Pete maronii planta apartament

ArianaMaria8

New Member
Bună ziua dragi oameni, as dori și eu ajutor cu aceasta frumoasa monstera deliciosa. Am observat de 4 zile aceste pete și am spălat frunzele în dus, una câte una și am încetat pulverizarea cu spray (apa) cu care obișnuiam sa ii mențin umiditatea crezand ca as putea înrăutăți. Menționez, e ferita de razele directe ale soarelui și e poziționată în cel mai luminos loc. Planta în 2 luni a făcut 3 frunze mari și sănătoase, ii mergea perfect pana acum cu aceste pete care nu le înțeleg. Ingrasamant folosesc BIO BIZZ ceva cu alge de mare odata la doua săptămâni.IMG_20200827_073930.jpgIMG_20200827_073913.jpgIMG_20200827_073908.jpgIMG_20200827_073922.jpg
 

crysty

Active Member
Buna ziua, ati facut 2 topicuri identice si o sa raspund doar la asta. Personal nu cred ca e motiv de ingrijorare sa fie vorba de vreo boala ori daunator ci petele sunt mai mult de natura mecanica sau o reactie la un stimul. Mai ales ca prima pata din partea stanga a pozei arata mai mult liniara, provenita de la ceva mecanic, si nu mai mult circulara sau aproape de forma unui cerc, asa cum se manifesta de regula la bolile fungice. Sa nu credeti ca toata viata ei planta va arata ca noua, cu timpul o sa mai manifeste fel si fel de pete. Totusi ca sa fie treaba ok si sa stati linistita, cand aveti un drum pe la o fitofarmacie aratati pozele de pe un telefon la vanzatoare si va sti ca sa va recomande. E posibil sa va recomande un antifungic cu spectru larg posibil pe baza de cupru, macar preventiv, ceea ce nu e rau.
Nu detin aceasta planta deci nu m-am confruntat cu asa ceva la ea dar personal nu vad un motiv de ingrijorare. Daca petele se intind de la sine sau apar mai multe pe toate frunzele atunci as putea spune ca sigur este o boala fungica.
Interesant e faptul ca in poza a 2a deasupra petelor din stanga se vad ca niste intepaturi grupate, uitati-va cu atentie cu o lupa daca vedeti daunatori pe planta adica pe sub frunze de-a lungul nervurilor , la codita frunzelor ,pe tulpina sau chiar pe coada frunzelor pentru ca daca gasiti ceva atunci ar explica petele maronii drept o reactie la atac de daunator viu.
E bine ca folositi extract de alge, este un antistres excelent pentru plante si ajuta la cresterea lor. Sa nu supradozati ingrasamintele.
Mai asteptati si alte raspunsuri.
 
Ultima editare:
Sus