Pui de cactusi obtinuti prin insamantare

diana999

Active Member
am pus in data de 16.01 cateva semintze de cactusi.unii au germinat deja.cand ar trebui sa-i aerisesc?
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ce de prichindei sau mai bine zis bebelusi pe acolo.
Eu semintele puse la germinat le aerisesc zilnic de teama ca nu cumva sa putrzeasca dar la cactusi nu stiu poate ca exista o alta regula.
Sa vedem ce spun si cunoscatorii.
In orice caz Felicitari!
 

diana999

Active Member
daca le aerisesc,cred ca n-o sa mai germineze si celelalte.nu m-am asteptat sa germinze asa repede :D
multzumesc ;-)
 

enya

Member
trebuie aerisitzi zilnic cite 10 minute...asa am auzit si eu...si pe cum cresc asa si perioada de aerisire v-a fi mai mare,dar cum spune si sarselia...sa vedem ce spun cunoscatorii...
 

diana999

Active Member
"Placa nu se ridica pana cand nu au aparut plantutele, niste punctulete verzi (la lithopsi). " dar nu stiu daca si la cactusi ...
am pus prima oara un plic de cactusi ca experiment.dupa ce i-am aerisit,nu a mai germinat nicio bucatzica....
am pus 4 pahare in caserola.celelalte n-au germinat deloc.
sa vedem ce spun specialistii ;-)
 

Magdolna

New Member
Buna dimineata!

Cactusii nu au aceasi timpi de germinare: ea variaza in functie de gen, de la 2-3 zile la 2-3 sapt., chiar peste o luna. de aceea este bine ca in acelas ghiveci sa nu pui genuri diferite. Daca nu sunt probleme, poti sa astepti cu aerisirea pana cand ies majoritatea plantutelor - la cactusi.
Ai grija ca temp. - ziua- sa nu scada sub 25 grade, insa poata sa creasca pana la 27-28 grade. Daca temp. sau iluminarea nu este adecvata, semintele germineaza mai greu.

Magdolna
 

diana999

Active Member
buna Magdolna,
asa m-am gandit si eu sa mai astept.cred ca voi pune impreuna paharele care au germinat mai repede ca sa le pot aerisi.pe viitor le pun separat :D
multzumesc.
 

diana999

Active Member
nu mai deschid alt topic Lithops pt ca procedura e cam la fel.
nu stiu daca sa aerisesc sau nu.asa arata acum
 

Magdolna

New Member
Buna, Diana

Poti sa incepi sa aerisesti, asa cum ti-am scris, la rubrica "Insamantarea cactusilor". Ceea ce nu imi place este substratul plin de turba. Turba este un material care retine umiditatea f. mult timp, iar cand se usuca, f. greu se mai poate umidifica. De aceea nu este recomandat la insamantarea cactusilor si altor suculente, pt. ca acestea au nevoie de cicluri de udare - uscare - udare - ....
Sper sa nu ai probleme din aceasta cauza, ar fi pacat pt. ca plantutele arata f. bine. Dupa ce radacinutele s-au infipt in pamant, poti sa le dai o prima stropire cu sol. de fungicid.
Daca apare cea mai mica urma de mucegai, imediat trebuie descoperite si tratate cu fungicid, dupa care se aeriseste mult.

Magdolna
 

diana999

Active Member
Buna Magdolna,
multzumesc pt sfat.din pacate nu au germinat toate semintzele.daca nu aerisesc risc sa le pierd pe cele pe care le am deja[pt ca sunt verzi].am pus pamant de cactusi compo,si am mai adaugat putzin nisip si pietris.N-aveam ce alt pamant sa pun.
 
Sus