Plante de balcon pentru iarna

Ioana

Member
M-am tot uitat pe topic, dar se pare ca plantele cele mai intalnite sunt mari amatoare de soare si nu prea gusta ger/ vant etc.

As vrea totusi sa pun niste plante in jardiniera pe balconul spre est. Nu e musai sa faca flori, dar sa ramana verzi, sa ma bucur si eu de un petic de natura intre bloace. Ma gandeam la familia coniferelor, dar trebuie spatiu si nu am, balconul fiind f mic.

Ce-mi recomandati?
 

lelia

Well-Known Member
Sa inteleg ca balconul e deschis ,iar tu doresti sa plantezi ceva care sa fie vesnic verde :?

Poti sa incerci cu erica ,mahonia (o tii sub control cu foarfeca ).sunt si unele specii de conifere care se intind pe orizontala ,aici nu prea ma pricep :oops: dar vei gasi prin forum cum se numesc si cum se ingrijesc ,depinde ce-ti doresti ,variante sunt .....
 

Ioana

Member
Nu vesnic, doar iarna :) :) . Da, cam asa ceva imi doresc. Pentru ca spatiul este mic, coniferele alea orizontale nu prea incap (am in curte si se labarteaza ca o pata de petrol in ocean). O sa vad ce e cu erica si cu mahonia.

Multumesc. :rose:
 

presco

Active Member
Erica nu cred ca o sa mearga in balcon. Mie nu mi-a rezistat nici in gradina. Si eu am balconul deschis si ma tot gandesc cum sa-l fac sa arate bine in orice anotimp. Am avut o groaza de experimente esuate pana acum. Cred ca niste conifere mici ar fi totusi solutia.
 

fixpix

Active Member
Cred ca am vazut si hortensie in balcon (bine. asta nu e verde iarna) si bergenia care cred ca e verde toata iarna (mie 1 personal nu prea imi place planta asta).
 

Ioana

Member
Multam Mikisor si Fixpix. Despre bergenia am citit ca se cam fleosteste iarna. O sa ma orientez spre Sempervivum desi am ceva impotriva lui ca mai nou l-am vazut in toate cimitirele :(:( Sedum sieboldii este cumva 'norocel'?
 

miki70

Active Member
Crezi ca aduce ghinion daca ai vazut aceasta plata in cimitir? E o planta care supravietuieste in conditii extreme de aceea e prin cimitire si sunt unele specii superbe care cred ca nu le-ai vazut http://www.flickr.com/photos/faroutflor ... otostream/

http://www.robsplants.com/images/portra ... 080713.jpg


Sedum sieboldii poate fi pus in jardiniere, e foarte rezistent la ger dar sufera la seceta. Nu stiu sigur dar am impresia ca ac platuta moare la suprafata iarna si da din nou primavara. Daca este asa o poti alterna cu sempervivum :wink:
http://www.delectus.agava.ru/design/sed ... oldii2.jpg

variegat : http://www.wimtimmermans.nl/assortiment ... d279ba.jpg

Mai poti pune in vase de ciment/papercrete Euonymus care e vesnic verde. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Euonymus_fortunei.JPG
 

Ioana

Member
Nu cred ca imi aduce ghinion. Dar tristete imi aduce sigur, ca nu se duce nimeni la petrecere la cimitir si cand il vad imi amintesc de cei care s-au dus.
 

taia

Active Member
Anul trecut am pregatit jardiniere si ghivece pentru iarna cu :miniconifere,iedera,sempervivum,erica.Au aratat tare bine.Peste vara le-am tinut la umbra .Acum asteapta sa fie expuse din nou.
Nu le-am pozat acum,dar am niste poze de anul trecut.:
http://taia.sunphoto.ro/idei_pentru_iarna
 
Sus