Inmultire ananas

Roxana

Active Member
scd:A mai gasit cineva pana acum seminte intr-un ananas cumparat sau ceea ce gasesc eu sunt mutatii genetice? :rofl: :rofl:atasez si imagine pentru a va face o mai buna idee
daca a mai pus cineva la germinat semintele cum au procedat?[/quote]

ana popa: http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=3400&start=15

oncilica: Cea mai simpla cale de a inmulti un ananas : se ia un fruct destinat consumului, se taie partea cu frunze avand grija sa pastram si circa 2 degete din fruct ( coaja + putin miez). Rezulta un fel de capac cu frunze... care se planteaza in ghiveci, acoperindu-se partea ramasa din fruct astfel incat viitoarea planta sa fie suficient de stabila in pamant.
Metoda mi-a fost recomandata de un coleg, am facut un test la servici ( deh, curiozitatea.. ) si biroul nostru este mandrul posesor al unui pui de ananans.
 

poxicuta

Active Member
ananas

:rofl: Se pare ca le prieste la servici, si eu am unul prins , au inceput deja sa-i creasca frunze noi in varf!
 

ionascus

Active Member
Al meu este prins anul trecut...are aproape jumatate de metru inaltime si multe frunze noi...
Sa se mai incalzeasca si il mut in gradina si fac si poza
 

marq

Member
Vad ca ananasii au fost abandonati de mult :)
Vroiam sa intreb daca e posibil ca in 3-4 zile sa apara radacini.
Am pus si eu un ciot, de pe care am rupt mare parte din frunze, in apa si a 4-a zi am zarit niste radacini crescute circular, adica au urmat conturul fructului, cam de 2 cm; e posibil ca ele sa fi fost acolo, adica fructul sa fi facut radacini mai dinainte si acum cand au dat de apa doar s-au mai invigorat nitel?
 
Sus