Migdalul

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Denumire populara: MIGDAL

Denumire stiintifica: Prunus amygdalus (Prunus dulcis)

Familia: Rosaceae

Origine: Orientul Mijlociu, dar a fost raspandit de oameni in Antichitate pana in nordul Africii si sudul Europei.
Descriere: arbore de talie mica ce atinge inaltimea de 6-10m, cu frunzis verde. Florile au culoare alba sau roz pal. Fructul este o drupa cu lungimea de 3.5cm acoperita de un invelis carnos ce are inauntru un sambure tare.

Prezenta in Biblie:

“Israel, tatăl lor, le-a zis: "Fiindcă trebuie, faceţi aşa. Luaţi-vă în saci ceva din cele mai bune roade ale ţării, ca să duceţi un dar omului aceluia, şi anume: puţin leac alinător, şi puţină miere, mirodenii, smirnă, fisticuri şi migdale.” Geneza 43:11

“El va avea la un braţ trei cupe în forma florii de migdal, cu nodurile şi florile lor, şi la alt braţ va avea trei cupe în forma florii de migdal, cu nodurile şi florile lor. Aşa vor avea toate cele şase braţe, ce ies din fusul sfeşnicului.
Iar pe fusul sfeşnicului să fie patru cupe în forma florii de migdal, cu nodurile şi florile lor:
Un nod sub două braţe, un alt nod sub alte două braţe şi un al treilea nod sub cele din urmă două braţe, iar în vârful fusului sfeşnicului să fie încă o cupă în forma florii de migdal cu nodul şi floarea ei.” Exodul 25:33-35


Utilizare:

Migdalul este folosit cu mare success in productia cosmetica si arta culinara.

Migdalul in cateva ipostaze artistice:

Vincent van Gogh



Pierre Bonnard / Lizzy Forrester / Dana Hawley

 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus