Kalanchoe

mimish

Active Member
Pai eu nu le dau prea mare importanta.... le ud cand li s-a uscat la suprafata pamantul, le tin iarna pe un pervaz care teoretic este orientat spre sud, insa practic are o casa la 5 m in fata sa... (altele le tin pe un dulap la 50 cm de geam). vara le scot in curte, unde au soare cateva ore pe zi. din cand in cand le tai frunzele mari (in special celor cumparate) si le tund, pentru a spori lastarirea si cam atat. aaa.... de 2 luni folosesc si ingrasamant, o data pe saptamana-sau chiar la 10 zile. Cele de pe hol infloresc destul de anemic (acolo e mai frig). In schimb, cele de la munca ai vazut cum arata (acolo au caldura constanta, soare si nu au niciun ingrasamant).
 

daisy111

Active Member
Pai din ce mi-ai zis,ar fi trebuit sa-mi infloreasca si mie cea din bucatarie ca lumina are,caldura mai ales....nu stiu ce as putea sa-i mai fac :x ...cred ca nu le place de mine si gata :cry: si mie imi place super mult de ele :cry:
 

isabella

Active Member
daisy, te tine in suspans ca sa fie bucuria mai mare cand infloreste :D Au si ele ifose de la atata rasfat... :wink:
 

Roxana

Active Member
nici la mine nu mai vor sa infloreasca Kalanchoele. au inflorit asta vara si de atunci nici vorba de flori. nu stiu de ce. are aceleasi conditii ca si la mimish. :(
 

mimish

Active Member
Stati linistite, ca si cand se vor porni sa infloreasca, va vor bucura muuuult timp cu florile lor. Pe masura ce se vor trece unele, altele se vor deschide. Nici ale mele nu sunt mereu inflorite, insa stim cu totii ca avem nevoie de multa rabdare cand vine vorba de floricelele noastre dragi!
 
si

la mine am doua inflorite .....una care trebuia sa faca flori galbene mi-a facut flori roz si cealalta are floricelele un rosu-portocaliu :rofl: :rofl: :rofl:
 

karmenutza

Member
A mea a imbobocit acum a doua oara, cand am cumparat-o am luat-o inflorita portocaliu. Sunt tare curioasa daca isi schimba culoarea si ea.
 

miki70

Active Member
Mi-au inflorit si mie Kalanchoele


Cele din prima fotografie le-am primit de la Dyayzh careia ii multumesc inca odata :rose: .

Eu le vreau pe viitor mai mici si pline de flori ca in florarii. Am citit ca nu tb sa-ti fie mila si sa le rupi primii muguri florali pt ca asa vor face flori si mai multe. Mie mi-a fost mila si le-am lasat sa se desfasoare dar as vrea sa stiu dc a incercat cineva metoda asta cu ruptul mugurasilor si ce rez a avut.
 
karmenutza a spus:
A mea a imbobocit acum a doua oara, cand am cumparat-o am luat-o inflorita portocaliu. Sunt tare curioasa daca isi schimba culoarea si ea.
Dupa cum arata a ta, cred ca vei avea a doua oara o alta nuanta. Mai demult, am avut si eu una cam tot asa, si la fiecare inflorire m-a incantat cu alte nuante. Imi era tare draga. Eu sunt un pic trista din cauza kalanchoelor mele, nu arata prea bine, dar sper ca isi vro reveni si voi reusi macar sale pastrez urma din fiecare nuanta. Desi aia alba batuta, nu cred ca mai am sanse :(
 

mimish

Active Member
Mikishor, sunt superbe!
La intrebarea ta, raspunsul meu este da. Eu am rupt bobocii plantei mele (pentru ca oricum erau anemici si nu se deschideau), iar acum planta mea este plina de lastari si are o forma foarte frumoasa, adunata, micuta si....cu cativa bobocei! Asta intr-un timp foarte scurt - o primisem de Craciun. Rupe fara mila si pune bucatile rupte la inradacinat. vei avea multe plante frumoase!
 

miki70

Active Member
Multumesc .
Mimish poti sa pui o poza cu a ta sa vad si eu cum arata? Acum sunt deja inflorite ale mele , nu merge sa le mai rup bobocii dar pe viitor le voi tunde drastic. Chiar dupa ce se duc florile vreau sa le fac o freza scurta-scurta pt ca nu-mi plac mari. Cat de pus la inradacinat nu mai pun, am prea multe :)
 

daisy111

Active Member
Atunci,daca ai prea multe si nu mai pui la inradacinat....nu vrei sa dai varfurile?ca m-ar interesa si pe mine cate unul :oops:
 

miki70

Active Member
Daisy iti trimit , cum sa nu , dar sa treaca gerul de afara ca nu vrei sa ajunga congelat, nu?? Sa-mi dai adresa pe PM si sa0mi spui din care vrei. Dc ai drum prin Craiova at e mai usor de rezolvat :wink:
 
Sus