Mandarin

cataliny

Member
Pai cred ca a ratat deja anul acesta sau poate la toamna(dupa iernare primii muguri sunt florali si nu numai, cel putin la mine asa a fost mereu), la mine florile s-au dus demult din aproape 80 sunt mai putin de 20 de fructe deocamdata :( .
 

ghia_don

Active Member
Mandarinul meu din seminte, are primele flori de anul asta
:)
Anul trecut a avut primele flori din viata lui, dar n-a ramas cu nici in fruct.. Voi vedea anul asta cum ii merge.. :D
 

cataliny

Member
Acesta este un altoi de Reticulata pe P.Trifoliata care s-a prins in vara trecuta si a iernat corespunzator la frig si care acum este plin de viata si de flori, lucru la care nu ma asteptam avand in vedere ca pe P.Trifoliata vigoarea este mai redusa, sigur ca nu ma astept sa tina fructele mai ales ca ar putea rupe crengutele dar pare promitator.
<a><img src="http://i699.photobucket.com/albums/vv351/cataliny/IMG_0487.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
Iar batranul Mandarin din care fost luat si altoiul de mai sus, este din ce in ce mai stufos si plin de flori pe an ce trece in comparatie cu postarea de mai sus din 2011, mai are 2 fructe cea de a treia a cazut in iarna si era chiar dulce avand in vedere ca din cate stiu fructelor le trebuiesc 18 luni pana la coacere iar fructul respectiv nu avea nici macar 8 luni.
 

cataliny

Member
Multumesc Danero, pacat ca o sa-i supun pe cei mici unui calvar cu transportul peste mari si tari deoarece renunt la aceasta tara "minunata", nici nu stiu cum o sa-i impachetez ptr. ca nu renunt la ei sub nici o forma, am pus mult suflet in altoirea, butasirea etc.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Ce sa zic , e intradevar ceva teribil , dar se vor acomoda ei usor , cu posta insa poti incerca cu Atlasib , stiu ca au peste tot filiale si la pret ok

succes cu ei :D
 

cataliny

Member
Nu la acomodare ma gandesc ( am io grija ) ci transportul efectiv cred ca va fi dezastruos, sper ca vor scapa intregi, multumesc ptr sfaturi.
 

bebe Iris

Active Member
Daca ar fi de ales intre un portocal, un mandarin si un lime, care merge la noi in apartamente, adica si rodeste?... Care este de evitat pentru ca nu merge de nicio culoare si nu are rost sa-l chinui in apartament la iarna?(am 23 de grade Celsius)
Vara il pun in gradina.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
una simpla

pe scara de acreala cele mai acre merg perfect in apartament si tot asa cele mai dulci au dificultati

succes
 

bebe Iris

Active Member
Mandarinul, care de doua luni este la mine este plin ochi de flori :D . Nu stiu daca va lega si fructe, sau trebuie sa-i fac eu ceva...cred ca la mutarea din toamna, de afara in casa, le va pierde oricum, nu?
 

bebe Iris

Active Member
Multumesc! Ma gandesc sa-l duc in casa cand temperaturile de afara inca nu ajung sa difere prea mult de cele din interior...ramane de vazut ce-o sa iasa :D
 

Beatrice Hellen

New Member
Bună seara, as va spun caci de curând mi-am achiziționat un portocal care rotește tot timpul anului, acum are vreo 30 sau 40 de fructe, un mandarin care face 40 de fructe, si un calamondin, pe lângă cei 8 lamai plini de flori si fructe, va recomand cu incredere sa cumpărați cropmax sau cromax este cel mai bunaliat al citricele, pentru mai multe de tălpi despre poze portocal, mandarin sau ce mai doriti sa aflati, sunt aici, imi puteti da mesaje oricand.
 
Sus