"Osmocote" natural - metoda de butasire

danero2004

Well-Known Member
Moderator
eu o sa o incerc pe ceva din ale mele , momentan nu am pe ce incerca dar va fi pe lista sigura de testat.

Si nu doar la ce vreau eu , dar voi incerca si la magnolii unde inradacineaa greu :wink:
 

veretregn

Active Member
http://plumeria2u.co.uk/page.html?id=20

Metoda se referă la înmulțirea plumeriilor.


"The theory behind this method is that an anaerobic decomposistion takes place and the escaping gases from the egg nourish the cutting and help speed up the rooting process.

And yes an egg does have holes for gases to escape in fact there is an average of 700 tiny little holes in a hens egg shell."

Traducere:

"Teoria care susține această metodă constă în faptul că are loc o descompunere anaerobă, iar gazele degajate vor contribui atât la hrănirea butașului, precum și la accelerarea procesului de înrădăcinare.

Și da, un ou are într-adevăr găuri pentru degajarea gazelor; de fapt, coaja unui ou de găină prezintă o medie de 700 mici orificii".

Ok... Să fie oare așa? Am pornit o mică cercetare și se pare că este un adevăr parțial în explicația de mai sus.

Care ar fi acele substanțe?

Una cu siguranță este hidrogenul sulfurat care în concentrați mari este extrem de toxic. și duce la creștere redusă și deformarea frunzelor.

Însă se pare că studiile recente au demonstrat că fumigarea cu hidrogen sulfurat în cantități reduse (30 ppm) au dus la creșteri importante în producția de salată verde și sfeclă.

În niște experimente cu butași de plop care au fost fumigați cu dioxid de sulf s-a constat că fruzele au nu au mai crescut în dimensiuni și suprafața totală a frunzelor unei plante fumigate a fost redusă față de cele netratate. Cu alte cuvinte, frunze mai mici. Însă s-a constat că deși unele frunze prezentau leziuni în probele fumigate, cantitatea toatală de clorofilă din acestea era agală cu cantitatea totală de clorofilă din frunzele nefumigate. Adică concentrația de clorofilă era crescută în frunzele de la probele fumigate.

Apoi, dintr-o altă sursă, am descoperit că deficiența de sulf provoacă o scădere a volumului de clorofilă din frunze și astfel, procesele de sinteză a proteinelor sunt reduse.

Apoi în cazul în care xcreșterea dimensiunii frunzelor este limitată de concentrațiile de sulf din aer, atunci înseamnă că planta având frunzemai mici va transpira mai puțin și, în consecință, butașul va pierde mai puțină apă.

Nu știu dacă tot ceea ce am scris lămurește ceva, însă, cel puțin, oferă posibilitatea unei explicații științifice plauzibile.
 

popicu

Member
danero2004 a spus:
eu o sa o incerc pe ceva din ale mele , momentan nu am pe ce incerca dar va fi pe lista sigura de testat.

Si nu doar la ce vreau eu , dar voi incerca si la magnolii unde inradacineaa greu :wink:
Cum stai cu incercarea? Sau astepti sa se faca mai cald?
 

mg

Member
La acesta metoda , minisera , adica sticla , se pune cu dop sau fara . Imbinarea dintre cele doua bucati trebuie " etansa " ?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Da.Trebuie sa fie etans totul.Dop +imbinare .Eu la dopul sticlei fac o gaura pentru aerisire permanenta.Poate altii au alta metoda dar in loc de aerisirea zilnica prin scoaterea dopului....mai bine asa.
Cei care au alta metoda ar fi bine sa o dezvaluie ca invatam tot timpul cite ceva nou.
Mie de multe ori cu toata aeriseala si stropitul cu solutie antimucegai mi se mai intimpla sa mucegaiasca lastarii... :suparat: :suparat: :suparat:
Care ar fi o solutie anti???In afara de previcur.???
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Aha.Nu pun eu multe chestii la prins dar e bine sa stiu de aici incolo pentru ce o sa am :D .
 
Sus