Muscate pe balcon - partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

claudia_s

Member
Siminaaaaaaa :!: :!: :!: :eek: Oau prima e o nebunie. Superbe Simina! Sa-ti traiasca si sa sporeasca poate donezi un butas :wink:
 

ami

Member
Superbe,Simina!
Sa-ti traiasca si sa te bucure mereu! :D
Cat despre prinsul muscatelor curgatoare(nu ca as vrea sa va influentez,ci doar imi spun parerea),cheia sunt banutii de turba.Asa mi se intampla si mie :(
Din 6 lastarei prindeam,in cel mai fericit caz 2-3.
:idea: Toate pana am zis sa incerc si cu banutii.
Din acel moment numai pe ei ii folosesc in privinta muscatelor curgatoare,si am rezultate 100% pozitive(de fiecare data).
 

IULIA

Active Member
cu o precizare: prima este o muscata englezeasca tipica, adica pitica.
se pot conduce si curgatoare, dar inflorirea este doar la virful lastarilor.
oricum, sint superbe.
 

Simina

Active Member


Da, prima este muscata englezeasca pitica, a doua muscata englezeasca cu flori mari. ("pelargonium grandiflora" parca i se spune)
Prima a inflorit destul de bine in ciuda faptului ca este invadata de musculita alba de sera. Am stropit ieri cu mospilan toate muscatele, dar nu scap asa de usor de musculite.
 

arpag0n

New Member
Salutare!

Numai persoane de sex feminin pe aici? :) Atunci eu voi fi exceptia..
M-am mutat recent si mi-am amenajat o mini gradinita de muscate la balcon, cu 8 jardiniere de 60cm. Am pus in fiecare cate 4 muscate (curgatoare).. Pe centru albe, inconjurate de roz si pestrite alb-rosu, apoi urmeaza cele rosii (favoritele) si in final cate un rand vertical bordo. Totul e simetric. Deocamdata nu sunt multe flori, la o saptamana de la plantare, mai ales ca nu toate din cele 32 de fire au fost luate din acelasi loc. Am pus 6 fire rosii care au deja flori, 4 albe si ele cu flori, 2 roz cu flori si 4 bordo tot cu flori. Astea sunt cumparate din piata. Din ceva sera care vasazica se respecta, am intercalat 14 rosii. Acestea au doar bobocei dar intr-adevar se vede ca plantele sunt mai viguroase decat cele din piata. Doua fire am primit dar nu stiu inca ce culoare... oricum, ca bonus am plantat doua begonii.
Tot de la sera, am primit niste ingrasamint solid sub forma de conuri, pe care le-am infipt la radacina plantelor si care ar fi bun tot sezonul, ele tragandu-si de acolo ce au nevoie.
Plantele au fost fiecare 5 RON doar ca pe cele din piata le-am targuit la 4,5RON bucata.
Asa, ca idee generala, eu sunt mai mult cu cactusii - am peste 100 de cactusi dar asta nu inseamna ca nu imi place orice planta..floare..animal.. :) asa ca astept sugestii si pareri. Mersi!!!
ALEX.

<img src="http://inlinethumb62.webshots.com/38269/2360268050073456026S425x425Q85.jpg" alt="DSC03816"></a>

http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... jAc_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... ucf_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... ymO_ph.jpg
http://egradini.ro/forum/webshots_downl ... qLy_ph.jpg

PS: La balcon e Julieta mea :p
 

AngelEyes

Member
Bine ai venit Alex!
Imi place cum ai decorat balconul cu jardiniere,sunt asezate cu gust.Iar muscatele si Julieta ... foarte frumoase :D
 
D

dyayzh

Guest
Alex..nu esti singurul barbat de pe aici :wink: Daca mergi la sectiunea "gradinari" vei cunoaste membri de pe aici si poti sa faci si tu o scurta prezentare pentru a te cunoste si ei pe tine :wink:
 

arpag0n

New Member
:rofl: Haha, jardinierele mele cu muscate au devenit loc de ospat pentru vrabiute.. le-am pus paine inmuiata in apa pe pamantul dintre muscate si zboara intr-una mai mult de 10 vrabiute, luandu-si fiecare partea. Sper doar sa nu se dea si la muscate :p din cate stiu, craitele raman fara muguri si frunzulite cand se pornesc vrabiile sa le ciupeasca.
O sa incerc sa fac si poza.
 

AngelEyes

Member
De mancat nu cred ca le vor manca,insa e posibil sa ti le decoreze cu niste produse rezultate in urma mesei copioase ce le-o servesti :rofl:
 

AngelEyes

Member
Daca l-ar face pe pamant da,l-am considera ingrasamant.Dar daca il fac pe frunze sau,si mai grav,pe flori ? :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Oricit ar parea de banala muscata ramine o floare deosebita prin culorile pe care le etaleaza.In ghivece,jardiniere,gradina ......oriunde.Cit de frumoase sunt balcoanele imbracate in muscate !!!!
Fetelor va felicit!!!
Sunt si frumoase si rezistente la schimbari de clima si la daunatori.Nu e mofturoasa cu solul.Planta aproape perfecta :D .Si eu le indragesc :oops:
 

Simina

Active Member
Doar nesuferita de musculita alba de sera e atrasa foarte mult de muscatele englezesti (in special de cele pititce) si cand apare..greu de scapat.
 

adrianam

Well-Known Member
Cele englezesti iernate in casa si scoase pa balconul deschis in aprilie, nu au inca boboci florali. Nu stiu ce sa le mai fac. Cred ca voi muta una pe balconul de sud unde are mai multa lumina. Poate ii va merge mai bine acolo.
Cele curgatoare sunt pline de boboci dar nu au inflorit inca.

Cele clasice sint in crestere, isi revin dupa iernarea in boxa si nu au nici ele boboci.
 

adrianam

Well-Known Member
Am inceput sa le pun ingrasaminte de la 1 aprilie dar cred ca am gresit ca am folosit vitaflora 7-7-7 care a dezvoltat mai mult frunzele.
Saptamana trecuta am pus Miracolo verde pentru plante cu flori si voi continua cu el.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus