Inmultire hibiscus prin butasi

diana999

Active Member
Buna dimineata,
Care este cea mai potrivita perioada pentru inmultirea hibiscusilor?
Am incercat in toamna dar...fara rezultate.
 

Mihai2016

New Member
Bună ziua. Mi-a dat un prieten o crenguță de la un bonsai ginsec cred că. Și l-am băgat intrun păhărel cu apă și ia dat ca și cum niste mustăți albe, ce înseamnă asta că face rădăcini sau nimic? E în pahar de cam o saptamana nu i-am schimbat apa deloc oare trebuie schimbata? Ziua il scot afara noaptea il bag in casa. Ast răspuns multiumesc mult.
 

Atașamente

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Buna Mihai, nu se intelege prea bine din poze dar pare intr-adevar sa faca radacini desi mie mi se pare ca e un butas lemnos si aia fac radacini mai greu. Nu trebuie sa-i schimbi apa si nici nu trebuie sa-l plimbi afara-in casa in fiecare zi, nu e planta ci doar un butas. Il lasi in casa, intr-un loc luminos si te mai uiti la el din cand in cand.
Cand are radacini mari, il plantezi frumos si lasi ghiveciul tot in casa pana face radacini serioase in pamant ca e o planta la inceput si deci sensibila.
Nu se vede ce planta ar fi, pare un soi de ficus asa, dupa frunze.
 

Mihai2016

New Member
Îi o crenguță din bonsai Microcarpa ficus ... Ia dat niste mustăți și nu știu când sa il pun in pământ dar azi am văzut că ia căzut 3 frunzulițe de mai poate face ceva daca ii pica frunzele?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Daca are radacini (mustati albe), planteaza-l. Tine-l intr-un singur loc (posibil sa nu-i placa sa stea in curenti de aer, variantiile de temperatura, etc). Oricum, plantat are sanse mai mari sa nu moara decat in pahar dar asta daca are deja radacini formate.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Alea sunt pur si simplu depuneri de saruri, ceva. Radacinile arata exact ca niste radacini/mustati, firicele...daca scoti butasul din pahar se vad clar.
Butasul tau pare lemnos, slabe sanse sa faca radacini...
 

Decebalus

New Member
In plus, dupa parerea mea i-ai lasat prea multe frunze. Acestea nu fac decat sa il deshidrateze mai repede si sa ii consume mai multa energie sa le mentina din "resurse proprii", neavand radacini aportul este aproape zero.
Sorry ca te descurajez si eu. Poate in pamant cu radistim2 sa ai o mica sansa, untr-un mediu acoperit si controlat sa nu mucegaiasca.
 
Sus