pomisorii mei (realizari, probleme)

marq

Member
Ei, unii mai cepatori decat altii :rofl: Daca am astepta sa posteze doar cei cu experiente ... peste 10 ani (sa nu zic mai mult), cred ca ar muri topicul bonsai, cred ca-i numaram pe degetele de la o mana. Posibil sa ma insel si nu mi-ar parea rau sa fie asa. Important e sa nu renuntam.
 

ovidiu1964

Member
si bucuria de primavara, florile, 2 gutui japonezi, o dracila si o azalee, toate sunt cumparate de anul trecut



si inca 3 pomisori, un ligustrum, un salcam si la al 3-lea am nevoie de ajutor pt identificare, e un soi de artar


 

marq

Member
Frumosi copacei, interesanti/ciudati gutuii japonezi cu acele radacini care nu vor sa mai stea in sol (nebari).
:!: Daca stai intr-o zona mai calda ai avantajul pornirii mai rapide in vegetatie si ai cresteri anuale mai mari.
 

ovidiu1964

Member
trei replantari la niste pini adusi de pe munte acum 2 ani si care au crescut cum au vrut ei pana acuma, primul a fost legat si dirijat si tunse varfurile pana la primii muguri, al 2-lea si al 3-lea au pierdut o mare bucata din varf si replantati



si cineva zicea ca afinul de pe munte nu rezista in vas, eram curios sa vad ce o sa zica dupa iernare, jumatate din el a infrunzit, a dat si ramurele inapoi si acuma se pregateste sa-mi deie si ceva afine :)
 

marq

Member
Interesant afinul, n-am vazut niciodata unul inflorit, la prima vedere am zis ca e o azalee. Frumos. La tine infloresc copaceii si la noi vine iarna :eek:f:
 

balconeti

New Member


Din florile frumosului tau "afin" se poate face un bun ceai sau sirop de bujor de munte -smirdar (stanga). Pentru afinata (dreapta) sa-i multumim altui dar al muntelui. Hai noroc!

Frumos salcamul tau.
 

ovidiu1964

Member
deci iara am dat cu batu-n balta, si asta face fructe ca si afinele?, eu acolo am gasit si afine, d-aia am zis ca-i afin, da las ca si asta-i frumos :)
 

sicora fabian

Active Member
Chiar foarte frumos, doar ca sa nu mai spui ca l-ai luat de pe munte! :rofl:
I-am multumit pentru corectie, Dane. Afinata o da doar cui crede el ca merita! ;-)
 

marq

Member
Eu propun sa ne rezumam la a culege doar afinele cand sunt coapte, sigur nu le confundam cu bujorii ... presupunand ca stim in mare cam cum arata caci altfel cine stie ce matraguna culegem si dam ortu popii.
Eu unul prin afin inteleg o planta mai mult erbacee decat lemnoasa, in afara de mladite subtiri n-am vazut nici o cioata lemnificata, e drept ca interesul erau fructele, cel mult mladitele pentru ceai.
 

ovidiu1964

Member
Mihai, te inseli amarnic, sunt specii de afin care lemnifica, am avut eu unu cumparat de pe ceva site, din pacate a dat ortu toamna trecuta
 

marq

Member
Am auzit candva ca se vindeau prin piata butasi de afin adusi de prin America sau mai stiu eu de unde, care fac fructe mai mari si sunt plante mai "solide" dar de lemnificat :nu stiu: dar e posibil sa ma insel ca doar nu le stiu eu acum pe toate, omul pana nu vede nu crede :cool: ca si cu cioatele de maces.
 

MariusR

Member
Ovidiu o tot tine cu afinul lui: batman, batman! Eu i-am spus ca-i leustean. Si ce se mai bucura ca are deja tanuki..! :D
Frumoase celelalte verdeturi!
 

ovidiu1964

Member
tanuki ???, am zis ceva de tanuki? :) , Marius, uita-te mai in urma putin, e un soi de artar si nu stiu ce saracie e, vad ca te pricepi, poate ma ajuti si pe mine :nu stiu:
 
Sus