Muscate pe balcon - partea a II-a

taia

Active Member
Multumesc ! :D Si-au dat drumul tare greu anul acesta. Cu frigul si ploile din mai,am crezut ca le voi vedea inflorite la sfarsitul verii,dar cand au pornit-o ,au crescut vazand cu ochii si s-au umplut de boboci.Le-am tot stropit cu zeama de urzici si coada calului,n-au nici un daunator,iar frunzele sunt atat de sanatoase si carnoase de-ti vine sa la mananci.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fetelor ce frumoase sunt...cum sa nu le iubesti cind infloresc mereu si iti coloreaza retina? :D
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Anca,ma bucur sa vad ca ai muscate pe balconul tau!In sfarsit visul tau a devenit realitate!
Zonala e superba!
 

daisy111

Active Member
Sarumana mult Iudit!!! :hug: :* si tot mai vreau,dar deocamdata nu am unde sa le pun si las doar atat. :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:cry: mie mi-au murit aproape toate curgatoarele care au stat in ghivecele de pe pereti.Deci lipite de perete.Nu stiu daca ati mai patit asa ceva cu muscatele sau alte plante dar uite ca la mine s-a intimplat.
Cred ca din cauza caldurii excesive :? .Peretele a fost foooooooarte fierbinte iar ele parca ar fi fiert.Lor le pun apa foarte putina,rar si numai seara dupa 10.Cind le-am scos din pamint sa vad ce e cu ele de se ingalbesc am constatat ca pamintul era pur si simplu clocotit ceeea ce nu s-a intimplat cu cele din ghivece sau jardiniere.Alea sunt minunate si infloresc non-stop .

Si erau asa de mari si bogate +ca erau bicolore :cry: Incerc acum sa recuperez dar mie nu prea imi iesed prinsul muscatelor :cry:
 

popescu gp

Well-Known Member
Eu am cateva muscate pe un perete izolat cu polistiren pe exterior si stau in soare pana aproape de ora 14,dar nu au patit nimic;probail ca polistirenul nu respinge caldura si nu incinge pamantul.Am avut alte cateva plante care au decedat fiind la soare si cand am verificat pamantul mai ca simteam la mana caldura ceeace insemna peste 36 grade(caldura corpului-lucru testat in apicultura primavara la aparitia puietului de albine)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Daca si muscatele o sa trebuiasca sa le tinem la semiumbra :eek: ....inseamna ca Dl Soare se razbuna :p
 

elena_tc

New Member
fetelor, imi permit sa intervin si eu in discutie...sunt mai noua pe aici :D
muscatele voastre sunt absolut SUPERBE!
apropo de expunerea la soare, alor mele le-a mers chiar foarte bine tinand cont ca mai toate au fost micute in primavara, iar acum s-au umplut de flori

http://elenatc.sunphoto.ro/Muscate
 
D

dyayzh

Guest
:rofl: Doar o litera lipsa si "uscatele" sunt superbe :rofl: M-a amuzat fraza..scuze

elena_tc a spus:
fetelor, imi permit sa intervin si eu in discutie...sunt mai noua pe aici :D
uscatele voastre sunt absolut SUPERBE!
apropo de expunerea la soare, alor mele le-a mers chiar foarte bine tinand cont ca mai toate au fost micute in primavara, iar acum s-au umplut de flori

http://elenatc.sunphoto.ro/Muscate
 

naylcha

Member
anul acesta la mine florile nu o duc bine deloc... daunatori(paianjenul rosu e de neinvins anul acesta), boli, ploi, grindina... ieri am cumparat muscate zonale noi pt ca cele din jardiniere se strica una dupa alta...a scris "taia" despre "zeama de urzici si coada calului" pt ce e si cum se prepara zeama asta? as incerca solutia ca e mai naturala.. atata spray si atatea solutii am dat pe flori, fara success, ca m-am saturat sa ma intoxic pe mine:rofl:
frumoase foc florile voastre! le ingrasati cu ceva anume? eu tot iau solutii noi ca am impresia ca le da ceva in plus fata de cele folosite anterior:)
 

anknic

Active Member
popescu gp a spus:
Expoziile solare ce spun?eu cred ca asta este rezultatul-urmare printre care si seceta
clar asta a fost! eu am tinut muscate anul trecut pe balconul de la sufragerie (SE) si le-a mers f.bine. anul asta am incercat...da' s-au ars imediat si le-am mutat pe balconul de la bucatarie (NV) (unde anul trecut sufereau...) si merg bine!

la tara (unde am mutat intre timp mare parte dintre jardiniere) sunt pe terasa, dar spre vest si vad ca merg bine (ce e drept nu le bate soarele in cap!).

am observat ceva ce anul trecut nu s-a intamplat: toate florile care sunt atinse de soare direct s-au ars! infloresc culoarea lor, doar cu dungi albe...pe mine m-a socat sa vad asta la leandrii de ex., despre care se stie ca iubesc soarele...la petunii...
 
Sus