Inmultirea prin frunze

doina

Member
Am si eu niste frunze cu pui mici , frunzele s-au facut imense si continua sa creasca iar puii cresc tare greu. Cred ca le voi taia si eu , cum nu am praf de carbune voi pudra taietura cu scortisoara.
 

Cristiana

Member
Am si eu iar doua intrebari:

1. Am doua seturi de pui "orfani", frunzele mamici au pierit. Se poate face ceva cu puii astia sau e mai bine sa-i uit, caci nici nu cresc, nici nu mor?

2. Puii nedespartiti trebuie sa primeasca ingrasamant sau mai bine ii las pana la despartire? Mai ales ca unii sunt chiar marisori?
 

Fleur

Active Member
Sigur ca poti pune putin ingrasamant si puilor in doza mai diluata. Eu cred ca si daca a murit frunza puii au sanse sa supravietuiasca mai ales daca sunt cu toata frunza verde si nu variegata. Le poti pune niste ingrasamant pt plante verzi care are mai mult azot si-i va ajuta sa creasca.
 

Cristiana

Member
Multumesc pentru rasouns, Fleur, o pereche de pui sunt de variegata, dar frunza este inca verde, cred ca as putea sa le pun niste ingrasamant. Am de la Vitaflora ceva special pentru plantute tinere, am sa-l diluez mai tare si am sa-l administrez cu seringa. Sa le pun si un capac acestor pui?
 

Sash

Active Member
capac in sensul de pet in cap? Din cate am vazut pe la ale mele cand sunt mici au tendinta de a putrezi usor asa ca nu cred ca o umiditate sporita le-ar face bine. Eu puii ii ud oricum numai in farfurioara.
 

simona2

Member
Puii cresc foarte bine si fara ingrasamant .
Eu am incercat toate variantele posibile si nu am vazut nimic spectaculos .Abia cand le-am lasat in pace ( fara ingrasamant , fara perlit , vermiculit ......si alte cele ) au inceput sa-mi creasca si sa-mi infloreasca .
Pentru pui folosesc petul in cap si folosesc f rar ( 1 data pe luna ) Bionat .
 

roxy

Member
Aseara am fost la o prietena careia i-am dat anul trecut niste frunze de violeta si le-a pus la inradacinat in aceeasi perioada cu mine. Ale ei sunt mari si au boboci pe cand ale mele parca sunt inradacinate de cateva luni :cry: . Aseara am realizat ca la mine nu merg si pace. E adevarat ca le-am tinut in casa si ea pe balcon dar eu in alta parte nu am loc asa ca va trebui sa renunt la ele. Sunt tare dezamagita.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Simona cand stii ca nu ai conditiile potrivite pentru o floare anume, poate e mai bine sa renunti. Ce sa faci? S-o vezi chinuindu-se?
 

elenaraluca

Member
As avea si eu nevoie de o parere de la specialiste. :D

Am pus mai multe frunzulite in cutii de iaurt ieri , dupa ce le tinusem o zi in apa din lipsa de pamant.Astazi vad ca sunt cateva care s-au inmuiat si mi-e teama sa nu fie din cauza temperaturii prea scazute- sunt langa un geam cu tamplarie de aluminiu care nu e foarte etans( nu stiu exact ce temperatura au acolo).Alternativa ar fi sa le pun in spatele draperiei, dar aici nu au deloc lumina decat de la bec.Cum ar fi mai bine sa fac?
 

elenaraluca

Member
Nuuuuuuu, abia le "recoltasem" cu o zi inainte si cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca nu e pamant, asa ca le-am garat intr-un pahar cu apa.
A doua zi le-am pus in pamant si azi observ ca din 12, 3 s-au pleostit.

Ce sa fie, ce sa fie? :gandit:
 

Roxana

Active Member
mie mi se pare mai usor sa le inradacinezi in apa, dar acum lasa-le in pamant. sigur ca nu vor rezista toate, dar nu te speria.
 

elenaraluca

Member
Pai de-aia am si luat 12 frunze, ca sa fiu sigura ca prind macar cate una din cele 3 varietati.Dar tot mi se pare ca au clacat prea devreme primele 3.

Multumesc de raspunsuri!
 

doina

Member
Elenaraluca , incearca sa faci o mica sera pentru cele care sunt moi , poti sa pui paharele in pungute de plastic sau sa le pui capace din pahare de plastic transparente , caraora le faci niste gauri pentru aerisire. Ai sanse ca si frunzele care s-au inmuiat sa-si revina. :D
 

elenaraluca

Member
Am si pus in aplicare sfatul tau. Le-am pus in pungi,pe care le-am intepat cu acul. Multumesc frumos Doina,sper sa mearga. :D

Dar am uitat de prima mea grija: locul unde stau frunzele e putin racoros, cum ziceam, nu stiu care e temperatura dar azaleelor si gardeniei le merge extraordinar de bine acolo.E cumva prea frig pentru frunzulite?
 

Fleur

Active Member
Pune frunzele la cel putin 20 grade. Violetele sunt plante "de dormitor" sub 16 grade mor!!!
 
Sus