insamantare Washingtonia filifera.

veretregn

Active Member
Washingtonia filifera.
5 semințe de la exogarden.nl

Tratament: puse în apă caldă în termos timp de 6 zile. ziua 3 și 4 aplicat nytrozime. Schimbat apa la 12 ore.

Substrat pentru semințe și buturare 4 părți pe care l-am amestecat cu o parte vermiculit.

Puse semințele în growbox (a se vedea în experimente ilustrate) la suprafață la lumină 16 ore pe zi. Temperatură variabilă: cu lumini 28 - 30 grade, fără lumini 18 - 20 de grade.

Data însămânțătii 3 noiembrie 2010. Germinarea primei semințe 14/11/2010. Germinarea ultimului 18/11/2010. Rata de germinare 100%. Nr minim de zile pâna la prima germinare 11 zile, nr maxim 15 zile. Media de germinare în zile 13 zile.
 

gabiee

Active Member
Washingtonia filifera si Washingtonia robusta , au o rata de germinare foarte mare si timpul de germinare relativ scurt in comparatie cu ale tipuri de palmieri
si eu am semanat in vara aceasta , prin iulie , semintele le-am tinut afara pe o terasa , deci temperatura a fost destul de variabila , ziua si 30 grade , iar noaptea pe la 20 grade , au fost acoperite cu o folie si aeriseam cam la doua zile .... din 20 seminte au germinat 18 , prima dupa aproximativ 2 saptamani , ultima cam la 4 saptamani ....
 

happy

Well-Known Member
Eu le-am tinut in apa 2 zile pe calorifer.Le-am pus in pamant de 4 zile.Voi vedea ce va iesi.Am mai pus cateva acum o luna si nu a iesit nimic.Nu am stiut de acest topic sa ma inspir.Sa le scot din pamant si sa fac asa cum zice Veretregn? :?
 
Sus