Leandru - partea a II-a

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Si eu. :) Am mari asteptari de la ei anul acesta, asta fiindca vara trecuta nu s-au prea intrecut unii cu harnicia. Mi-e dor de florile si parfumul lor, insa ma bucur ca au trecut cu bine iarna, chiar daca nu au avut foarte multa racoare.
 

elianna

Well-Known Member
Al meu, am unul singur, e pe terasa intr-un colt ferit. Sper ca nu s-a suparat ca a fost doar 1 grad:) Arata bine si nu l-as mai duce in casa.
 

AnDu

Active Member
Si ai mei vad ca se simt bine la doar 1grad C. Si vremea pe telefon anunta inca ceva nopti la doar 1 grad. Se vor simti bine pana se va ridica putin temperatura pe timp de noapte.
 

geodezia

Well-Known Member
paduchi testosi dai cu mina si ii aduni sau dus cu apa rece pe fiecare sau solutie apa cu spirt
da vezi ca daca nu ii aduni trebuie sa repeti tratamentul ca altfel iti omoara planta
 

AnDu

Active Member
O sa incerc sa.i iau cu mana. Ca nu.s multi. Maxim 5 frunze sunt afectate. Oricum multumeac de raspunsuri. Nu eram sigur daca.s testosi ca nu am avut niciodata problema cu ei. E prima data cand am dat de asa ceva la florile mele -_-
 

AnDu

Active Member
Intr.un uscator de bloc neincalzit ne nimic. Are doar un geam mic si o usa sa m.ai aerisesc putin. Dar i.am avut putin afara zilele astea,aprox 3saptamani. Dar i.am bagat inapoi. Motivul:umiditate mare si temperaturi usor negative.... Cred ca asta a starnit boala
 

AnDu

Active Member
Le curaț cu mana. Ca.s putini pe cateva frunzulițe. Nu are rost sa.l stropesc zic eu....doar daca se agraveaza si as vrea sa nu se intample :rofl: mersi oricum #sannamaria
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Vremea varatica a ultimei saptamani m-a invrednicit si pe mine. Am scos leandrii afara abia la inceputul lunii.

[URL=http://s1282.photobucket.com/user/Adina2013/media/leandru/leandru%202016/inceput%20de%20aprilie%201_zpswj9nphhz.jpg.html][/URL]

De curand i-am si transplantat sa se bucure si ei de un spatiu mai generos si de ceva sol nou. Iata gramada multumita dupa tratament.

Iar azi, in ciuda vremii mult mai reci si urate, ma bucura o prima floricica de leandru...

Multe alte floricele isi asteapta randul la inflorit si sper sa o faca fara ezitare... Cat mai curand!


Ce mai fac minunatii vostri leandri?
 

geodezia

Well-Known Member
ioi frate sister citi ai na am si eu citiva da nici atitia mi-au si dat coltul citiva din aia mici dar mai este lemn verde jos la baza asa ca am taiat lemnul innegrit si a ramas cel verde sper sa lastareasca de acolo
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
Felicitari pt prima floare din sezon :party::clap::clap::clap:
e tija florala de anul trecut ? si sa-mi spui cine e harnicutul ?
ai mei ,toti au fost transplantati ,sper sa-mi multumeasca cu multe flori ... desi anul asta am transplantat vreo trei in ghivece atat de mari ca nu le pot misca singura :roll:
unii au fost tunsi pt ca nu mi-au placut forma lor ,deja au pornit in vegetatie se vede ca le prieste caldura ,desi in ultimele doua zile a plouat abundent ,n-are nimic ,macar le spala un pic .

ps vad ca ai rezolvat si rasturnarile ;-)
 

elianna

Well-Known Member
Ce minunatii aveti :) Am si eu unul mic, prins de mine acum 2 ani. Are doi lastari. credeti ca infloreste anul asta sau sa-i tai lastarii sa se ramifice?
 

belisima

Well-Known Member
arata super geo, si ai mei incep sa isi revina au avut pureci rosii,a nul trecut am avut testosi...dar acum lastaresc frumos. anul asta nu i transplantez, sper sa nu se supere, dar eu deja ma resimt la sale si trebuie sa dezburienez gradina...
eliana, daca simti ca ar trebui sa fie mai stufos tunde-l acum fara mila , la anul te vei bucura de mai multi lastari- mai multe flori
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
@sannamaria, grabitul ar fi trebuit sa fie Europa. E de anul trecut, insa nu e ce am sperat. Nu are nume, prin urmare. Cum ai mei n-au iernat in beci, ci la lumina si 10-15 grade si uneori soare au dat anul asta foarte repede tije florale. Asta e prima floare de pe o tija noua.
Desi sunt plini de tije florale, i-am scos afara de 10 zile si de vreo 5 i-am transplantat pe aproape toti in ghivece cu un numar mai mare. Prin urmare i-am deranjat mai putin la radacini si sper sa nu fie urmari in ce priveste pierderea bobocilor. Doar unul era deja prea mare si greu asa ca i-am frezat serios radacinile sa incapa in vechiul ghiveci si ceva sol nou. Nu am facut tunderi si nu am de gand sa mai fiu asa drastica precum in anii anteriori. Ma gandeam sa incerc o noua strategie de tundere ca sa ma bucur si de flori.
P. S. Solutia antirasturnt e temporara. Deocamdata nu au nevoie de prea multa apa asa ca farfuriile nu sunt necesare. Dar nu va dura mult pana sa ceara picioarele in apa...

@elianna , un pui din butas de 2 ani sigur va inflori anul acesta. Daca vrei sa te bucuri acum de prima lui inflorire, nu il tunde inca. Daca primeaza obtinerea rapida a formei dorite, atunci foarfeca e solutia. Eu pana acum i-am tuns pe toti vara, dupa primul val de flori. Nu am regretat.

@geodezia, leandrul e in topul preferintelor mele si a una din putinele plante la care am acces usor la varietati ca sa intemeiez o minicolectie.
 

elianna

Well-Known Member
Multumesc de sfaturi Adina-Ioana. Astept sa-l vad inflorit fiind face flori minunate roz batut, asa mi-a spus persoana de la care am luat lastarul.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus