Prosteli nevinovate

caed

Member
Stiu ca n-ar trebuii sa fie o corvoada, dar cand vine vorba de tuns/ajustat ma apuca naiba pana gasesc o pozitie sa bag foarfeca aia fara sa-l ranesc :rofl:. O sa caut prin casa o foarfeca mai micuta, dar m-as mira sa gasesc... Chiar daca mama e croitoreasa, are numai foarfeci mari :roll:
 

marq

Member
:tavalit: mi-l imaginez pe caed cu o foarfeca de crengi de 1 m lungime incercand sa tunda un ulm chinezesc de 15 cm, il reteaza dintr-o suflare.
 

caed

Member
:rofl: Marq, nici chiar asa :rofl:. Sa vezi cum stau cate 5 minute sa ma uit la creanga pe care vreau sa o tai sa fiu sigur ca pe aia o tau :rofl:. A intrat odata prietena in camera si nu stia ce naiba am de transpir uitandu-ma la un copacel :rofl:
 

marq

Member
E greu sa fii artist, putini se nascu cu talent, majoritatea transpiram pana ne iese ceva... daca nu renuntam intre timp.
 

vali

Active Member
Moderator
marq a spus:
E greu sa fii artist, putini se nascu cu talent
N-am fost niciodata de acord cu lucrul asta. Cred, dimpotriva, ca toti se nasc cu UN talent, dar putini, intr-adevar, au curajul sa si-l descopere si sa mearga pe el.
marq a spus:
majoritatea transpiram pana ne iese ceva... daca nu renuntam intre timp.
Cred ca asta este adevarata problema... Ma refer la ce e subliniat.
 

caed

Member
Mai am o intrebare. Ma plictisesc si eu :). As vrea sa-mi fac un bonsai propriu, adica sa iau ceva copacel din natura si sa-l pun in ghiveci, dar am mai incercat asta si stitit ce a iesit? Nimic! :rofl: Pana acuma tot am incercat cu un visin, dar pur sis implu nu stiu ce greseam. Faza e ca avea o cioata din radacina din care-l scoteam... trebuia sa-l pun in apa ca si florile normale sa faca radacini mai de sus si sa tau cioata aia? Sau ce trebuia sa fac? As incerca inca o data sa vad ce as putea face. Si poate ma ajutati voi :)
 

marq

Member
Nu prea am inteles limba in care ai scris, dar daca vrei un copac laut de afara misca-te repede caci incep a inmuguri si scad sansele de a se prinde.
Incearca sa iei copacul cu cat mai multe radacini si cu tot cu pamant.
 

MariusR

Member
Vali, daca e 'Orange Dream' e usor de identificat. Am si eu unul de 3-4 ani. E ultimul dintre artari care-si deschide mugurii, ultimul care-si inverzeste frunzele. E lent in toate cele. Porneste portocaliu in vegetatie, dar pentru scurta vreme, apoi sta galben saptamani intregi, de-l banuiesti de cloroza. Iar toamna se face din nou galben, rar un ton de rosu pe vreo frunza. Sensibil la soare si vant, mai ales in perioada galbena. Destul de rezistent, insa, la seceta. Raspunde bine la taieri, ca numar de muguri deschisi, ii ia mai mult timp s-o faca. Dar, asa cum ai zis, vom vedea.
 

caed

Member
Am pus anul trecut un visin mai mare intr-un ghiveci cam de 30 de cm diametru si l-am lasat afara peste iarna. Am crezut ca am facut o prostie, dar acuma am observat ca a inmugurit si incepe sa-si dea drumul. Deci am reusit sa fac si eu un "bonsai" mai mare :rofl:.
 

caed

Member
Marq, ghiveciul nu e de cermaica... e un ghiveci normal de flori... N-am reusit sa ajung azi pe la tar ca inca-l tin acolo pentru ca mi-am schimbat locul de munca si-s cam ocupat. Maine sper sa ajung pe acolo si-i fac poze :)
 

vali

Active Member
Moderator
Am continuat cu replantarile, dar la "grupa mica". Ulmi chinezesti, toti sub 10 cm.

Acum 2 ani erau prezentati aici, intr-o lingura de pamant (la propriu!)

Siberienii replantati deja infrunzesc copios la fel ca ulmul chinezesc din dreapta, de-aici "Bobitza", cel din stanga si care a mai crescut intre timp, se lasa inca rugat...
 

marq

Member
Simpatici astia mici care se bat cu bricheta. Primii vad ca au suferit taieri drastice, n-au fost cuminti?
 

marq

Member
Caed eu credeam ca cioata are 30 cm :) oricum sa-ti traiasca visinul.
Sa inteleg domnule hoinar ca pe topicul asta nu sunt permise prostelile oricui? ... e drept ca noi incepatorii puteam strica farmecul creatiilor lui vali.
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Marq , nimeni nu zice nimic de rau dar pe bonsai e o oarecare disciplina a celor de aici , Vali si ceilalti maestri sunt invitati pe forum cu mare drag si prezenta lor ne ajuta sa intelegem ceva din aceasta "arta" .

E pacat sa aducem proiectele inca nefinisate aici. :D
 

hoinar

Member
Nea' danero2004 am prins ironia ta... nu era cazul... nu e vorba de maestrii, arta, începători, avansati... departe de mine gândul de a pune problema astfel... ba chiar ma bucur cand apare un nou pasionat de bonsai... doar ca unele intervenții... recunosc ca mi se par stupide, arogante, nelalocul lor... Dar e greseala mea pentru care imi cer scuze. Am uitat pentru moment ca ne aflam pe un forum public unde probabil fiecare e liber sa spună orice, oriunde, oricui, oricum...

Numai bine.
 
Sus