Noua achiziție, Prințu' Lămâie ❤(Orice sfat este binevenit)

Raptoe

Member
Bine v-am gasit!

Este prima oara cand postez pe forum si sper ca am nimerit bine sectiunea, daca nu rog un moderator sa mute postul unde se incadreaza! Multumesc.
Am cumparat un lamai din Praktiker nu tocmai ingrijit, era ultimul mohican abandonat la intrare. Mi-au atras atentia marimea lui si pretul redus la care era comercializat (45 ron fata de 185) si dupa ce l-am analizat am considerat ca merita investit timp si bani in el. Nu am mare experienta in cresterea lamailor dar invat repede si imi plac plantele in ideea in care mai am 5 plante uriase in apartament.
Sa revin la Prințu' Lămâie (a fost botezat de sotie), face parte din specia Meyer are aproximativ 60-70 de cm cu tot cu ghiveci iar casierita de la Praktiker mi-a zis ca a avut si lamai dar au tras toti de ele pana le-au rupt, inclusiv din ce mi-a zis ramuri rupte la greu... Aparent doamna de la casa avusese grija de el si ma refer la udat si curatat.

L-am adoptat si l-am transformat intr-un proiect ca si asa tot cautam ceva de facut pe termen lung :)
Am cateva intrebari la care prefer un sfat mai avizat :)
1. Imi poate zice cineva starea lui uitandu-se la frunze etc?
2. Pot sa-i prind ramurelele 4 si 5 de tevi de aluminiu pentru a-i face o coroana cum este in poza din dreapta? Ori sa-i prind aceste ramurele cu sarma de cupru ca la bonsai? Acum ramurica 4 sta peste 3 si 5 peste 1.
3. Sub altoi (poza cu sageata) a crescut o ramurica, o pot lasa sa creasca in ideea de a altoi cu alt gen de citric? Un trunchi cu doi pomi? (la bunici aveam un par si un mar pe acelasi trunchi). Exista sanse sa faca acolo fructe citrice de vreun fel, fara alt altoi?
4. Sa-l mut intr-un ghiveci mai mare la care sa adaug doar pamant de calitate ori sa-l mai las in ghivechiul initial pana isi mai revine?
5. Merita investitia intr-un vas de ceramica? (am citit pe forum ca pastreaza umezeal, etc)
6. Il am de o saptamana si nu am apucat sa-i cumpar ingrasaminte, i-am pus ce aveam prin casa adica Mr. Garden NPK 3,6-2,3-2,7. Ce imi recomandati?
7. Este in stare de vegetatie ? de ce nu are nici un mugur? Daca este cum il scot, trebuie sa fac ceva ? :)
8. Ramurelele 1,2,3,4,5 au peste 30 de cm. Sa le strivesc varful pentru a nu mai inainta? Incerc sa formez o coroana rotunda.

Orice sfat este binevenit.
Multumesc.



12.jpg 22.jpg 33.jpg
 
Ultima editare:

lelia

Well-Known Member
Bine ai venit !
Chiar daca nu sunt cea mai in masura pentru sfaturi avizate iti pot raspunde la unele intrebari .
1. Pare ok ,frunzele sunt verzi ,a avut cresteri de lastari .....
2.Poti sa faci ce vrei cu ramurelele ,poti chiar sa le tai ,daca e viabil nu se supara .
3.Daca vrei neaparat sa pui altoi pe acea ramurica poti s-o lasi ,dar ea va consuma din energia plantei iar altfel de citrice va face peste 10/15 ani .
4.Aici pot sa-ti spun ce fac eu cu majoritatea plantelor achizitionate .Cand ajung acasa ,prima operatiune este aceea de verificare a radacinilor ,scot planta din ghiveci si observ volumul de radacini ,culoarea acestora si tipul de pamant folosit .
In cazul tau, daca radacinile sunt ok si sunt foarte inghesuite iar pamantul nu e de calitate ,schimbi ghiveciul ,daca nu, il mai lasi pana in primavara urmatoare .Ai nevoie de pamant pentru citrice .
5.Un vas de ceramica e decorativ si pastreaza umezeala (chiar prea mult ), din aceasta cauza e greu de controlat si de transportat ,plus ca nu poti sa-l pui direct in vasul final ,il transvazezi gradual,deci 1,2,3, vase de ceramica .E alegerea ta ,eu zic pas.
6.Eu folosesc vitaflora pentru citrice ,sunt multumita .Danero (sper ca va intra sa-ti ofere ceva sfaturi avizate )foloseste altceva ,cu succes.
7.E clar ca e adormit .Probabil a fost tinut la rece ,in curenti de aer si udat aiurea si e foarte bine ca doarme . .Dupa ce ii verifici radacinile (acestea fot fi partial putrezite ,sau uscate ,dar sa speram ca nu)il asezi la lumina, uzi regulat si cum se apropie primavara cu siguranta se va trezi .
8.Daca nu vrei sa le scurtezi ,poti sa ciupesti varfurile.Eu asa fac la toate plantele ,cand lastari cresc cat imi doresc eu la tai elanul cipindu-le varful.
Bafta cu Printu' e o planta deosebita !Sa ne vedem cu bine :lastari ,frunze ,flori ,fructe .....
 

LadyBug

Well-Known Member
Nu cred ca trebuie umblat la radacini, nici taiat, dar mai bine va da sfat cineva mai priceput. Oricum lamaii sunt niste pomisori foarte usor de crescut, atat timp cat au ceva lumina si nu stau la temperaturi prea scazute iarna. Sunt sensibili la paduchii testosi, dar se poate scapa repede si de acestia. Mult succes!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Salut!

1 . frunzele sufera cumplit , e clar ca ceva nu functioneaza corect plus ca indicele de fier in ele denota ca e un sol foarte alcalin pentru a fi accesibil fierul . Faptul ca si culorile verzi sunt pale e probabil fie de la un sol tasat , fie de la un sol fara nutrienti in special N si Mg
2. Intai il pui pe picioare si apoi il croiesti cum vrei , la ora actuala e ca si cum ai lua un bolnav de plamani si l-ai pune sa faca 100 m garduri. Initial e sa revitalizam coroana si apoi intram la structura , bine ca vine primavara si va fi mai usor
3. De obicei cei de cultura si vanduti in magazine sunt altoiti fie pe Citrumelo fie pe Poncirus , ori ambii au caracteristici trilobate in forma frunzei , neprezenta insa si la tine ceea ce denota o alta varianta port altoi sau poate acea umflatura nu a fost bine notificata ca zona de altoire. Trebuie revazuta zona pentru ca frunzele nu par a fi a unui portaltoi larg intalnit. Daca insa e zona de altoire acel lastar se elimina , el va fi dominant in relatia cu altoiul iar planta il va favoriza in detrimentul celorlalti . Un pomisor in mix de 2 fructe se poate face la fel de usor cu altoire in coroana si nu pe port secundar
4.O sa fie de mutat dar si cu inlocuire cat mai mult a balotului de sol care e deja tasat si batran si probabil si destul de alcalin . Dar initial incearca sa reduci volumul de apa drastic pana la momentul in care iti va cere el putina apa sa intelegi gradul de uscare al solului si mentenanta lui privitor la uzul apei
5. Vasul de ceramica e o idee buna doar in verile toride , e racoros si seara tine caldura captiva insa iarna cu lumina putina , in interior , cu apa in sol si in ghiveci , cu temperatura la nivelul vasului cu 5-6 grade mai jos ca cea din aerul din casa poate fi letal
6.As putea sa iti recomand ce folosesc eu dar in caz de vreo intelegere gresita te voi indrepta spre un ingrasamant profesional de citrice sau in varianta 2 cu unul pentru azalee si gardenii , important e sa urmaresti microelementele si raportul NPK
7.E in stare de soc sau mai bland spus convalescenta , radacinile nu functioneaza la parametri , necesarul de Fe Mg si NPK e clar distorsionat si planta nu poate pregati muguri vegetativi sau/si floriferi , in prima faza , solul mai spre uscat si un spray foliar cu acel ingrasamant de citrice coroborat cu o lumina adecvata ii va da un pic de potenta si poate incepe sa produca si muguri dar doar dupa ce frunzele isi vor recapata functia vitala. Rabdare , e bine ca e totusi stabilizat si nu ai Die-Back sever la el
8 . Rabdare , nu inlatura nimic in coroana lui pana nu ai primul val de cresteri vegetative , tentatia e mare dar e si riscul la fel de mare sa strici acea stabilitate pe care el se chinuie sa o mentina , as recomanda o tundere dupa luna Mai , cel putin!


Sa ai noroc cu el si citronade placute !
Dan
 

LadyBug

Well-Known Member
daca solul si-a pierdut aciditatea, se poate uda cu putina zeama de lamaie in apa sau putin otet diluat
 

Raptoe

Member
Salutare si multumesc pentru toate raspunsurile!

Le-am citit pe toate si acum incerc sa tin cont de fiecare in parte.

Aseara a primit o sapalare fina la frunze ca erau prafuite. Am folosit: o cana de apa cu jumatate de cana de bere :) Sper ca nu i-am facut rau. Azi radia si frunzele se vad acum un verde mai inchis (ultimile poze atasate). Dupa am pulverizat apa cu pulverizatorul (apa pentru flori o tin 24 de ore fara capac in sticla inainte de a pulveriza pt. a scapa de clor). Tot pe forum am citit :p

Ingrasamant.
Eu am pus Mr. Garden NPK 3,6-2,3-2,7. Solutie, un capac la 2 litri de apa pt. ca asta aveam in casa.
Peste o saptamana as vrea sa-l trec pe NPK de 18-8-13 dar granule. Am gasit un site sper sa fie si pe stoc:
http://www.bizoo.ro/firma/magazinagricol/vanzare/1951619/ingrasamant-granulat-citrice-1-kg

Cum imi pot da seama de ce ai scris tu si ce pot face in aceasta privinta?" indicele de fier in ele denota ca e un sol foarte alcalin pentru a fi accesibil fierul"!?

Crenguta cred ca o tai pentru a nu periclita altoiul, daca crenguta prinde avant nu vad bine altoiul de lamai(deja am redus din ea).

Danero2004, ce sa zic, l-am legat aseara :( nu am vazut postul de pe forum pana azi. Am introdus o teava de 2 m in pamant, lipit de peretele la ghiveci si atunci mi-am data seama ca este plin de radacini, cand am impins teava am simtit cum le strapung pana la fundul ghiveciului. Am razuit cu o furculita putin la suprafata si intr-adevar este plin de radacini chiar si in margine. Te rog sa-mi sugerezi in ce perioada sa-l mut intr-un ghivechi mai mare. Am inteles ce pamant ii trebuie si o sa-l mut cu tot pamant dupa ce verific radacina + adaos de pamant. (Unde am facut semiluna rosie de acolo incepe altoiul).

Dupa cum va spuneam, l-am legat, am folosit o teava de aluminiu, sarma desfacut din fire de retea FTP, si servetel. Le-am fixat cum am crezut eu de cuviinta. Acum are o coroana rotunda si nu semiluna. Am pus si poze dar nu gasesc un unghi bun pentru a se vedea. Nu am tras foarte tare de crengute si nu pare deranajt. As risca sa-l las asa pana inmugureste. Ce parere aveti?

Va multumesc si o sa scriu evolutia lui pana la prima lamaie galbena :rofl:))
 

Atașamente

Ultima editare:

Raptoe

Member
Danero2004, la pozele de mai jos iti poti da seama de culoarea lui pentru ca sunt facute de dimineata fara blitz si lumina naturala.
Am mai adaugat si 2 poze cu celelalte plante din dotare :rofl:)

Sincer, multumesc pentru ajutor.
 

Atașamente

Ultima editare:

LadyBug

Well-Known Member
Nu cred ca e bine sa lasati apa sa stea ca sa scapati de clor din mai multe motive: nu scapati asa repede de el (recipientul trebuie lasat 2-3 zile, dar in anumite cazuri stiu ca nici nu dispare, daca e nu stiu ce metoda folosita de cei de la apa), plus ca pot aparea bacterii in momentul in care clorul dispare. Gasiti pe net alte metode: cu cateva minute inainte sa o folositi, adaugati 4-5 picaturi de zeama de lamaie la fiecare 200ml de apa sau 1mg(sau putin mai mult) de vitamina C la 1 litru de apa
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
1. o sa ma uit maine dimineata , sunt un pic ocupat acum
2. acidifierea solului se face doar chimic si nu organic , deci lamai , ace de pin si otet nu functioneaza fiind organice
3. clorul e volatil la cald deci daca folositi o apa calda pe la 40-60C , gen centrala termica se va evapora in cateva ore pana la o zi.
4. ingrasamantul nu e valoros desi firma produce alte articole de succes , recomand un foliar gen Vitaflora citrice si nu un granulat de genul incorporabil in sol , uneori face si rau si nu doar bine
5. e bine ca s-a taiat ramurica desi nu s-a evidentiat daca e altoit sau nu , oricum era destul de firava
...revin cu restul dupa ce vad pozele
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Din fericire , pe poze cand ma uit acum vad ca e un inceput de cloroza deci inca mai ai timp sa previi :rofl:

In schimb taierea nu a fost deloc inspirata , depinde de foarte multi factori acum ca citricul sa isi revina. Teava de aluminiu e iarasi un lucru negativ , cate radacini or mai fi fost utile au fost acum si mai putine.

Succes!
 

Raptoe

Member
Salut Danero,

Aparent am fost un pic luat de val si am vrut sa-i fac foarte multe lucruri intr-un timp foarte scurt (din dragoste)... dar mi-am revenit.
Gata, nu l-am mai atins. Si nici nu il mai misc de pe pozitie. Nu pare deranajat de sarme, ii urmaresc evolutia zilnic.

Am decis sa-l ud cand observ o usoara lasare a frunzelor ori la 3-5 zile (un pic cam cald in apartament: intre 21 si 25 grade...) si nu cu cana ci cu pulverizatorul.
Am dat comanda de un PH metru, sunt curios ce Ph are pamantul lui cat si restul de plante din casa...
In functie de vreme o sa-l mut intr-un ghiveci mai mare cu 20% prin Aprilie. Pana atunci ma decid si ce pamant ii pun, in functie de ce pamanat are deja, si in functie de ce imi indica si ph metru. :tmi:
Ramurica o mai las pe portaltoi momentan, pentru ca are frunze sanatoase! pana da semne ca iese din iarna si o retez (este un pic cam groasa, voi apela la tine sa-mi indici zona de taiere).

In legatura cu cloroza, incerc sa gasesc ceva pe baza de Fe prin magazine dar as prefera ceva direct din natura. As prefera sa evit sa-l dopez cu tot felul de substante chimice. Am gasit mai multe retete de pamant pe baza de balegar de cal pt. lamai, am si un pic de experienta, nu multa! plantam cu bunicul copaci prin gradina si in groapa facea un mix dupa o reteta de balegar, pamant pe care a stat balegar, nisip de rau etc...Mai am timp pana atunci.

Tot legat cloroza, vreau sa-l las macar o luna in pace sa vad daca se intensifica ori isi revine..nu am istoric la el si nu vreau sa-l bombardez cu chimicale.. Posibil sa pap si eu lami din el la un moment dat si nu ma impac asa bine cu chimicalele.

Va multumesc la toti si cand mai am apare ceva stiu unde trebuie sa apelez/postez!
Daniel
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Chiar e bine sa nu il misti in fiecare zi , cauta o pozitie si asta e , acolo ramane :)
Decizia foarte buna , asa poti controla si greutatea vasului sa iti dai seama si din mana cam cand e momentul de apa.
Nu e nevoie de PH metru de fitze , uneori sunt prea complicate si nu dau bine. Ai nevoie de putina apa demineralizata si putin sol dizolvat intr-un paharel curat , se dizolva si apoi se lasa la decantat , volum sol = volum apa si apoi testezi cu hartie de la farmacie pentru aciditate.
Mutatul e bine sa il faci cand sunt conditii de vegetatie ceva mai bune , daca tine asa vremea poate fi mai repede , daca nu se poate lungi pana la inceput de Aprilie. Oricum in caz de 112 schimbam pe loc fara sa mai socotim anotimpurile

Natural e mai greu sa faci o forma de fier chelatat , singura forma disponibila pentru plante si nu cuie - sarma si alte acareturi :)
Daca vrei sa il faci singur ai nevoie de
-fier
-heptahidrat de sulf
-EDTA (Acid ethylenediaminetetraacetic)

complicat ? :)

Lamaiul se multumeste cu sol si de PH7 dar ideea e ca fierul devine indisponibil la valori peste 5 - 5,5 si de aici procedura , insa o baie cu chelati ajuta mult foliar.
Solul se gaseste usor , iti pot da si adresa lor daca doresti

Gainatul de gaina e bun dar arde incorect folosit , nu mai stiu exact reteta dar era undeva si se aplica , cel din cal stiu din batrani ca e cam "iute" la plante. Balega de vaca insa e super ok si mai blanda ca primele doua.

Cu indopatul e mai greu , prefer NPK decat sa dau XX insecticide , mai ales ca e iubit de acarieni

Te vei obisnui cu el si el cu tine , asta e prima faza , caldura la sol , lumina buna , dragoste in inima si fara mutari dese.

Succes!
Dan
 

Raptoe

Member
Da, nu l-am mai miscat si l-am mutat intr-o alta camera. Acum primeste lumina printr-o usa mare duba din sticla. temperatura constanta de 19-21 de grade si umiditate 50%... imi arata un senzor care normal trebuie sa stea afara dar l-am mutat in casa :rofl:)
Ce inseamna la tine urgenta 112? In caz ca explodeaza (inmugureste) il schimb intr-un vas mai mare de urgenta? Multumesc!
Nu stau foarte bine cu timpul asa ca am cumparat "chimicale :p", 250 ML de la Amia, mi-a sunat bine treaba cu microelemetele. Am preferat in locul celui de la AGRO, de care nu am prea auzit de bine...
Continut :
- Azot (N) - 5%
- Fosfor (P2O5) - 5%
- Potasiu (K2O) - 7%
Microelemente :
- Bor (B) - 0.013%
- Cupru (Cu) - 0.003%
- Fier + EDTA - 0.021%
- Mangan (Mn) - 0.011%
- Molibden (Mo) - 0.0011%
- Zinc (Zn) - 0.0058%

Am luat un PH metru destul de bun, cu baterie [ala verde ;-)]. Daca nu se merita investitia il pun la vanzare dar nu cred ca strica sa ai asa ceva prin casa.
Daca tot am ajuns la cumparaturi am cumparat si mastic cicatrizant, l-am aplicat peste tot unde erau ramurele taiate, adica in peste 15 locuri...

Acum are: lumina, apa, caldura, spatiu, "chimicale de la Amia", mastic, frunze spalate, dragoste........... il astept cu fructele :rofl:))))
Multumesc pentru sfaturi! si livada plina!
Daniel
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Asta e bine , numai melcul isi muta casa mereu :) Usa de sticla obtureaza volumul de lumina si UV necesar plantei dar e bine ca totusi nu primeste prin perdea , temp e ok , umiditatea e mai mica

112 inseamna ca daca nu actionezi "acum" il pierzi si nu mai conteaza cand schimbi solul ca nu are relevanta

Nu , in niciun caz , fix atunci ai si inceput de crestere radiculare , daca reusesti sa ai muguri incearca sa nu modifici programul de udare ..etc

Amia nu e cea mai indicata varianta dar in caz B merge si ala , Fe e bun ca valoare dar mergea si un N putintel mai mare. K e bun la fructe si al tau nu prea e "fructifer" in zilele astea

Nu ajuta asa mult , tot hartia turnesol e baza in lipsa unui aparat dedicat de ff buna calitate , sa te iei dupa ceva care poate oferi o eroare de 1-2 grade PH si sa te iei dupa ele poti dauna plantei.

E de laudat faza cu masticul dar ca si procedura trebuiau curatate cu cosorul toate ranile astfel ca toate sa caluseze frumos

Succes!
Dan
 

Raptoe

Member
Salut!

Am fost plecat o saptamana si printul lamaie a reusit sa ma surprindă frumos. Cred că sunt flori,nu? Le-am numărat și sunt 8. Am atasat poze:)
Si este plin de muguri foarte mici aproape invizibili, dar în creștere ,se vede ca sunt de diferite mărimi.

Intrebare:)1. e normal sa faca flori înainte de ramurele? Frunzele actuale sunt destul de bătrâne..
2. nu l-aș mai schimba in alt ghiveci până nu apar ramurelele de cel putin 5 cm. Mi-e frică sa nu-l destabilizez. Eventual la toamnă ori in primavara viitoare. Ce părere ai?

Multumesc anticipat!


IMG_20160311_004419.jpg IMG_20160311_004544.jpg IMG_20160311_012310.jpg IMG_20160311_012751.jpg
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Salut ,

lamaiul se conduce dupa cateva criterii iar unele din ele sunt cele ce specifica cand si cum se formeaza si se diferentiaza mugurii vegetativi de cei floriferi

In cazul unui stres si mai ales dupa o perioada cand planta nu a putut recupera foliajul din varii motive apare aceasta inflorire tip "SOS" al plantei ,asta spune ca in acel mugure nu a fost decat cel florifer.

Aparitia lor nu inseamna moartea plantei dar e bine de stiut ca pe viitor am prefera sa nu pastram florile si sa favorizam foliajul. Orice forma de fruct va opri formarea unei coroane in viitorul apropiat.

Deocamdata nu e nevoie de schimbat , inca nu , nici dupa 5 cm , poate spre Iunie incolo sa ne gandim la o curatenie la radacina
 

Raptoe

Member
Iti multumesc ca inca urmaresti postul!
Am fost iar plecat cateva zile bune si aparent florile au crescut dar inca nu s-au deschis.

A mai primit o portie foarte mica de ingrasamant, dar bazat mai mult pe N - AZOT... Au trecut mai mult de 2 sapt. si cred ca mai avea nevoie pentru frunze.
Acum frunzele sunt de un verde inchis si se vede pe nervurile la frunze cum prind viata.

Ce i-am mai facut::h:
L-am fericit cu scartaitoare sub el pentru a nu prelua temperatura destul de rece a parchetului.
Nu reuseam sa stabilizez umiditatea peste 50% si primul pas a fost sa pun un capac transparent intre tavita si ghiveci. Si am pus apa intre cele 2 tavite. Dar fara mare succes, am crescut umiditatea cu 3-5%.
Acum am pus apa si in golul din scartietoare si am umiditate constanta: 56%. +/- 2%.
Si cateva poze sa intelegi despre ce vorbesc.
Am rupt o floare care era crescuta in varf de creanga si pe crenguta mai sunt 2 flori. deja erau prea multe, nu stiu daca am facut bine dar prefer sa creasca cele 2 chiar 3 flori de la baza crengutei.

Iti multumesc pt. sfaturi si incerc sa le implementez!
Multumesc si iti doresc multe fructe! :visator:
 

Atașamente

Ultima editare:

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Din ce in ce mai bine , inlatura si tava si o pui doar daca ai nevoie la udare , in rest sa stea fara :) . Legat de apa , e bun dar atentie la apa care ajunge aproape de sol , daca e pe langa e bine :)

Poti sa pui mancarea si in doza saptamanala si nu la 2 sapt , reactia insa o vezi dupa minim 10 zile.

Nu trebuia rupta , poate tocmai pe aia ar fi tinut-o :) e posibil sa faca multe flori dar sa tina putine sau deloc.

Succes si nu schimba nimic , pozitie sau mod de ingrijire
 

Raptoe

Member
Salut Danero,


Nu am schimbat nimic, sta in acelasi loc nederanjat (nu sta nimeni in camera aia). Apa era intre cele 2 capace si nu intra la radacina, dar am renuntat la sistemul ala pentru ca am luat un ghiveci nou si iti mai scriu in alt post ca ma preseaza ceva acum :rofl:))
1. Trei boboci au inflorit :) Am pus poza si sunt curios, in poza cu 2 flori una din flori ii lipseste pistilul, nu exista! are doar antenele de polen. Banuiesc ca este o floare infertila.....??
2. Afara ploua, frig si ele sunt inflorite de 2-3 zile si sunt pline de polen. Nu il pot scoate afara. Ce fac? Il polenizez eu cu betisoare de ureche? Pot sa pun polen de la floarea care nu are pistil? Conteaza?
3. La 2 cm de altoi sa trezit sa iasa 3 ramurele, au 2 cm lungime cu cate 2-3 frunzulite minuscule.. Ma uit la ele si ma gandesc sa le tai pentru a creste in alte zone si a nu investi energie intr-o zona care eu personal nu o vreau cu frunze...Ori sa le las pentru ca am nevoie de cat mai multe frunze pentru fructe si le pot taia cand este perfect sanatos si cu multe frunze? Din pacate l-am verificat si nu am mai gasit alte ramurele de genul asta...

Iti multumesc si cred ca sunt dator cu o lada de bere :)
Daniel
 

Atașamente

  • 33,5 KB Vizualizări: 36
  • 26,5 KB Vizualizări: 30
  • 53,4 KB Vizualizări: 31
  • 60,9 KB Vizualizări: 31
Ultima editare:
Sus