Musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum)

angela draganoiu

Active Member
Multumesc pentru raspuns. Nu mai stiu ce scria pe cele 2 fiole. O sa incerc metoda cu punga.
I-am bagat si eu in cabina de dus dar numai pentru cateva ore. Oare scazand temperatura in balcon am vreo sansa sa le mai reduc prezenta ?
 

gomez99

Well-Known Member
odata ce au eclozat, sint destul de rezistente. recomandarea mea este movento+nissorun si la o saptamina vertimeck+mavrick. faci solutia cam cu 10% mai concentrata decit scrie in instructiuni. dupa tratament ajuta o punga peste sau inchise la dus pt 24-48 ore. trebuie tratate toate plantele din jur, sint sanse mari sa migreze de pe una pe alta inainte sa iti dai seama.
pulverizezi si pe sol. ajuta si capcanele lipicioase galbene.
 

Ciubotariu Alina

Active Member
Buna seara si bine v-am regasit,
Am musculite albe pe 3 hibiscusi, s-au intins si pe un amarylis, de la fitosanitara mi-au dat niste fiole, am uitat ce scria de ele. Am dat dar tot nu am scapat de ele. Va rog spuneti-mi ce sa fac ? Este eficienta metoda cu punga si apoi insecticid ?
Punga...dar nu tot ghiveciul...doar planta...dar atentie la mucegai.
 

angela draganoiu

Active Member
Multumesc pentru sfaturi. Cred, sau macar asa imi place sa cred, ca am mai scapat de nesuferitele de musculite. Am cumparat un spray contra muste si tintari. Am dat hibi cu el, pe hibi i-am izolat in cabina de dus cateva ore bune, am dat cu spray si in locul de unde i-am luat dar si pe celelalte plante, am lasat geamul din balcon rebatat si am repetat figura dupa mai multe zile. Acum astept sa la vad.
 

angela draganoiu

Active Member
Buna seara,
am revenit sava spun ce rezultate am. Cu insecticid n-am rezolvat nimic asa ca am luat movento + nisorun. Acum pare ca au disparut.
 

gomez99

Well-Known Member
e bine sa repeti peste 7-10 zile, sa le ataci si pe cele care au fost in ou si eclozeaza dupa. Substantele sint sistemice, nissorunul e anume conceput pentru fazele ou-larva, dar musculitele astea sint si ele incapatinate rau
 

angela draganoiu

Active Member
Buna seara, am primit, de la o prietena, un hibiscus micut dar are musculite negre. L-am dat deja cu un rest de amestec de movento si nisorun. Ar parea ca au pierit dar daca isi revin cu ce sa dau ?
 

geodezia

Well-Known Member
Romparasect și dați de mai multe ori acum iarna apare și musculițe și paianjenul roșu cînd stropii puneți o hîrtie pe pămînt pt ce iese din pămînt incercati și puneți miere pe o hîrtie sau dacă aveți posibilitatea sunt bețișoare cu hormoni și se lipesc spor
 
Sus