Muscate pe balcon - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Azi am plantat muscatele in gradina.Le-am urat toate cele bune :rofl: adica sa se prinda,sa infloreasca si sa creasca. :) E prima oara cind fac asa ceva.
 

Leanna

Member
In gradina se fac frumoase.Bunica mea le planta in gradina primavara,si mama mea incercase.Se fac maaari verzi,daca au soare si apa destula,mult mai bogate ca in ghiveci. As sadi si eu cativa pui...ca stau in pahar cu radacini, dar totusi mi-e frica... e inca frig in chisinau pentru muscate.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu le-am plantat fiindca desi cu radacini stateau deja in apa de mai multe zile si mi-a fost teama sa nu putrezeasca.
Nici aici nu este prea cald dar le bate soarele de dimineata pina seara.Asa ca am riscat putin.
Iar pentru faptul ca le merge mai bine in gradina asta a fost motivul pentru care le-am si gasit loc :) .
 

zamfira

Member
Le merge excelent in gradina . Eu le-am pus anul trecut si au crescut ca fetii frumosi :) ..erau aproape cat mine ..nu ca as fi eu asa inalta , dar aveau peste 1 m si multe flori si erau stufoase rau de tot .Asa ca nici gand sa le mai pun in ghivece .
asa aratau in toamna cand le-am bagat in casa
si pana anul trecut cresteau in ghiveci .
 

adrianam

Well-Known Member
M-am uitat si eu aseara la muscatele pastrate in pungi de plastic, fara pamant.
Era inca umezeala in punga , o parte putrezise, dar de la baza pornisera mugurasi firavi.
Cred ca este timpul sa le scot pe balcon, dar inca nu stiu unde sa fac loc.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
asa arata la doua zile dupa plantare.
Chiar daca vor acoperi( prin cresterea lor) micuta tufa ramasa dupa dezastrul produs de zapada nu ma supar.In toamna va fi si ea mai mare cu citiva centimetri si va fi verde peste iarna.Deci ideea de a le planta in jurul ei nu a fost intimplatoare :)
 

blueheart_d

Member
am cumparat acum o saptamana o muscata cu boboci, dar de atunci nu a miscat nimic. este ceva normal, o stare de acomodare, sau ceva a afectat-o?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cu frigul care a fost in ultimele doua zile muscatele mele puse in gradina cam sufera.Sunt cam palide :rofl: Acum.......asta este!!!Voi vedea :)
 

albela

Active Member
Am cumparat ieri un set de 10 muscate (curgatoare cred) de la praktiker. Nu au flori, nici macar boboci. Aseara le-am lasat afara, pentru ca la praktiker stateau tot afara. Dar la bacau dimineata erau -2 grade. Azi le plantez. O sa reziste cu temperaturile astea?
 

olivia31

Member
Stiu seturile acelea de muscate curgatoare de la praktiker. Sunt si la Constanta. Dar la noi nu au decat rosii. Sunt micute, intr-adevar si la -2 grade... eu n-as avea curaj.
 

albela

Active Member
Nu stiu ce culoare sunt. M-am gandit sa nu le bag in casa unde sunt 20 grade daca ele au stat numai afara. Ca sa nu le dau mai tare peste cap cu diferenta de 10-20 grade. Acum s-a mai incalzit si este soare. La noapte se anunta tot temperaturi negative si apoi se va incalzi. Credeti ca e bine sa le bag totusi in casa si sa mai astept cu plantatul. Au pamant f. putin la radacina si nu cred ca mai rezista mult asa.
 

iudit

Well-Known Member
Moderator
Eu zic sa le bagi in casa,dar le poti transplanta.Nu vad ce rau sa le faca transplantarea.
 

albela

Active Member
Cred ca am sa le plantez totusi azi si am sa le acopar deseara cu niste jumatati de bidoane pentru o noapte - doua, sau mai mult, pana trece frigul. Nu vrea sa le mai pun in ghivece in casa si apoi sa le mut iar afara in jardiniere.
 

claudia_s

Member
Si eu am scos muscatele afara dar ale mele sunt mai batrane, sunt de anul trecut. Sper sa nu pateasca nimic :rugaciune: caci si la Arad au fost -2 grade noaptea cam doua, trei nopti la rand.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus