PLANTE DECORATIVE CU FLORI
10,0% N ; 4,0% P2O5 ; 7,5% K2O
microelementi mg./Kg. Mg: 100 ; Fe: 200 : Zn: 100 Mn: 100 : Cu: 100 ;
B:200 ; Mo: 10 ; EDETA
Utilizare : ticlameni, violete Africane, fuchsia, begonia, gloxinia, crin rosu, etc. Este solutia nutritiva ideala pentru toate plantele interioare decorative cu flori. Folosirea ajuta la cresterea si inflorirea indelungata si bogata a plantelor.
Mod de folosire : un capac (6 ml.) de solutie se dizolva la 2 litri de apa, cu care se uda sau se stropeste plantele vara o data pe saptamina, iarna o data la doua saptamini.
Garantie : 72 luni de la data fabricatiei.
Depozitare : la loc ferit de ger. In ambalajul original se poate tine practic nelimitat.
Producator : Vitaflora Kft. Ungaria
 

blueheart_d

Member
asa e floare mica. asta ar trebiu sa fie bun. cu siguranta Vitaflora 5 are potasiul si fosforul mai mare decat azotul.
 

floare mica

Member
Da blueheart, e formidabil, eu numai cu asta am folosit la plantele mele, ca din cele fara flori nu tin ca abia am loc pentru astea cu flori :rofl:
 

helisananca

Member
Hmm imi amintesc si acum ca am intrat pe forum doar pt a afla mai multe despre violeta mea,am incercat ani la rand sa am succes cu ele insa nu se lipesc de mainile mele oricat de mult mi-as dori :( insa mereu mai cumpar cate una care se duce si ea ulterior...
Am cumparat-o pe aceasta anul trecut parca frumusica ,inflorita ca la carte ,i-au picat florile dupa un timp a ramas decat planta care crescuse prea mare si am decis si o separ in 2,zis si facut,o jumatate a murit si am mai ramas doar cu o jumatate pe care nu am mai bagat-o in seama absolut deloc decat udata si atat,nici nu moare dar nici nu traieste .Cand am plantat-o pe aceasta din urma am rupt o frunza destul de mare si sanatoasa din greseala pe care am bagat-o in acelasi ghiveci (fara speranta sincer) cu gandul ca va face puiuti si ce credeti asa s-a intamplat dupa muuulte luni au aparut frunzilte noi.
Acum normal ca m-a incurajat sa incerc iar cu violete.As vrea sa iau puiutul de acolo dar imi este teama ca ii voi rupe frunzele eu zic sa il mai las fiind mic inca si nu incurca cealalta planta.Ideea este ca trebuie sa schimb pamantul in curand deoarece acesta pur si simplu s-a intarit si albit pe deasupra.Am un ingrasamant lichid de la Borena ,este universal si cica ar fi pt toate plantele de apartament si balcon.
este 7+3+6 nu stiu ce inseamna asta si vrea sa intreb daca as outea sa-i aplic?

http://s799.photobucket.com/user/helisa ... 0.jpg.html

http://s799.photobucket.com/user/helisa ... 6.jpg.html

http://s799.photobucket.com/user/helisa ... 5.jpg.html
http://s799.photobucket.com/user/helisa ... 4.jpg.html
http://s799.photobucket.com/user/helisa ... 3.jpg.html

Ce spuneti? stiu ca nu arata bine deloc insa v-am povestit de ce ,dar acum vreau sa-i mai dau o sansa :oops:
 

doina

Member
Proportia NPK din ingrasamantul de care spui este recomandata mai mult pentru plantele decorative prin frunze (N mai mare) si daca il folosesti la violetat ta vei avea multe frunze si flori, ioc.
Violetele prefera un NPK echilibrat, depinde ce gasesti ( 5-5-5;18-18-18; 20-20-20,etc )
Cu cat concentratia e mai mare pui ma putin ingrasamant la dizolvat.
La violete eu pun aproape ( 1-2 luni dupa transplantat si in perioada caniculara nu pun ) la fiecare udat 1/4 din concentratia indicata.
 

geodezia

Well-Known Member
asa deci le pot pune bionat .mai am atonik si fertitel plus niste bobite mici cu azot cred ..care ziceti ca este mai bun pt ele ca ma dispera stau si nu misca frunzele se ingalbenesc .. please help
 

doina

Member
Geo, la frunzele puse la inradacinat eu pun Atonik, cand le pun in pamant si inca odata, de 2 ori dilutie mai mare decat scrie pe ambalaj.
Frunzele puse la inradacinat scot greu pui daca: ai apasat pamantul pe langa ele cand le-ai plantat, daca au fost plantate mai adanc, daca substratul este mai compact ( nu are suficient perlit sau substratul este mai greu, cu putina turba ), daca au lumina slaba, daca frunza a fost mai batrana si nu in ultimul rand varietatea pe care vrei sa o inmultesti.
Cam asta imi amintesc acum, daca imi mai vine vre-o idee o sa revin.
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
doina a spus:
Frunzele puse la inradacinat scot greu pui daca: ai apasat pamantul pe langa ele cand le-ai plantat, daca au fost plantate mai adanc, daca substratul este mai compact ( nu are suficient perlit sau substratul este mai greu, cu putina turba ), daca au lumina slaba, daca frunza a fost mai batrana si nu in ultimul rand varietatea pe care vrei sa o inmultesti.
Cam asta imi amintesc acum, daca imi mai vine vre-o idee o sa revin.
Doina, spune-mi te rog daca violetele de soi fac radacini si cresc mai incet decat cele no name. In conditii identice ce mediu cele de soi mi-am scos peri albisi acum arata tot ca niste bebelusi :astept: Imi pare asa de rau ca am fost lenesa si nu am documentat exact ce si cum a rasarit, cand le-am despartit si plantat separat ca sa va pot zice exact.
 

doina

Member
Nu cred ca e diferenta de inradacinat si scos pui intre no name si cele de colectie dar se nimereste cate o violeta mai sensibila. Sunt soiuri care la mine au mers foarte bine si au fost viguroase si la alte colectionare au fost sensibile sau invers.
Parerea mea proprie este ca pot iesi pui mai sensibili si pui care se dezvolta normal din aceeasi frunza si ar fi bine sa nu ne chinuim sa resuscitam prea des violetele care au tendinta de a da ortu'popii ci mai bine incepem din nou de la frunza pentru a avea o planta sanatoasa.
 
Sus